Ha területileg nem ahhoz a kórházhoz tartozok, ahol szeretnék szülni, mit tegyek? Elég ha oda járok rendelésre? Orvost nem akarok fogadni.
??? Mikor hozták meg ezt a törvényt?? Mikortól hatályos???
Erről nem is tudtam. Hol találom meg a körzeteke? Fennt van a neten valahol?
Én sem oda megyek ahova "kellene". Vérvételen is ott voltam, de nem szóltak hogy hátra arc!
Sajnos tényleg csak úgy tudod megoldani, hogyha oda visznek ha már vajúdsz. De ha túlhordod akkor problémás. Sajnos én is ettől parázok. Akkor tuti fizetned kell egy orvosnak. Megkérdezhetem, h hova tartozol és hol szülnél?
Az intézményválasztás szabályai
Ha a beteg nem a beutalón feltüntetett, vagy területileg illetékes egészségügyi fekvőbeteg intézményben kívánja igénybe venni a szükséges kezelést, megteheti, az orvosválasztás joga itt is megilleti a beteget. Ebben az esetben azonban vagy magasabb összegű napidíjat kell fizetnie, vagy pedig akár a kezelés teljes költségét állnia kell.
A betegek szabad intézményválasztásának azonban létezik egy további feltéte. A kórházak és a szakrendelések ugyanis csak abban az esetben fogadhatnak területi illetékességükön kívüli beteget, ha ez nem veszélyezteti feladataik ellátását, azaz van annyi kapacitásuk, hogy mind a hozzájuk beutalt betegeket, mind az illetékességi területükön kívülről érkező betegeket ellássák.
(Dr. Barcsai Tímea, jogász)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!