Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Komplikált volt a szülésed?...

Komplikált volt a szülésed? Elmesélnéd?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy szülés közben mennyire fordulnak elő a komplikációk, és milyenek lehetnek. :)

2012. febr. 5. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igazán komplikált egyik szülésem sem volt. Azért kisebb zökkenők történtek:

Az elsőnél pl a hosszas vajúdás miatt egyszerűen nem volt erőm a kitolásra. A baba is nagy volt, 37-es fejkörfogattal született. Kaptam oxigénmaszkot, meg teljesen görcsbe álltak a végtagjaim, kalciumot is adtak vénásan. 3 doki szaladt be, mikor a baba szívhangja elkezdett esni. Akkor vákuumot hoztak, de valamiért nem tudták jól ráilleszteni a bébi fejére, és ezért a 3 dokiból az egyik segített kinyomni a babát, jó erősen a hasamon keresztül. Hatalmas gátmetszésem is volt, 1,5 órán keresztül stoppoltak utána.

A 3. szülésemkor pedig rövid volt a köldökzsinór. A baba már kinn volt, mikor a lepényi résznél a zsinór elszakadt. Emiatt elég erősen véreztem, és a lepényt nem csak kinyomták belőlem, hanem a szülés után egy méhűri betapintást is végeztek, ami nagyon kellemetlen volt.

2012. febr. 5. 14:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

2. szülésem ikerszülés. Első baba simán megszületett, másodiknak előreesett a köldökzsinórja. Rohantak velem a műtőbe császározni.

4. gyermekem 36 hetesen meghalt. Így meg kellett szülnöm a halott babát simán 18 óra alatt.

Betapintás nekem is volt, mivel előtte császárral szültem, így megnézték a heget.

Hát az se volt kellemes.

2012. febr. 5. 14:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kedves 2., nagyon sajnálom, rettenetes lehet nektek. Megkérdezthetem, hogy mi miatt történt a tragédia?
2012. febr. 5. 14:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem még csak egy babám van, de júniusban fog érkezni a második.

Az első magzatvíz elfolyással kezdődött, majd több komplikáció is fellépett. A kicsi homlokán volt a köldökzsinór, ezért mikor jöttek a fájások, neki ezzel párhuzamosan esett a szívhangja. 70esre esett, mikor vittek a műtőbe. A másik probléma az volt, hogy ugyan tágultam, de a méhnyak nem rövidült, akármit csináltak. A 3. ok pedig az volt, hogy fájásgyengeségem lett, a következő pedig az, hogy kimerültem, ami abból állat, hogy bármit kérdeztek, nem tudtam rá válaszolni. Agyban én mindenkinek mondtam a magamét, csak a szám nem mozgott.

Remélem, hogy a 2. baba könnyebben megérkezik.

2012. febr. 5. 14:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Én az elsővel rettenetes lassan tágultam, pedig jó erős és elég sűrű fájásaim voltak 24 órán keresztül. A baba úgy tűnt jó helyzetben fekszik, majd mire végre teljesen kitágultam, nem akartak jönni a tolófájások, ezért 1 órán keresztül minden fájásra (2 percesek voltak) nyomnom kellett erőből, toló nélkül. Hát az érdekes volt...

Majd megvizsgált a doki és látta, h a baba feje ferdén illeszkedett be, így esélye nincs kibújni. Irány a műtő. Elérzéstelenítettek, de iszonyatosan fájt még így is, végig üvöltöttem, 1x el is ájultam... végül gázzal kábítottak el, hogy nyugiban legyek.

A másodikkal (hiába volt ő is fejfekvésben) nem vállaltam be a vajúdást (orvos is inkább a császár mellett volt, mert csak 1,5 év telt el) és utólag kiderült, hogy jól döntöttünk, mert ugyanolyan furin illeszkedett be neki is a buksija. Viszont a műtét ugyanúgy fájt, sajnos úgy tűnik nekem nem elég hatásosak az érzéstelenítők...

Túléltem és azt mondom minden fájdalom és szenvedés megérte, de újra nem csinálnám végig, az tuti! :)

2012. febr. 5. 15:51
 6/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok. A köldökzsinórba keveredett bele valószínűleg. Bár pontos okot nem tudunk, ép, egészséges baba lett volna.
2012. febr. 5. 17:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Szülés közbeni komplikáció az első gyermekemnél volt. Nyakára tekeredett a köldökzsinór nem engedte őt előe,ezért nem tudott kibújni, hiába nyomtam,elakadt. Leesett a szívhang, akkor hozták a vákuumot. Egy orvos a hasamat nyomta,míg a fogadott orvos a vákuummal húzta a babát. Pillanatok altt kint volt egy hupikék törpike. Nem akart felsírni,míg noszogatások ellenére sem.Kiszaladtak vele és nemsokára hallottuk, hogy felsír. Hamarosan visszahozták az én hupikék törpikémet. Ma már 12 éves szemtelen kamasz. Olyan szülésem volt még,ami nem volt sima, de az nem szülés közbeni komplikáció volt.
2012. febr. 5. 17:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az elsővel megindultak a fájások, folydogált a magzatvíz, de egy teljes nap alatt sem tágultam semmit, 1 ujjnyira nyílt ki a méhszáj, meg kellett császározni. (38. hét végén.)

A másodikkal elkezdtem vérezni (39. héten), rohantunk a kórházba, nem mozgott, nem találtak szívhangot...aztán meglett, de nagyon lassú volt, azonnal megoperáltak. Kiderült, hogy lepényleválás volt és a heg is kezdett szétnyílni. Bele se gondolok, mi lett volna, ha lassabban érünk be, vagy egy csomó rutinvizsgálattal elhúzzák az időt... Szóval ezek után azt hiszem, marad 2 gyerek, nem lesz harmadik.

2012. febr. 6. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:
.
2012. febr. 7. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!