Fáj a szülés? (spontán)
Figyelt kérdés
2012. febr. 11. 15:08
11/15 anonim válasza:
Én már négyszer átéltem,de csak egy szót ismerek rá pokolian.
12/15 anonim válasza:
Ez egyénenként változik. Nekem pl. jobban fájt, mikor a fogorvos az egyik szemfogamat fúrta. Persze a szülés tovább tartott. :-) Én azt hittem, a szülés éles fájdalommal jár, de nem volt vészes. Nekem a vajúdás volt a megterhelőbb, sokáig tartott. Olyankor már az ember megváltásként éli meg magát a szülést, kitolást. 4440 grammal, 57 cm-rel született a lányom természetes módon, gátmetszéssel, érzéstelenítés nélkül.
13/15 anonim válasza:
Hát igen, a szülés fáj, ez tény. Itt szinte mindenki ugyanazt írta, szóval, hogy igen, de milyen mennyei boldogság a kicsit utána kézbe fogni. Én inkább azt nem értem, hogy a sok bunkó mínuszolgató milyen szisztéma szerint válogat, hisz szinte semmi eltérés nincs a válaszokban. :-( Na ERRE lehet tolni a mínuszt!
14/15 Leandra11 válasza:
én savba áztatnám azokat akik rémisztgetik a kismamákat én sírva mentem szülni annyira féltem mert egész terhesség alatt ilyesmiket olvastam...megfogadtam ha túl leszek rajta leírom nekem milyen volt, 90-es fájásokat mutatott a gép és 12 órán keresztül vajúdtam én leginkább ahhoz tudnám hasonlítani mikor begörcsöl a lábad, nem a fájdalom nagysága az igazán rossz, inkább a gyakoriság, próbáld meg elképzelni hogy 5 percenként ííírtóra begörcsöl a lábad. (természetesen mindezt az egész felső testedben érzed)a sikítozás meg...szerintem az sem a fájdalom nagysága miatt van,én úgy éreztem azért esik sikítok(nem úgy mint a filmekben de azért adtam ki hangot) mert olyan mint mikor gyerekkoromban pl a tesóm iszonyatosan erősen átölelt és összenyomta a tüdőm közben meg csak úgy tudtam kifújni a levegőt hogy hang is jött vele :) ahogy begörcsöl a pocak valamennyire ugyanígy összeszoríthatja a tüdőt. A vége meg mikor kijön a baba(ami a filmekben van) az szerintem már az úgymond legjobb rész, nekem a tolófájások már nem fájtak annyira a gátmetszés pont annyira fáj mintha az ujjad vágnád el egy éles késsel. Nem mondom hogy egy wellness program, de szerintem inkább mentális mint fizikai igénybevétel, gondolj bele...ha annyira iszonyatosan fájna ahogy egyesek beállítják sokkot kapnál. Mindeközben végig olyan állapotban vagy mintha be lennél drogozva(bár nem voltam még csak sejtem hogy ilyesmi lehet a drog is) igazán semmi sem számít, nem érzed az időt és a gátlásaid is eltűnnek.remélem segítettem valamennyit
15/15 anonim válasza:
Hát nekem nagyon fájt, 17 órát vajúdtam úgy hogy alig tudtam felkelni, mert be voltam kötve mindenféle csövekre. Amikor összehúzódásaim voltam mondtam a páromnak, hogy úgy szorítsa a kezem mint még soha, vájja a körmét a kezembe, de meg sem éreztem. Amúgy egyén meg alkatfüggő szerintem, korábban én is azt hittem, jól bírom a fájdalmat, hát ehhez fogható fájdalmam még sosem volt, de megnyugtatlak, hogy fél évvel a szülés után, már nem tudod visszaidézni :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!