Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnak is volt rossz tapasztal...

Másnak is volt rossz tapasztalata a bababarát kórházakkal? Lassan egy éve szültem, de még mindig zavar a dolog.

Figyelt kérdés

A legkisebb gondom az volt, hogy nem tudtam pihenni. De ez tényleg lényegtelen. Én szerencsés voltam, mert simán szültem és anyukám is sokat bejött segíteni. De volt császáros kismama, aki felkelni nem bírt, segítsége sem volt. Minket kért meg, hogy tegyük mellé a babát. És hiába szenvedett nem szívesen vették be a babákat még éjszakára sem a csecsemősök.

A babám az első napokat intenzíven töltötte és cumisüvegből 20-30 ml tápszert kapott egyből. Aztán mikor kikerült az osztályra hozzám nem akart szopni, ordított. A csecsemős nővérek nem mindig tudtak segíteni. Nyilván nekik sok munkájuk van, bár volt olyan hogy lelkesen beszélgettek mégsem jött senki segíteni. Amikor elkezdett fájni a mellem elkezdtem mellszívót használni és cumisüvegből végre jól lakott a gyerekem. Ezért nagyon csúnyán néztek rám. Én nem mertem magam mellett altatni, hanem mindig betettem a kiskocsiba evés után. Ezt sem nézték jó szemmel. Így mintha mi külön életet éltünk volna, mert én három óránként fejtem, megkapta a baba a tejet. Tök nyugodtan aludt, csak nagyon ritkán sírt. Az igény szerint szopizó babák többsége meg ordított egész nap.

Igazából nagyon rosszul éreztem ott magam, alig vártam hogy hazajöhessünk!

2012. febr. 6. 09:52
1 2
 11/12 ZsZs27 ***** válasza:
Én két hónapot voltam kórházban. És az nem bababarát kórház volt. Nekem csak jó tapasztalatom volt. Császárral szültem, a gyerekeim a koraosztályra kerültek. Az első napokban viszont, amikor még nehezen jártam, tolókocsit is hoztak a szülésznők, hogy a férjem abban tolhasson le a gyerekekhez. Az első 3-4 napban pedig kifejezetten odafigyeltek ránk a szülésznők. Én sokáig, kb. 4 hétig nem is szoptathattam, mert túl gyengék voltak a lányok, addig cumiból kapták az ennivalót, de még attól is elfáradtak, pedig abból sokkal könnyebb. Viszont mikor végre megpróbálhattam, (sajnos nem volt sok tejem, csak kóstolóba, és hamar el is apadt) akkor nagyon lelkesek voltak. Ezt gyereke válogatja. Van aki cicizik utána, van aki "ellustul" és nem hajlandó. Fent, az időre jött babák anyukáinak pedig sokszor segítettek, volt, akinek többször kellett megmutatni, hogy tegye mellre a babát. Persze nem mindegyik csecsemős volt ilyen, de sokszor a szülésznők segítettek. Nekem is az egyik szülésznő mutatta meg, hogy fejjek rendesen.
2012. febr. 9. 10:14
 12/12 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy azért vannak pozitív példák is!

Azt hiszem én túl nagy elvárásokkal voltam a kórház felé és ez okozott gondot.

2012. febr. 9. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!