Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki szült már edá-val és...

Aki szült már edá-val és anélkül az azért választotta az edá-t, mert annyira fájdalmas volt "simán"?

Figyelt kérdés

én félek az eda-tól mert gerincbe adják és nem tudom, le lehet-e bénulni tőle vagy árthat-e a babának.

egyik ismerősöm azt mondta hogy azóta minden időváltozáskor fáj ott a dereka.

2012. jan. 28. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyszeru kerdes 2szer szultem eda nelkul nalunk nem adnak csak ugy mert neked faj. Nincs es kesz, nincs ra penz...ki lehetett birni igy is de jo volt mert a szuleszno mondta ha mar nagyon nem birom szoljak es beszelunk fajdalomcsillapitasrol. Mikor szoltam mondta, hogy most nem lehet mert nem fogom erezni a fajasokat, mikor masodszorra szoltam akkor meg mar nem lehetett mert jottek a tolok.... Szoval ment a vetites, hog persze adnak de a valosag nem ez volt.
2012. jan. 28. 21:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Először rám tukmálták az EDA-t a Péterfyben, de semmit nem hatott, mindent ugyanúgy éreztem, mint a bekötése előtt és hülyének néztek, nem hitték el-rosszul volt bekötve.

Én voltam a nyápic, aki még EDA-val is szenved!

A második babát a Jánosban szülöm, eszemben sincs kérni fájdalomcsillapítást, de ott nem is erőltetik, hisz az elsőt is kibírtam, nem lesz rosszabb ez sem és talán rövidebb is lesz, de majd május végén kiderül!

Amúgy nem lehet lebénulni, nekem nem fáj a derekam az időváltozásokkor, de jó lett volna kihagyni, mert értelme nálam nem volt.

Lesz, aki azt írja majd, hogy nem érzett órákig semmi fájdalmat, még aludni is tudott vajúdás közben az EDA hatására-ez a másik véglet, szerencsés az illető...

2012. jan. 28. 21:11
 3/6 anonim ***** válasza:
nekem mire beadtàk adigra jöttek a tolok amire ugye nem hat.... de bk egy oràt nekem nagyon jol jött mert enyhültek a fàjdalmak semmi bajom nem lett töle gàtmetszés volt aminél megint jol jött ja és ha csàszàroznak ugyis adnak mindenféleképpen neked... de majd ha ott leszel ugyis ràjösz hogy mekkora a fàjdalomtürö képességed és ha nincs rà szükséged akke nem kérsz (én nem tudok rola rosszat mondani)
2012. jan. 29. 07:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Az elsőt eda-val szültem, mert nem tágultam és akkor már 18 órája vajúdtam, ebből 6 órája 5 perces fájásokkal. Szerencsére a dokim nagyon nem császár párti, inkább az eda-t ajánlotta.

Ahogy beadták, a fájásokat már csak 2-esnek éreztem a 10-es skálán (addig kb. 9-esek voltak) és 2 óra alatt ki is nyílt rendesen a méhszáj. A tolófájásokra már semmi sem volt belőle, tehát rendesen meg tudtam szülni a fiamat, nem kellett semmilyen segítség.

A másodiknál sajnos volt egy kis probléma a kicsi szívhangjával, emiatt sem akartam semmit kérni, meg hát amúgy nem is volt rá szükség, mert az egész összesen kb. 8 óra volt, szemben az elsőnél a 22 órával. Iszonyúan fájt, de annyi időt ki lehet bírni.

Az elsőnél nem bírtam volna eda nélkül, mert iszonyúan elfáradtam már a sok fájástól és a nem alvástól, valószínűleg császár lett volna belőle. A másodiknál meg tök felesleges lett volna.

Én is féltem tőle amúgy, de így utólag nagyon örülök neki, hogy bevállaltam, hiszen egy császár sokkal kockázatosabb.

De ha nincs rá szükség, akkor valóban felesleges csak a fájdalom csillapításáért kérni. Inkább akkor lehet rá szükség, ha a fájdalmak ellenére nem halad a szülés, mint az én esetemben.

2012. jan. 29. 09:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Simán meg lehet szülni eda nélkül is, nagyon fáj, de nem kibírhatatlan.Én alapból rettegtem az edától, ezért a legnagyobb fájdalmaknál sem jutott eszembe, h kérjek.
2012. jan. 29. 10:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Ááá, semmi, alig érzed, bebökik, mozdulatlanul kell lenni akkor, oldalra fordítanak, aztán ugyanúgy érzel mindent csak egy kicsit tompábban, ennyi. Tolófájásokra nullát hat és utána a varráshoz is üvöltöttem hogy adjanak nagyon sok fájdalomcsillapítót. Azt nem hinném hogy ahol szültem valaki nem-et mondott volna egy kismamának ha érzéstelenítőt kér. Az nagyon durva.
2012. jan. 30. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!