Fogadott orvos nélkül milyen?
Szia!
Én 10 napja szültem, szintén fogadott orvos nélkül. Egyáltalán nem éreztem, hogy rosszabbul bántak volna velem, mint azokkal, akik kínlódva várták a szülőszobán órákig az orvosukat, és kb. senki rájuk sem nézett.
Én, amikor bekerültem, rögtön azt kérdezték, hogy kit hívjanak, és amikor mondtam, hogy senkit, rögtön kedvesebbek lettek, a szülésznő pillanatok alatt előkészített, és amikor mondtam, hogy epidurált kérek, 5 perc alatt előkerítette az aneszteziológust is. Az ügyeletes orvos a szülésem utolsó negyed órájában került elő, gyakorlatilag annyit csinált, hogy erőteljesen könyökölt a gyomromba, míg nyomtam, elvágta a köldökzsinórt, megcsinálta a gátmetszést, majd összevarrt. A babát a szülésznő segítette a világra.
De becsületére legyen mondva, míg bent voltunk a kórházban, minden nap megnézett, pedig nem is ismert, és a varratokat is ő szedte ki végül, így mi adtunk neki pénzt, de csak az utolsó napon. És így is sokat foglalkozott velem, sőt a babához is mindig bement, ha épp nem volt kint nálam. Ennek ellenére szerintem ha nem fizetsz, az sem gond, ez a munkájuk végül is...
Első gyermekemet ügyeletes orvosnál szültem, sztk-ba jártam egy orvoshoz terhesgondozásra, majd ugyanez a doki volt ügyeletben, amikor szülni mentem. Mindenki kedves és figyelmes volt, elégedett voltam.
Most a második kisbabánkat várjuk, vele is ugyanazt az utat járom, mint az első babánál, sztk-ban egy orvos végzi a terhesgondozásomat, annyi csak, hogy a kötelező ultrahangvizsgálatokra nem a kórházba járunk (első babánál sem), hanem egy magánklinikára, mert ott úgy érzem, hogy a pénzünkért kellőképpen foglalkoznak is a mérésekkel, nyugodtan lehet kérdezni, nem érzem kiszolgáltatottnak magam, nem érzem, hogy futószalagon vizsgálnák a kismamákat. (Voltam kórházban is uh-n az első terhesség végén, innen van tapasztalatom. Ott is rendesen megvizsgált az orvos, de valahogy mégis jobb volt magánúton intézni, időpontra menni, nem várakoztattak, szuperkedvesek voltak a magánklinikán, az jobban bejött.)
Olvasva az előttem szólokat, hát teljesen elkeseredtem, hogy csak nekem volt gáz, h nem volt fogadott orvosom. 2010ben szültem a Dél-Pestiben. Sztkba jártam egy orvoshoz, a szüléskor külföldön volt, így maradtam orvos nélkül. Epit hiába kértem, az ügyeletes szülésznő folyton elhajtott, h most sok a műtét ott van az anesztes doki. Végig bunkó volt, alig nézett be hozzánk. A tolofájásoknál már kiabáltam, akkor ment szólni neki a férjem, h ugyan jöjjön már be, és nézzen meg. Persze nem szülhettem ahogy szerettem volna, sőt az alternatív vajúdás közben is kiakart tessékelni a kádból. Mondván az gyengíti a fájásokat. Majd miután megszületett a babám, miközben nyitott ajtónál a takarítónő arra várt, mikor jöhet már be végre. Halál nyugodtan kitoltak a kétórás megfigyelésre a folyósora. Betét alám azt helló. Senkit se érdekelt, h az apukák, műtösök, rokonok ott sétálgatnak mellettem.
Most ismét babát várok, másik kórház, fogadott doki. Mégegyszer nem kell ez a trauma.
Egy 33 hkm
Én fogadtam dokit. Magánrendelőkbe jártam végig a terhességem alatt, kifizettem egy nagy rakás pénzt a magán vérvételre, magán ultrahangra, a vizsgálatokra.. Aztán szülés előtt 2 héttel amikor azt hittük, hogy megindult a szülés (kifolyt egy nagyobb mennyiségű víz) a fogadott orvosom és a fogadott szülésznőm sehol nem voltak. Ügyeletes orvos vizsgált meg. Mint kiderült: felső burokrepedés, hazaengedtek. Akkor úgy döntöttem, hogy nem fogok még nekik kifizetni 120 ezret ezek után. Felhívtam azt a kórházat, ahová tartozunk körzetileg, onnantól oda jártam NST-re, és ott is szültem. Nagyon-nagyon rendesek voltak a szülésznő és a doktornő is, akinél szültem. A dokinő még szülés után is minden nap megnézett, hogy jól vagyok-e. És mi sem fizettünk egy forintot sem.
Egyébként 09.14.-én szültem, eredetileg 09.16.-ra voltam kiírva. A fogadott orvosom és a fogadott szülésznőm a burokrepedéses eset után egyszer nem hívott fel, hogy hol vagyok, mi van velem, miért nem megyek vizsgálatra, vagy bármi.. 09.18.-án hívott a fogadott szülésznő, akkor jutottam csak eszébe. :) Kedves.
Uzsokiban szültem én is, nagyon meg voltam elégedve.
Most a Bajcsyba fogok szülni :) Tényleg nagyon szuper :) Ég és Föld.
Kedves utolsó, a fogadott dokim nagyon kedves és megbízható. Ha velem ugyan ezt tenné, nem fizetek neki. A körzeti kórházzal már megjártam, így ha át is ver a dokim, még mindig jobb a kórház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!