Fogadott szülésznő, úgy működik, mint a fogadott orvos?
Figyelt kérdés
Ezzel azt szeretném kérdezni, hogy ha felfogadok egy szülésznőt minden találkozáskor "kell adnom pénzt" (vagy illik), de rá is igaz az, hogy ha megindul a szülés és pont nem ő van műszakban bejön hozzám? Köszönöm a válaszokat!2012. febr. 16. 12:00
1/3 anonim válasza:
Nem. A fogadott dokinak azért adsz minden találkozásnál pénzt, mert vizsgál. A szülésznőnek csak a szülés után adsz pénzt, a konzultációkért nem. Ha nem ő van műszakban, akkor általában bemegy, mivel őt hívod 1-2.x mikor beindul a szülés.
2/3 anonim válasza:
A szülésznőnek nem kell adni minden alkalommal, csak a szülés után , és igen, ha nincs is szolgálatban, ha megindul a szülés bemegy a kórházba. Sokkal többet ér egyébként egy fogadott szülésznő, mint az orvos! Mikor szültem velünk együtt jött be a kórházba a szülésznő ( mi vittük őt is be kocsival), mindenhova elkísért, segített mikor mi következik,mit csináljunk ( pl, a pihenést nagyon jó, hogy mondta, mert tuti végig virrasztottunk volna a párommal este 9 től reggelig, miközben csak reggel fél9 után született meg a kislányom).
3/3 anonim válasza:
Én a dél-pestiben szültem, és csak fogadott szülésznőm volt - vele akartam szülni is (neki olyan végzettsége van, hogy orvosi segítség nélkül is levezethet szülést). Már a szülés előtt jó pár héttel felkerestem őt, így a 36. héttől hozzá jártam be a kórházba mindig előre egyeztetett időpontban nst-re. Nem adtam neki ezen alkalmakkor pénzt, de előre rákérdeztem, hogy mennyit szokott kapni, és elmondta, hogy 30-50ezer forintot. Végül amikor eljött a szülés ideje, és elkezdtem vajúdni, bementünk a kórházba, és onnan felhívta őt az ügyeletes szülésznő, és bejött megnézni engem. Estére kellett visszamennem, mert még messze volt a szülés, totál zárt volt a méhszájam. Egész éjjel ott ült mellettem, segített, amiben csak tudott, aztán végül sajna császár lett a természetes szülésből - nem tágultam ki, kisfiam belekakilt a magzatvízbe. Az ügyeletes doki végezte el a műtétet, neki adtunk 20-at, a fogadott szülésznőnek pedig 40-et. Utána is többször bejött hozzám megnézni engem, nagyon rendes volt és segítőkész, sőt, későbbiekben is többször beszéltünk telefonon, hogy hogy vagyunk, mi van velünk. Én nem bántam meg, hogy nem volt külön fogadott orvosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!