Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A Szent Imre kórházban fogok...

ÉvaEnikő kérdése:

A Szent Imre kórházban fogok szülni és érdekelne, hogy aki ott szült az milyen tapasztalatokkal bír!? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. Császár, természetes szülés, orvosok, szülésnők, ellátás?!

Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 11:48
1 2 3
 11/23 Lárifári ***** válasza:
Jó egészséget Nektek!!!
2012. febr. 15. 13:05
 12/23 A kérdező kommentje:

aranyos vagy Lárifári:-)Köszönöm!:-)

Persze, Ők majd tudják,hogy mi a jó:-)Csak már lennék túl rajta, félek azért,nem kicsit! :-)))

2012. febr. 15. 13:11
 13/23 anonim ***** válasza:

2010 nyara. Választott szülészorvos, nem volt választott szülésznő. Szép a hely, szülésznők a vajúdás alatt nagyon rendesek voltak. Nagyon rossz, hogy a vajúdás alatt a párod nem lehet veled, csak a szülőszobán. Magzatvíz elfolyása után majd másfél napra indították be a szülést. Lassan ment, vákuum lett a vége. Dévényesek azt mondták hogy nem szabadott volna ennyit várni, legalább meg kellett volna fontolni a császárt. És, hogy az igazgató (azóta más asszem) nagyon császárellenes, ezért nem császároznak. Nem tudom. Másik oldalról meg azt mondják, hogy túl sok az indokolatlan császár. Csecsemősökkel sokat nem beszéltem, de rendesek voltak. Az ágy rothadt magas, alig lehet fölmászni rá, nincs asztal, ahol ehetsz. Gyereket csak szülés után viszik el, de aztán végig veled lehet. Két ágyas szép szobák. Látogatók nem mehetnek be. Ez jó is meg rossz is. Nem zavart senki, de mivel egy hétig voltunk bent, a párom egy hétig nem vehette a kezébe a gyerekét. És mivel ülni nem tudtam, csak feküdni, a látogatások (amikre lelkileg szükségem lett volna) pár percesek voltak. Ami egyértelműen negatív, hogy a laborjukban elmérték egy értéket és ezért feleslegesen küldtek át minket 3 napra a Péterffy-be. De erről nem a szülészet tehet.

Könnyű szülést! (:

2012. febr. 15. 14:19
 14/23 A kérdező kommentje:
És azóta sem változott vajon a helyzet? nem lehet bent a párom a vajudás során?
2012. febr. 15. 14:40
 15/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom... Van egy kb 8 ágyas szoba, ott vannak azok, aki még nem szülnek mondjuk 5-2 órán belül. Oda nem jöhetnek be a párok. Ha vele akarsz lenni, akkor az előtérbe ki kell menni és egy padon ücsöröghettek. Én több mint 24 órát voltam a vajúdóban, nekem nem fájt még semmi, de állati rossz volt nézni, ahogy mennek a nők szülni, csak én maradok. Plusz a kezdeti fájásoknál is jó lett volna, ha a párom velem van, főleg első szülésnél. Mondjuk drukkolj, hogy gyorsan menjenek a dolgok és akkor hamar szülőszobára kerültök. Plusz, ha van fogadott szülésznőd, akkor ő biztos segít hamarabb bejutni.
2012. febr. 15. 19:37
 16/23 Lárifári ***** válasza:
Én most nyáron szültem utoljára, és az a tapasztalatom, hogy 4 év alatt nem változott a rend: A vajúdás kezdeti szakaszában nincs bent az apuka. Ilyenkor még Te is nyugodtan elhagyhatod a szülőszobát. Én rengeteget sétáltam a földszinten a férjemmel (mindig éjszaka/hajnalban jön rám a szülhetnék, ilyenkor üres minden), a séta pedig köztudott segíti a testet a tágulási folyamatokban. Amikor már komolyodik a dolog, úgy 3 ujjnyira kitágultál, akkor bejöhet az apuka, és a fájdalmasabb részét együtt szurkolhatjátok végig, kézenfogva. Nekem ez is elég hosszú idő volt, úgyhogy örülök, hogy megkímélték a férjemet attól, hogy egész nap ott lődörögjön. Azt javaslom, hogy a tízperces fájások alatt pihenj, amennyit csak tudsz. Próbálj meg aludni is abban a bizonyos többágyas helyiségben, bármennyire izgatott is vagy, hogy sok-sok erőt gyűjts a szüléshez! Ha szaporábbak a fájdalmak, akkor valószínűleg bemehettek az alternatív vajúdóba kettesben, és csak utána a szülőszobába. Az utóbbi helyiségnek azért örülj, mert nemsokára a kezedben tarthatod a kisbabádat!!! Mindent bele! :)
2012. febr. 16. 10:55
 17/23 anonim ***** válasza:

Én 2010-ben szültem Szent Imrében. Indokolatlan császár volt, mint a végén kiderült, mert a dokim március 15-re foglalt magának utat és szeretett volna hamar visszamenni a családjához:(( Ennyit arról, hogy nem császároznak sokat... Most járok megint nst-re, mert várjuk a tesót, kb minden alkalommal látok 2 császáros anyukát...

Ami viszont jó, hogy nagyon rendesek a szülésznők. Csecsemősök kevésbé, én ezért fogadtam egy csecsemőst, Ő segített az első lányomnál is, hogy Apa mindennap bejöhessen és megfürdesse, ez nagyon jó volt. Most is felfogadtam. Nekem van fogadott szülésznőm és dokim is, és kértem, hogy a vajúdás alatt legyen ott a férjem, ezt figyelembe veszik, amennyire lehet. Elsőnél is fél napig voltunk a szülőszobán a férjemmel, mert addig vártunk a dokira, hogy bejöjjön a nyaralásból. Lehet ha nincs fogadott szülésznőm akkor ezt nem tehettük volna meg, hogy együtt legyünk.

2012. febr. 16. 13:54
 18/23 anonim ***** válasza:
2010-ben szültem én is. Nekem volt fogadott szülésznőm és dokim is. Nekem indították a szülést, így én csak a szülőszobát láttam, a többi helységet nem. A párom végig velem volt, az elejétől a végéig. Én kértem epidurált, mert sajnos nem bírtam jól a fájásokat, csak nagyon erős fájásaim voltak, és sűrűek és egybefüggőek :S A dokim azonnal el is intézte. Utána jobb volt, de nem szüntette meg 100%-osan a fájásokat, csak sokat gyengített rajtuk. A tolófájásoknál már egyáltalán nem volt hatása, erre odafigyelnek nagyon. Nekem nagy gátmetszést csináltak, pedig gátvédelmet akartam, de nagy babám volt, így muszály volt. Belül is szakadtam. :( Kívül belül varrni kellett. A dokim és a szülésznőm nagyon aranyosak voltak!!! És maximális biztonságot nyújtottak. Még a szülésznő tanuló is egy tünemény volt! Szülés után kb 1-2 órát lehettünk hármasban apával és a picivel. Aztán éjszakára elvitték a babát a csecsemős osztályra, engem meg elküldtek aludni, de mondanom se kell én az egész kórházi tartozkodás alatt szinte semmit nem aludtam! Hajnalba mentem is a babámért. A csecsemős nővérek nem segítettek semmit a szoptatásba vagy bármi más babával kapcsolatos dologba. Sajnos akkor még nem tudtam, hogy fogadni kellett volna azt is... Júniusba megyek oda szülni ismét. Ugyanazzal a dokival és szülésznővel fogok szülni, de amin változtatok: fogadok csecsemőst, mert egyáltalán nem tudtam anno a lányom szoptatni és most a fiam szeretném. Egy ágyas szobába akarok menni, ahol nyugtom van és láttam, hogy oda apuka is bemehet. Szeretnék bevinni légzésfigyelőt, mert az első gyereknél állandóan azt néztem vesz-e levegőt... (Ebből a szempontból nagyon paramami vagyok...) Remélem el tudom kerülni a gátmetszést és akkor fogok tudni sétálni, mert az előzővel 2 hétig ülni és menni nem tudtam. Az ágyak tényleg nagyon magasak és a nagy gátsebbel nehéz rá felmászni. :( Hú, bocsi, de kicsit hosszú lett... ;)
2012. febr. 17. 03:04
 19/23 anonim ***** válasza:
Ezek szerint az egyágyasokba legalább apát beengedik. Ez nagyon jó hír, köszi, mert én is úgy szeretném. Azért elég spártai dolog hogy amíg bent vagyunk még apa se jöhetne úgy be hogy hármasban legyen velünk bárholis.
2012. febr. 22. 15:32
 20/23 anonim ***** válasza:
utolsó előtti vagyok. Én láttam ott bent apukát, úgyhogy nagyon remélem, ha már fizet az ember az egy ágyas szobáért, akkor legalább apuka tényleg bejöhet!!!!
2012. febr. 23. 02:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!