Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fogadott orvos nélkül milyen?

Fogadott orvos nélkül milyen?

Figyelt kérdés
Ha nincs fogadott orvosom, és úgy fogok szülni, hátrányt fogok élvezni bármiben is? Ha az éppen akkor adott orvosnak szülés után sem fizetek, az pofátlanság? (anyagi problémák miatt kérdezem)
2012. febr. 19. 18:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 10 napja szültem, szintén fogadott orvos nélkül. Egyáltalán nem éreztem, hogy rosszabbul bántak volna velem, mint azokkal, akik kínlódva várták a szülőszobán órákig az orvosukat, és kb. senki rájuk sem nézett.

Én, amikor bekerültem, rögtön azt kérdezték, hogy kit hívjanak, és amikor mondtam, hogy senkit, rögtön kedvesebbek lettek, a szülésznő pillanatok alatt előkészített, és amikor mondtam, hogy epidurált kérek, 5 perc alatt előkerítette az aneszteziológust is. Az ügyeletes orvos a szülésem utolsó negyed órájában került elő, gyakorlatilag annyit csinált, hogy erőteljesen könyökölt a gyomromba, míg nyomtam, elvágta a köldökzsinórt, megcsinálta a gátmetszést, majd összevarrt. A babát a szülésznő segítette a világra.

De becsületére legyen mondva, míg bent voltunk a kórházban, minden nap megnézett, pedig nem is ismert, és a varratokat is ő szedte ki végül, így mi adtunk neki pénzt, de csak az utolsó napon. És így is sokat foglalkozott velem, sőt a babához is mindig bement, ha épp nem volt kint nálam. Ennek ellenére szerintem ha nem fizetsz, az sem gond, ez a munkájuk végül is...

2012. febr. 20. 09:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Első gyermekemet ügyeletes orvosnál szültem, sztk-ba jártam egy orvoshoz terhesgondozásra, majd ugyanez a doki volt ügyeletben, amikor szülni mentem. Mindenki kedves és figyelmes volt, elégedett voltam.

Most a második kisbabánkat várjuk, vele is ugyanazt az utat járom, mint az első babánál, sztk-ban egy orvos végzi a terhesgondozásomat, annyi csak, hogy a kötelező ultrahangvizsgálatokra nem a kórházba járunk (első babánál sem), hanem egy magánklinikára, mert ott úgy érzem, hogy a pénzünkért kellőképpen foglalkoznak is a mérésekkel, nyugodtan lehet kérdezni, nem érzem kiszolgáltatottnak magam, nem érzem, hogy futószalagon vizsgálnák a kismamákat. (Voltam kórházban is uh-n az első terhesség végén, innen van tapasztalatom. Ott is rendesen megvizsgált az orvos, de valahogy mégis jobb volt magánúton intézni, időpontra menni, nem várakoztattak, szuperkedvesek voltak a magánklinikán, az jobban bejött.)

2012. febr. 20. 10:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Olvasva az előttem szólokat, hát teljesen elkeseredtem, hogy csak nekem volt gáz, h nem volt fogadott orvosom. 2010ben szültem a Dél-Pestiben. Sztkba jártam egy orvoshoz, a szüléskor külföldön volt, így maradtam orvos nélkül. Epit hiába kértem, az ügyeletes szülésznő folyton elhajtott, h most sok a műtét ott van az anesztes doki. Végig bunkó volt, alig nézett be hozzánk. A tolofájásoknál már kiabáltam, akkor ment szólni neki a férjem, h ugyan jöjjön már be, és nézzen meg. Persze nem szülhettem ahogy szerettem volna, sőt az alternatív vajúdás közben is kiakart tessékelni a kádból. Mondván az gyengíti a fájásokat. Majd miután megszületett a babám, miközben nyitott ajtónál a takarítónő arra várt, mikor jöhet már be végre. Halál nyugodtan kitoltak a kétórás megfigyelésre a folyósora. Betét alám azt helló. Senkit se érdekelt, h az apukák, műtösök, rokonok ott sétálgatnak mellettem.

Most ismét babát várok, másik kórház, fogadott doki. Mégegyszer nem kell ez a trauma.

Egy 33 hkm

2012. febr. 20. 10:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, előtted szóló vagyok, én a Bajcsy-ba tartozom és ott is szültem, nagyon szuper volt! Most melyik kórházat választottad?
2012. febr. 20. 11:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Én fogadtam dokit. Magánrendelőkbe jártam végig a terhességem alatt, kifizettem egy nagy rakás pénzt a magán vérvételre, magán ultrahangra, a vizsgálatokra.. Aztán szülés előtt 2 héttel amikor azt hittük, hogy megindult a szülés (kifolyt egy nagyobb mennyiségű víz) a fogadott orvosom és a fogadott szülésznőm sehol nem voltak. Ügyeletes orvos vizsgált meg. Mint kiderült: felső burokrepedés, hazaengedtek. Akkor úgy döntöttem, hogy nem fogok még nekik kifizetni 120 ezret ezek után. Felhívtam azt a kórházat, ahová tartozunk körzetileg, onnantól oda jártam NST-re, és ott is szültem. Nagyon-nagyon rendesek voltak a szülésznő és a doktornő is, akinél szültem. A dokinő még szülés után is minden nap megnézett, hogy jól vagyok-e. És mi sem fizettünk egy forintot sem.

Egyébként 09.14.-én szültem, eredetileg 09.16.-ra voltam kiírva. A fogadott orvosom és a fogadott szülésznőm a burokrepedéses eset után egyszer nem hívott fel, hogy hol vagyok, mi van velem, miért nem megyek vizsgálatra, vagy bármi.. 09.18.-án hívott a fogadott szülésznő, akkor jutottam csak eszébe. :) Kedves.

Uzsokiban szültem én is, nagyon meg voltam elégedve.

2012. febr. 20. 11:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Most a Bajcsyba fogok szülni :) Tényleg nagyon szuper :) Ég és Föld.

Kedves utolsó, a fogadott dokim nagyon kedves és megbízható. Ha velem ugyan ezt tenné, nem fizetek neki. A körzeti kórházzal már megjártam, így ha át is ver a dokim, még mindig jobb a kórház.

2012. febr. 20. 13:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Én Debreceni klinikán szültem. Nem volt fogadott orvosom, én szülésznőt fogadtam meg (ezt nem bántam meg mert maximálisan meg voltam elégedve vele). Nagyon nehéz szülésem volt. Annak ellenére, hogy nem volt fogadott orvosom, a kitolási szakasznál 3 orvos és 3 szülésznő volt mellettem, mert gondok voltak, és maximálisan megtettek mindent értem és a piciért. A végén csak a fogadott szülésznőnek adtam, és annak a dokinak aki össze vart, hozzáteszem nem nagy összeget, mert nem tehettem meg. Ennek ellenére mindenki normális volt, és akármit kértem megtették, és a doki is jött hozzám a szobába érdeklődni, hogy vagyok. Ha még egyszer szülni fogok mindent ugyanígy csinálnék:)
2012. febr. 21. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!