Aki nem mer 2. gyereket vállalni, félelmei miatt az
gyáva?
Dehogy gyáva!!Biztosan megvan rá az oka mint nekem is!Én is egyet vállalok.
2010. nov. 15. 11:23
Én pl.nem a terhességtől félek, nem is a szüléstől, a terhességem gyönyörű volt, a szülés már nem annyira, de felejthető a fájdalom. ...hanem az állandó éjszakázástól. 13 hónapos a lányom, és még mindig nem alszunk, éjszakánként 2-3x vagy akár 10x is fent vagyunk, van hogy órákig. Alig várom, h ez az időszak elmúljon, és nem tudom, ezt másodjára végig tudnám-e csinálni. Sok mindenről letudok mondani a babámért, az alvásról nem vagyok hajlandó. Szerintem ez érthető is.
2010. nov. 15. 11:48
Nekem pár nap múlva lesz 27hós a fiam,most 22 hetes babás vagyok,és semmitől nem félek úgy igazából,csak attól,hogy mi lesz velem éjszaka....Hogy fogom bírni,stb.Mi már végigaludjuk az éjszakát,lefekszek 10körül,reggel 7 után kelek,és rettentő fáradt vagyok így is,nemhogy éjszaka többször felkelni.
Még amitól félek,h a fiam hogy fogja fogadni a kicsit.Ígyis hisztis,akaratos srác,kíváncsi leszek mennyire eszik meg az idegeimet majd... :)
2010. nov. 15. 12:14
Aki igazán fél,az biztos nem vállal be 2. gyermeket!
2010. nov. 15. 12:21
Miért lenne gyáva az aki a félelmei miatt nem vállal gyereket??? Egy gyerek nem bátorság kérdése... szerintem.
Egy megfontolt, gondoskodó szülő akkor vállal még egy gyereket, ha tudatában van azzal hogy az mivel fog járni: beleértve a terhességgel, szüléssel járó kellemetlenségeket - az állandó éjszakázást ami ki tudja meddig fog tartani... két gyerekkel már több plusz munka van, stb....
Egyébiránt az én terhességem nem volt zökkenőmentes, de ha nagyon akarnék második gyereket még akkor is bevállalnám, a szülés dettó - akkor ott kellemetlen volt - de ha kell százszor végigcsinálnám, mert a fájdalom amit akkor ott érez az ember az elfelejtődik... és csak az az öröm marad meg amit az ember akkor érez amikor meglátja a gyermekét --- ez többnyire a hormonok miatt van.
2010. nov. 15. 12:29
Utolsó vagyok: Plusz még az is idejön: hogy a szülés után nagyon sokáig a szex sem az igazi és fájdalmai is vannak a nőnek. Még egyszer mondom ez nem gyávaság!!!! Nem kell mindenáron gyerekeket potyogtatni... mi sem akarunk még egy gyereket, pont a terhesség és a szülés utáni dolgok miatt.
2010. nov. 15. 12:31
Szia! Hát akkor én gyáva vagyok :)) Nem mintha érdekelne ki mit gondol, de nem bátorság kérdése valóban ahogy egy előttem válaszoló is írta. Nekem 1 van de nem Merek! még egyet vállalni, senkinek semmi joga nincs ez felett ítélkezni. Neked mondtak ilyet?
2010. nov. 15. 12:32
Nekem is van egy 20 hónapos gyerekem,de még mindig úgy érzem képtelen lennék egy újat vállalni,sőt talán soha nem is akarok!4 napot késett a menstruációm,hát ne tudd meg mit éltem át!Nem tudnám mégegyszer végigcsinálni,nagyon-nagyon félnék tőle és fogalmam sincs hogy valaha tudnám e előlről kezdeni.Neked talán a párod akar másik gyereket?
2010. nov. 15. 12:48
9/14 A kérdező kommentje:
Nem, nem a férjem erőlteti.
Midig azt mondtam Nekem 2 gyerek kell. De elég kemény volt a szülésem, amitől tartok. Meg ami most a kecskeméti kórházban történt még jobban félek. Hogy minden rendben legyen. Van egy gyöngyörű kisfiam Akit imádok. Lehet, hogy önzőség ha nem lesz testvére?
Nekem sem volt, de nagyon szerettem volan ha lett volna tesóm.
De ha egyszer képtelen vagyok az egészet végigcsinálni.
Szeretnék, de hogyan? Ha ennyire félek!!
A másik oldalról nézve viszont...ha te szeretnél és csak a szülés miatt aggódsz én azt mondom vállald be:) igazat adok az előttem szólóknak is tényleg sok fájdalom, fáradság, lemondás egy gyermek de szerintem sokkal többet kapsz tőle vissza :)és biztos hogy nem fogod megbánni. Annyi szeretetet kapok a fiamtól amit semmi sem pótólna. (sem az alvás, sem a szex) Ez csak az én magán véleményem. Persze a te döntésed! Akárhogyis legyen biztos hogy nem vagy gyáva!
2010. nov. 15. 14:52
Kapcsolódó kérdések: