Érdemes mostani évben gyereket vállalni?
Szeretnénk már babát. De félek hogy a mai világban csak rosszat tennék a gyerekemnek. A párom dolgozik és én is. De sajna az én munkahelyemen havi szerződéseket iratnak alá. Ha terhes lennék félek hogy egyből elküldenének és akkor nem kapnék pénzt. Ebben tudnátok segíteni hogy havi szerződésnél ha bejelentem hogy terhes vagyok akkor ugyan úgy jár majd a pénz vagy nem?
Kiváncsi lennék mennyi pénzbe van egy baba. Mert mi most költözünk a férjemmel. Hála istennek saját házba és nincs hitelünk. A rezsink is olyan 40 e forint körül lesz.
Csak félek a munkák miatt..:(
Ezt a munka részét nektek kell végig gondolni.
De hogy mikor mit érdemes ezt nem lehet megtenni.
Pl nagyanyám úgy született hogy az apja elment a frontra, meghalt és ö megszületett. Eleve árva lett. Szerinted ha dédim tudta volna ezt akkor bevállal egy terhességet, hogy nem vigyáztak volna jobban?
Megért-e neki?nekünk igen mert nem léteznénk ha akkor ez nem így történik.
hát bocsi,de ezzel a hozzá állással nincs jó alkalom a gyerekvállalásra...
albérletben lakunk, nem volt munkám mikor jött a baba,csak gyest kapok, férjem munkahelye csődbe ment a szülés után...előre nem lehet kiszámítani a dolgokat, az biztos,hogy a világ legfantasztikusabb dolga a gyermekvállalás és megbánja az ember idős korában, ha lecsúszik róla.
Ha a jó pillanatra vársz, akkor sose fogsz szülni, mert mindég lesz valami ami miatt nem... Szerződésedre nem tudok okosat mondani, azt nem tudom.
Nekünk használt kiságyunk volt (pelenkázó komódos), 12.000-ért vettük. Hordozót kifogtuk akciósan 4000-ért (ami 10.000 lett volna ) ezt lehet venni használtan is. Babakocsink új volt (40.000 FT-os Bergon), használtam csak ismerőstől vennék, mert ugye nem lehet kimosni. Ruhákat duriba találsz. Kisfiam 3 éves lesz, de a ami napig is 80 %-a a ruháinak használt, de nem mondod meg róluk. Csak az első ruhatára volt új (Tescos, piacos, kínaiból), meg a bodyk, zoknik mindég újak voltak. Most meg az atléte, zokni, gatyó mindég új, na meg ugye a cipő. Az első időkbe nagyon sok pelus fogy. Első 6 hónapban havi 10.000 Ment el pelusra, és nem a drágát vettem. Szerencsére szopizott így tápszerre nem kellett költeni, de azt is felírj a doki az első 6 hónapban és úgy sokkal olcsóbb.
Én is azt gondolom, hogyha egy pár életében eljött az a pillanat, hogy gyermeket szeretnének, akkor nem az anyagiakat kell mérlegelni. (Legalábbis ti nem vagytok annyira rossz helyzetben.) Különben soha nem lenne gyermek.
A munkahely kérdést én is megbeszélném munkajogásszal.
A kisgyermek szerintem nem kerül nagyon sokba, csak az elején, meg amikortól iskolába kerül.
Az elején kell neki sok minden kiságy, babakocsi, babaülés. De most már elég sok helyen lehet használtan jó áron venni ilyeneket. Sokszor ismerősök, rokonok is szívesen adnak. A ruhákat meg potom pénzért meg lehet venni turkálóban. Ha szoptatsz, akkor az első hat hónapban csak a pelenkára kell költeni. Inkább az a probléma, hogy az anyuka fizetése kiesik.
Tudjátok nem a hozzáállasom rosz hanem végig akarom gondolni hogy neki jó e lenne. Nagyon szeretem a gyerekeket és férjemmel nagyon jól megvagyunk. Tényleg szerencsésnek érzem magam hogy nincs hitelem se a lakáson se a kocsin. Én csak a munkahelytől félek hogy hiába lenne meg az 1 év bejelentett viszonyom mivel havi szerződések vannak akár mikor azt mondhatják hogy szia.
Tudom hogy régen is volt rosz világ és mégis lettek babák. Csak felelősség teljesen akarok babát. Hogy ne érezzem hogy neki rosz lenne. Van 200 ezer forintunk már a babára amit a szüleimtől kaptunk hogy ha gyerekünk lesz akkor legyen mivel indulnunk. És mire lennék jogosult ha terhes lennék??
Szia. Szerintem sosem lesz megfelelő idő. Mikor a lányomat akartuk volt nekem is bejelentett jól fizető munkahelyem meg a páromnak is. Aztán nem jött össze a bébi, megbeszéltük párommal, hogy hanyagoljuk a témát, és az ő cégéhez mentem dolgozni. ott nem jelentettek be, egy hónapot dolgoztam ott és kiderült hogy terhes vagyok. Pont akkor jött össze a bébi, mikor megbeszéltük hogy várunk vele egy picit. Így én is csak gyest kapok. Most 2,5 éves és a kistesót várjuk. Szerintem egy babához nem pénz kell, hanem áldozat és szeretet. Lehet használt dolgokat is venni, nem muszáj minden egyes ruhadarabnak újnak lenni. Mi most lettünk abba a szerencsés helyzetbe hogy ki tudtuk fizetni a lakáshitelünket. Mikor a lányom született még az is volt. Most 2 hónapja élvezzük a hitelmentes életet. így várjuk a kistesót, aki kb április végén születik. Lehet hgoy nem egyszerű a mai világban, de mire jönnek az igazi kiadások, ovi/iskola, addigra vissza tudsz menni dolgozni, valami úgyis lesz. Szóval én nem az anyagiakra hagytam a döntést. Mindig volt mit ennünk és mindig alakult valahogy az élet. Ha mindketten úgy érzitek készen álltok az éjszakai virrasztásra, a sok sok aggodalomra és arra a töménytelen mennyiségű szeretetre amit egy kisbabától kapni fogtok, akkor ne gondolkozzatok az anyagiakon.
Üdv 29hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!