Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért jó fájdalomcsillapítás...

Miért jó fájdalomcsillapítás nélkül szülni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 15. 20:09
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok butaságot írni, mert nekem nem volt fájdalomcsillapítás, de úgy tudom, epidurállal nem érzed a nyomásingert, de javítsatok ki, ha nem így van.
2012. jan. 15. 20:23
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Fájdalom csillapító nélkül teljesen más hiszen új sokkal jobban átéli vagy átszenvedi az ember miközben teljesen átszellemül... (biztos egy fájdalomcsillapító nélküli foggyökérkezelés is katartikus élmény lehet és tuti átszellemül az ember közbe)

Én fájdalomcsillapító nélkül szültem,6 órát végig feküdtem mert infúzióba kaptam az oxitocint így nem lehetett sétálgatni,hát valami felemelő élmény volt pláne mikor az erős fájásoknál úgy éreztem 1 kézzel felkapom a vas ágyat és dobom ki az ablakon...nálunk egyébként szüléshez nincs fájdalomcsillapító.A második babát várom június végére és a dokim szerint lehet éppen szerencsés leszek és mire oda kerülök már itt is mint sok más helyen fognak tudni adni ha akarok (naná,hogy akarok).Egyébként a doki is azt mondta,hogy ők is várják már nagyon, mert nekik is sokkal jobb mosolygós emberek arcát látni a szülőszobába és nem a fájdalomtól szenvedőkét.

2012. jan. 15. 21:05
 13/31 anonim ***** válasza:
Utolsó, sajnos én se sétálhattam, és a zuhany is csak egyszer volt, utána végig feküdnöm kellett, mert zöld volt a magzatvíz, és rám szíjazták az Nst-t, így már a hátmasszírozás is kiesett a képből, az is csak magzatvíz előtt működött, pedig nekem jól esett, szülésznő csinálta, tudta, hol kell masszírozni:) Ő mondta, hogy a meleg víz is sokat segítene, de a baba miatt folyamatos Nst kellett.
2012. jan. 15. 21:09
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát... én úgy indultam neki, hogy nem akarok fájdalomcsillapítást, mert az lassíthatja... a babára is hatással van, stb. stb.

Aztán a vajúdás 20. órájában már könyörögtem, hogy adjanak valamit. Alig tágultam addig, de iszonyatos erős fájásaim voltak. Kaptam egy szurit, fellélegeztem és sikerült annyira kitágulni, hogy az EDA jöhetett. Utána 2 órával már a kezemben volt a kislányom.

Nálam pont, hogy felgyorsította a szülést, és a 24 órás procedúra után azt mondom, hogy nem szégyen fájdalomcsillapítással szülni. Ha szülök még, biztos, hogy csak EDA-val.

2012. jan. 15. 21:38
 15/31 anonim ***** válasza:
88%
Miért volna JÓ? Közönséges szado-mazochizmus: a társadalom (a szülész-társadalom egy részét is beleértve) "ideológiai szadizmusa" a nőkkel szemben, az anyák egy hányada részéről pedig a rájuk kényszerített elvárásoknak engedelmesen megfelelő mazochizmus. NINCS "jó" fájdalom, értsük már meg: akik ennek az elméletnek az erőltetéséhez mindenféle "baba-barát" hadovát mellékelnek, egyszerűen hazudnak. Olcsóbb és kényelmesebb az egészségügynek, ha a fájdalomcsillapítás érdekében nem kell tenni. A nő amúgy is mindent elvisel - fát is lehet vágni a hátán. Ennyi.
2012. jan. 15. 23:42
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem azzal van a gond ha valaki fájdalomcsillapítás nélkül akar szülni, mert ez szíve joga, akármilyen oka is van rá. Engem az háborít fel hogy mennyi kórházban nincsen rá egyáltalán lehetőség, hiába akarnád. Ezt én teljességgel elfogadhatatlannak tartom a 21. században. Amikor egy szimpla foghúzásnál teljesen természetes a fájdalomcsillapítás akkor egy szülésnél nincs rá lehetőség? Pedig a kettő össze sem hasonlítható. Nyilván nincs más választásod, azt a gyereket így is úgy is meg kell szülnöd, fájdalomcsillapítással vagy anélkül, ki vagy szolgáltatva maximálisan az egészségügyi rendszernek.
2012. jan. 15. 23:54
 17/31 anonim ***** válasza:
82%

Komolyan mondom, nem ertek par valaszolot. Lehet erezni a tolofajasokat, es lehet tudni, mikor kell nyomni edaval is. Nem erzestelenit el teljesen senki sem szules kozben, mert azt nem lehet, csak csaszarnal. Ugyanmar, ugyanugy ateli az ember a szules minden pillanatat. Szeretem, mikor olyanok irnak total negativ velemenyt az edarol, akik ki sem probaltak. Honnan veszik akkor, amit leirnak...

En kertem edat, valamelyest konnyitett a fajdalmon, de fajt nagyon igy is, tolofajast is ereztem, tudtam nyomni is rendesen. Csak alul nem ereztem semmit, annak orulok. A kovetkezo babanal is szeretnem kerni. Miert ne, ha picit is konnyit a dolgokon.

2012. jan. 16. 00:17
 18/31 anonim ***** válasza:
Én "rinyáltam" a fájdalom csillapításért, így is kaptam szurit, hogy előbb kibújjon a baba. Ha nem kaptam volna akkor szerintem elájulok a fájdalomtól.
2012. jan. 16. 06:55
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
"Nem akarok butaságot írni, mert nekem nem volt fájdalomcsillapítás, de úgy tudom, epidurállal nem érzed a nyomásingert, de javítsatok ki, ha nem így van." Utolsó, pont ezért írtam, hogy javítsatok ki ha nem így van, ugyanis nekem nem volt fájdalomcsillapítás szülésnél, és csak azt írtam le, amit másoktól hallottam.
2012. jan. 16. 07:20
 20/31 anonim ***** válasza:
Bocs, utolsó előtti:)
2012. jan. 16. 07:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!