Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdemes mostani évben gyereket...

Érdemes mostani évben gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Szeretnénk már babát. De félek hogy a mai világban csak rosszat tennék a gyerekemnek. A párom dolgozik és én is. De sajna az én munkahelyemen havi szerződéseket iratnak alá. Ha terhes lennék félek hogy egyből elküldenének és akkor nem kapnék pénzt. Ebben tudnátok segíteni hogy havi szerződésnél ha bejelentem hogy terhes vagyok akkor ugyan úgy jár majd a pénz vagy nem?

Kiváncsi lennék mennyi pénzbe van egy baba. Mert mi most költözünk a férjemmel. Hála istennek saját házba és nincs hitelünk. A rezsink is olyan 40 e forint körül lesz.

Csak félek a munkák miatt..:(

2012. jan. 31. 14:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát én lehet,hogy nem leszek népszerű, de én soha nem gondoltam,hogy a gyerekhez elég a szeretet. Én anno megfogadtam,hogy akkor szülök,ha legalább kapok GYED-et. GYES-re pusztán nem vállaltam volna.

Mert akárki akármit is mond, igenis vannak olyan helyzetet, amik nem úgy alakulnak,ahogy elképzeljük és ezekre gondolni kell. A fiam 8 hetes. Nem tudtam szoptatni, tápszeres lett. Csak a tápszer 12 forint havonta. Pelenkából kettőre allergiás lett, egy másikból állandóan kifolyik, kénytelen vagyok a drágább fajtát venni.

Lett egy enyhe nyaki hipotóniája, ami miatt tornászhoz kell járnunk. Sztk-s alapon leghamarabb 2-3 hónap múlva tudnánk eljutni, azt meg nem várom ki, tehát hetente 3 ezret fizetek érte.

Hasfájós lett, mire végig próáltuk az összes ajánlott dolgot kb. 5 ezernél jártunk.

Ezek mind olyan költségek, ami nem luxus, de sajnos bárkinél felmerülhet. Na már most nekem fontos volt,az ilyen előre nem látható költségek mellett is, maradjon mondjuk annyi egy hónapban,hogy ne kelljen sírva fakadnom, ha mondjuk két nappal később utalják a TGYÁS-om! Ráadásul nekünk az ismerősi körben, vagy mindenkinek most született babája és nekik is kellettek a cuccok, vagy már 8-10 évesek a gyerekek és azt sem tudják,hogy hol vannak. Tehát elég sok mindent meg kellett vennünk!

Szülhettem volna már 22 évesen, de így nem akartam. Nem érzem magam öreg anyának 29 évesen.

2012. jan. 31. 16:01
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem idegenkedek a használt dolgoktól sőt haszbosnak tartom...! És ez a gyed dolog akkor is él ha havi szerződésem van a cégemmel?
2012. jan. 31. 16:08
 13/17 A kérdező kommentje:
Igen az a baj hogy sajnos benne van a pakliba hogy mi van akkor ha a gyereknek bármi baja van mert az megint + pénz. És arra az ember nem mindig számol...:(
2012. jan. 31. 16:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyon osztom 14.10-es véleményét!!
2012. jan. 31. 17:01
 15/17 A kérdező kommentje:

Miért van az ha ez ember oda figyel arra hogy milyen körülmények között akar gyereket már akkor inkább ne vállaljon gyereket mert ilyen hozzá állásal nem éri meg.

Ez hülyeség. Az ne vállaljon gyereket aki 16 éves és nem tudja kitől van. 6 éve boldog párkapcsolatban élek és van munkám. Azért mert érdeklődök és gondolkodok ne hogy már valaki azt mondja hogy ilyen ne vállajon gyereket.

2012. jan. 31. 17:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Itt olvashatsz még a GYED-ről:

[link]

Tehát, ha az elmúlt 2 évben dolgoztál 365 napot összesen, akkor kapsz GYED-et.

2012. jan. 31. 18:37
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon hasznos kis oldal..:)
2012. jan. 31. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!