Igaz hogy ha valakinek fájdalmas a menstruáció, akkor a szülés könnyű lesz?
Ez így nem igaz, sokkal inkább úgy, hogy aki a menstruáció alatt szanaszéjjel hisztizik, hogy jajdefáj-jajdefáj, az a szüléskor is szanaszéjjelhisztizik már két hónappal előtte, és három hónappal utána is, hogy jajdefáj, jajdefáj.
Ha fájdalmas a menstruációd, kezdj el tenni ellene, pl. kezdj el sportolni, és akkor is fuss tíz percet legalább, amikor megvan. Nem fogod észrevenni pár hónap után, hogy megjött, annyira megváltoztatja az életedet a sportolás.
(nő vagyok, akinek MA MÁR NEM FÁJ a menstruáció, mert akkor is futok, ha térdig ér a hó, minusz 10 fok van és megjött éppen)
valamennyi összefüggés szerintem van. szülés is sokféle lehet, menstruációs is sok féle. nem hinném, hogy mindenki hisztizik, aki azt mondja, hogy csak gyógyszerrel bírja ki a menstruációt.
általában az erőteljesebb görcs eredményez nagyobb fájdalmat. Ez a menstruációnál úgy van, hogy akinek ilyen ún. "fájdalmas menstruációja" van az az első pár napot alig bírja ki, viszont rövidebb ideig tart a menstruációja.
Én talán az átlagosba tartozom, de ha választani kell, akkor abba, akinek kevésbé fáj.
Saját példámat, akkor leírom, hátha hasznos: nekem mindig pontosan 7 napig tart a menstruációm és elég fokozatosnak mondható az enyhülés. Az első 2-3 nap fáj, de elviselhetően. Egyik barátnőmnek csak 4-5 napig tart, de nagyon fáj neki, cataflamot szokott bevenni.
Ugyanez a szülésre vetítve: 9 óra alatt született meg a kisfiam. Tehát átlagos (de ez is inkább hosszabb) idő alatt, hasonlóan a menstuációmhoz.
Anyósom mesélte el a saját szülését. Állítólag neki nem voltak fájdalmasak a fájások (tehát, hogy kibírta anélkül, hogy kiabáljon). Viszont valószínűleg gyengék is voltak a görcsei, mert 12 óra után kapott fájáserősítőt.
Én azért az utolsó 2 órában nem bírtam ki hang nélkül, (sőt, a szülésznő mondta, hogy ne tartsam vissza, ha kell, akkor kiabáljak. az adott pillanatban legkevésbé az érdekelt, hogy mit gondolnak rólam) pedig nem tartom magam hisztisnek.
Lényegében, ha a könnyűt a gyors alatt értjük, akkor igen. De nem kell szorosan összekapcsolt összefüggésre gondolni, csak inkább a nagy számok alapján.
Bár úgy gondolom, hogy nekem is könnyű szülésem volt,(végig minden rendben, fokozatosan tágultam, baba értékei végig jók) ha nem is rövid.
En nem hinnem, hogy van ilyen osszefugges.
Legalabbis nekem mindig laza mensim volt, 3 nap, semmi fajdalom es mindket szulesem gyors volt. Konnyu is olyan szempontbol, hogy konnyen tagultam, nem volt komplikacio, bar nagyon eros fajasaim voltak, mindkettonel egybol 3 perces fajasokkal inditottam. Viszont csak 3,5 illetve 2 orat vajudtam.
8. válaszoló:
érdekes, én is pont ezt fejtettem ki, de én az ellenkező konklúziót vontam le :)
Szerintem rövid (általában görcsös) menzesz=gyors szülés. Leegyszerűsítve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!