Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A Szent Imre kórházban fogok...

ÉvaEnikő kérdése:

A Szent Imre kórházban fogok szülni és érdekelne, hogy aki ott szült az milyen tapasztalatokkal bír!? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. Császár, természetes szülés, orvosok, szülésnők, ellátás?!

Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 11:48
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok: Hát igen, van ahol apa az ilyen szobákban még bent is aludhat, de lehet hogy a Szent Imrében erre nincs lehetőség, bár már az is jó hogy beengedik az egyágyasba, bár végülis ott nem zavarja a többi anyát, akkor meg miért ne, pláne ha az ember fizet 7000 Ft-ot/nap! Úgy gondolom ez a minimum.
2012. febr. 24. 10:10
 22/23 anonim ***** válasza:

Én pár hete szültem ott, de azt mondták, hogy az egyágyasba se mehet be az apuka. Hogy valójában egy kis pénzért mégis beengedik, az más tészta. Amúgy annyian akarnak egyágyasba menni, hogy várólista van, úgyhogy esélyem se lett volna oda kerülni. Végülis egy kétágyasban voltam egyedül, tökéletes volt így is.

A vajúdás alatt nem lehet bent a párod, csak a legvégén a szülésnél, mikor már látják, hogy nem sok van hátra. Pont ezért én nem mentem be, csak amikor már 3 perceseim voltak. 5 perceseknél elindultunk otthonról, mert második szülésem és azt mondták, hogy ez gyorsabb, mint az első. De még a kórház parkolójában ültünk a kocsiban a férjemmel 3 óra hosszát, mert nem akartam egyedül vajúdni, inkább kint beszélgettünk :))) De legalább biztonságban éreztem magam, mert pár méterre ott volt a kórház :P

A szülésnél tényleg törekszenek a gátvédelemre, olyannyira, hogy én már könyörögtem, hogy vágjanak, az orvosnak a kezében már ott volt a szike, de a szülésznő leállította, hogy ne, ne vágjon, még próbáljuk meg újra. Repedtem is 3 helyen, de végülis nem vészes, gyorsabban gyógyult, mint az első szülésnél a gátsebem, de akkor ott nagyon kétségbe voltam esve, hogy szanaszét szakadok, mert éreztem, ahogy feszül.

A szülésznők amúgy nagyon aranyosak, az orvosommal is meg vagyok elégedve, a csecsemősökkel meg nem nagyon beszéltem, mert másodszor szülve tudtam mindent (pelenkázás, szoptatás stb).

Ami nekem fura volt, hogy mindenkit arra próbálnak rávenni, hogy hagyja bent szülés után a babát a csecsemőosztályon, és aludja ki magát, aztán menjen reggel a babáért. Én nem tudtam volna elképzelni, hogy külön legyek tőle, aludni se tudtam volna, mert annyira dolgozott bennem az adrenalin. Szóval én nem adtam oda a babát (csúnyán is néztek, mintha egy más bolygóról jöttem volna, de nem érdekelt).

A kórház maga nekem bejött, mindig ránknézett valaki, hogy minden rendben van-e. A kaja kicsit fapados (pl reggeli 2 szelet kenyér, tejeskávé, 1 kis tömlős sajt), de amúgy nem rossz, a szokásos kórházi koszt. A rokonok üvegajtón át nézhetik meg a babát - odatolod a kiskocsiban az ajtóhoz belülre, te meg kimehetsz közben a váróba hozzájuk. Látod a babádat és közben beszélhetsz a szeretteiddel is egy kicsit - nekem így jó volt. Én utáltam volna, ha bármikor bejönnek látogatók a szobába nap közben, miközben én esetleg szoptatnék, aludnék vagy a baba alszik.

2012. febr. 28. 17:09
 23/23 anonim ***** válasza:
Köszi a választ! Eléggé hasznos volt, legalább tudom hogy hogy készüljek. Hát azért választottam a Szent Imrét, mert a természetes szülés hívei, de azt meg kell hagyni, hogy azért annyira nem mondanám rájuk hogy bababarát azt pedig még kevésbé hogy családbarát kórház. De nekem első körben az is megteszi, hogy nem erőszakolják rám a fekve szülést, ha nem akarom. A többit meg majd megpróbálom kiharcolni. A babámat én se adnám ki a kezeim közül a csecsemősöknek, hacsak nem lesz császár a vége valahogy a dolognak. Nem tudom miért olyan nehéz megérteni, hogy az igény szerinti szoptatás szülés után azonnal kezdődik és bizonyított hogy ettől indul be legjobban a tej. Na mindegy. Megpróbálok majd minden apróságot előre megbeszélni a szülésznővel hogy ne legyen ilyenekből majd akkor fennakadás, vagy szemöldök-felhúzogatás. Ha meg apa nem jöhet be az egyágyasba, akkor a kórház bevétele lesz kevesebb azzal a pénzzel, amit nem fizetek majd ki az egyágyas szobáért, mert úgy gondolom, hogy napi 7.000 Ft-ba férjen bele, hogy a férjemet beengedik oda, ha már egyszer fizetek érte nem fogok még pluszban fizetni, csak azért hogy rendesek legyenek és beengedjék, mert ez zsarolás, ha úgy veszem. Nem akarok én átjáróházat, nem azért akarok egyágyas szobát, hogy boldog-boldogtalan bejöjjön, más ne is jöjjön be, a rokonok se, de ő igen, hiszen a gyerek apja, had foghassa meg, ne kelljen erre 4 napot várni már, és ha egyedül vagyok egy egyágyas szobában, akkor nem mondhatják hogy ezzel bárkit is zavarna. Nem is beszélve arról, hogy Tatabányaiak vagyunk, ennyire lehetnének elnézőek, hogy ne csak azért jöjjön be hozzánk, hogy egy üvegfalon át láthassa a kisfiát. Amúgy voltak már akik azt mesélték hogy a fizetős egyágyasokba apa bemehetett. Mondjuk nekem az a saját véleményem, hogy mindenképp van értelme egyágyas szobában lenni, ahol az ember a babára koncentrálhat és meghitten egymásra hangolódással zavartalanul tölthetik az első napokat, nem pedig a többi anyukával versenyezve, hogy "a te babád mennyit szopizott..." és hogy még akkor se aludhasson az ember lehetőleg egy percet se ha épp a saját babája alszik. Mert van olyan ismerősöm aki mesélte hogy olyan kimerülten jött haza a többágyas rooming-in-ből (ami nem épp egy természetes állapotú megoldás, már a több anya egy szobában), hogy már félrebeszélt a fáradtságtól. Nem hinném azért hogy ez ideális helyzet. De nekem meg aztán pláne ilyen esetben epilepsziás rohamom lenne, ha semmit nem aludhatnék.
2012. febr. 29. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!