Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fogadott orvos nélkül milyen?

Fogadott orvos nélkül milyen?

Figyelt kérdés
Ha nincs fogadott orvosom, és úgy fogok szülni, hátrányt fogok élvezni bármiben is? Ha az éppen akkor adott orvosnak szülés után sem fizetek, az pofátlanság? (anyagi problémák miatt kérdezem)
2012. febr. 19. 18:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy voltam vele, hogy inkább az ügyeletes orvos, mint mondjuk éppen lenyomott egy műszakot a fogadott dokim, utána még mondjuk más kismamára is rájön a szülés közben meg rám is és akkor hulla fáradtan kezd el velem foglalkozni, persze önhibáján kívül. Bár kifizethettük volna a fogadott dokit, de Én ez az elgondolás alapján nem akartam fogadott dokit.

Szóval ügyeletesnél szültem és nem éreztem azt, hogy engem "leszarnának", mert nem "perkálok" érte. Kedvesek voltak, nem fizettem egy forintot sem és mégis még a bent töltött napok alatt a szülésznő is külön meglátogatta a "babáit".

(Uzsoki, 2010)

2012. febr. 19. 18:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Na erről tudnék mesélni.

Én egy napon szültem a kolléganőmmel.Míg nekem fogadott orvosom volt,a kolléganőmnek nem volt orvosa.Míg én egészen a szülésig ,majdnem minden vizsgálatnál csúszópénzt adtam(mert azt akartam,hogy jó kezekben legyek) addig a kolléganőm nem foglalkozott ilyen dolgokkal.Elment orvosi vizsgálatokra mert kellett,de nem érdekelte,hogy kinél van.

Amikor eljött a szülés ideje,az én fogadott orvosom éppen Balatonon volt.De becsületére legyen mondva,ahogy telefonáltak neki,már útnak is indult.

A kolléganőm bejött mert elment a magzatvize.Az éppen ügyeletes orvos megvizsgálta,majd a szülőszobába kísérte,hogy szülni fog.Ahogy én is,a kolléganőm is jó kezekben volt,és mindketten egészséges babát hoztunk a világra.Szülés után én azon agyaltam hogy fizessek,és mennyit az orvosomnak.A kolléganőm ezzel sem foglalkozott.Nem is fizetett egy fillért sem.Így utólag visszagondolva,semmivel sem kaptam különb bánásmódot mint a kolléganőm.Csak annyi különbség volt,hogy a doki a keresztnevemen szólított,és beszélgettünk néha..

Ha újra szülnék,ne fogadnék orvost,és 1 forintot sem fizetnék..

2012. febr. 19. 19:01
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én Pécsen szültem. Nem volt fogadott dokim (szülésznőt viszont fogadtam), de szerencsés is voltam mert egy rezidens fiatal doktornőhöz kerültem. Nagyon-nagyon kedves és segítőkész volt akkor is és a szülés után is.

Nekünk sem volt annyi pénzünk, hogy dokit fogadjunk, mert az köztudott, hogy nem 30.000 Ft. A szülésznőnek ennyit tudtunk összeszedni, mert megérdemelte. Lényegében mindketten az életünket mentették meg, mert kisebb komplikáció volt.

Mostanában sok ismerősöm szült. Ők általában fogadtak dokit, de csodák csodája egyik sem annál szült, akinek hónapokig azért fizetett, hogy majd ott nagyobb figyelmet kapjon. Pont akkor volt mindig fontosabb dolguk a dokiknak, így annál szültek, akit "kaptak", vagy akit maga helyett tudott a doki küldeni.

Szerintem egyáltalán ne izgulj. Nem ezen fog múlni. :D

Sok szerencsét és gratulálok a picurhoz!

2012. febr. 19. 19:03
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Azért is tettem fel a kérdést, mert körülöttem lévő embereknél, ahogy látom, úgymond ez a normális(orvos fogadása). És ettől pánikoltam be egy kicsit.
2012. febr. 19. 19:12
 5/17 anonim ***** válasza:
12%
Hüvelyi úton fogsz szülni 100% :D.
2012. febr. 19. 19:14
 6/17 A kérdező kommentje:
Mert bepánikoltam? :D
2012. febr. 19. 19:20
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fogadtam dokit, semmiben sem kerültem hátrányba azokkal szemben akik pedig fogadtak. Az pedig hülyeség, hogy azért szülnél tuti hüvelyi úton, mert nincs dokid fogadva. Faros volt a babánk, elfolyt a víz, rögtön vittek a műtőbe. Az ügyeletes doki rendes volt, minden nap bejött megnézni.
2012. febr. 19. 21:26
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én min2x ügyeletesnél szültem.

Ügyeletes doki , szülésznő is 100%osan ellátta a feladatát.

Én még a magánrendelések helyett is sztk-ba jártam. Persze van, akinek lelki nyugodtság ha van fogadott doki+ fizet is neki pl. vizsgálatonként, és azt mondja teljesen megéri neki, ezt mindenkinek a szíve joga eldönteni.

2012. febr. 19. 22:05
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Milyen érdekes, azt hittem csak nekem nem volt hajlandó bejönni a dokim, akinek perkáltam 4 évig, de úgy látom ez kezd általánossá válni.

Imádtam a fickót, nagyon bíztam benne, és jól cserbenhagyott. Az ügyeletes dokinő műtött (sürgősségi császár este 8-kor), maximálisan meg voltam vele elégedve.

2012. febr. 19. 22:44
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

2× szültem magán orvosnál, a harmadik babát ügyeletesnél (SZTK gondozás után).

Utólag visszagondolva, kidobott pénz volt.

Az orvosomat mindkétszer be kellett hívni, türelmetlenebb volt, éreztem, hogy már ”letudná” a szülésemet - tágítgatás, burokrepesztés…

Az ügyeletes szülésem volt a legszebb és legnyugisabb, mindent hagytak a maga ütemében történni és ugyanolyan odafigyelést kaptam.

Mindhárom babám kórházba érkezés után, 3 órán belül megszületett.

2012. febr. 20. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!