Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy akárhány...

Miért van az, hogy akárhány szüléstörténetet olvas az ember, mindig az derül ki, hogy a csecsemős nővérek hozzáállása hagy némi kifogásolni valót maga után?

Figyelt kérdés

Az én személyes tapasztalatom is ez. Egyetlen egy- viszont kiugróan- rendes csecsemős nővéren kívül az összes többi iszonyatosan bunkó volt. Sajnos szebb szót nem találok rá.

Tudom, hogy vannak rendesek is, ezért TISZTELET A KIVÉTELNEK, de tényleg érdekelne, mi lehet ennek az oka?

2012. jan. 10. 13:19
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Mert kevés a fizetésük, ilyen egyszerű. Bár akkor nem értem, miért mentek el nővérkének. Szerintem a szülészet még a legjobb osztály, hiszen itt végülis nem halálos betegeket ápolnak, sokkal hálásabb. Mennének át az onkológiára, nem tudom ott tetszene-e nekik.
2012. jan. 10. 14:57
 22/31 anonim ***** válasza:
Én ugyan koraszülött osztályon voltam a fiammal, ott ritka kivételtől eltekintve mindenki nagyon normális volt, bár én nagyon meglepődtem, hogy a két kiló alatti babákkal nekünk kellett mindent csinálni, fürdetni, inkubátorból ki-be, a kezedet az inkubátor két kis ablakát bedugva öltöztetni a gyereket, stb. Mivel majdnem húsz napig élveztem a kórház vendégszeretetét, így gyakra kiruccantunk az ismerősökhöz a sima újszülöttosztályra, na ott csodálkoztunk nagyokat, hogy volt aki a bent töltött négy-öt nap alatt egyszer sem fürdette meg a babáját, mert mindent a nővérek csináltak. Az egyik barátnőm előttem másfél hónappal szült, ő konkrétan a legutolsó napon tette csak tisztába a gyerekét. Szóval nekem szerencsém volt, mert a koraszülöttön tényleg mindenki normális volt, egy nővér volt, aki állandóan idegelt, de aztán visszaszóltam neki, persze beköpött a dokinak, de utána ő is normális lett, bár azt mondta, hogy nekem nem mond többet inkább semmit. Igaz, hogy nem a gyerekkel kapcsolatban volt a vita, hanem hogy jött a karácsony, és mindenki ment volna haza, ő meg azzal paráztatott bennünket, hogy ugyan, ez csak egy ünnep, a gyerek a fontosabb, ami igaz is, de ő szó szerint lelki terrort alkalmazott. Rajta kívül még egy bunkó volt, de ő az újszülött osztályról jött át helyettesíteni. A kórházi védőnőről meg annyit, hogy én kajtattam utána az egyik szobatársammal, hogy mutassa meg, hogyan kell kézzel fejni, amikor meglett, akkor előkapott egy könyvet és abból nézte. Utána kiderült, hogy nemrég került oda, gyereke nincs, segítőkészség nincs benne, és egyébként sincs fogalma a dolgokról. Ezért általában elrejtőzik valahol napközben. Az anyakönyvezést pedig tuti nem ő csinálta nálunk.
2012. jan. 10. 15:02
 23/31 A kérdező kommentje:
Kedves Krisztivan! ezt eddig ugyan nem emeltem ki, de nem, a gyerekkel sem bántak kedvesen! Nekem sem az volt a lényeg, hogy engem ugráljanak körül, de a gyerekkel legalább ne lettek volna gorombák.
2012. jan. 10. 15:53
 24/31 anonim ***** válasza:

Én konkrétan nem értem itt,hogy miért írják dokan hogy nagya felelősségük,meg hogy le vannak terhelve....

Én amelyik kórházban eddig jártam,mindenhol az anyával volt a baba..Nem velük...Egy nap egyszer viszik el őket fürdeni ennyi!

Én most a második várandósságomalatt elég sok olytályon megfordultam sajnos elég komoly komplikációkkal,és mindenhol maximálisan kedvesek voltak!Pedig olyan fájdalmaim voltak,(amiktől hulla voltam,ésnem mellesleg nagyon féltettem a gyerekemet) hogy én nem voltam a legkedvesebb!Mégis mindig türelmesek volttak!

A kórház mellesleg bababarát,de ezt csak a csecsemősökön nem lehet észrevenni!Én sem láttama védőnőt az első szülésemet követő benttartózkodás alatt!Nálun anyakönyvezető jön intézni az anyakönyvezést!A csecsemősöktől meg kérdezni sem lehetett!Olyanbunkók voltak!Volt egy szobatársam aki második babáájátszülte, nekem Ő segített mindenben!Második nap már nem is mentem a csecsemősökhoz...Az osztályosnővérke próbált segíteni szoptatni,csecsemős egyszer sem!Pedig éjjeli sziránázós volt a lányom!

Most a másodiknál,már nem is fogok próbálkozni!Azt sajnálom,hogy fürdetni csak Ők fürdethetnek,mert még szívem szerint akkor sem adnám oda!A gyerekorvos meg ágyhoz jön!

De első gyereknél többet vártam volna!

2 éves kislány és 23 hetes pocakcsajszianyuja

2012. jan. 10. 21:09
 25/31 anonim ***** válasza:

Zalaegerszegen szültem másfél éve, és nekem pl szinte csak pozitív élményeim voltak a csecsemős nővérekkel. Nem azt mondom, hogy mindig mindegyik mosolygott, de segítőkészek voltak, ha kérted, megmutatták századjára is amit éppen kellett. Volt egy-kettő, aki pofákat vágott meg morcos volt, de a segítőkészségben nem volt hiba.

Biztosan belefásulnak ők is, hiszen ezt csinálják éveken át nap mint nap, nekik a kisbaba már nem olyan egyszeri csoda, mint a kismamának. Tudom, morbid hasonlat, de pl egy boncmester sem agyal minden nap a halottakon, hiszen abba belebolondulna, csak végzi a munkáját. Vagy nézzetek meg egy betegmozgatót (vagy mi a nevük azoknak a tologatóembereknek), ők is darab-darab alapon tolják ide-oda a betegeket.

Ez szerintem nagyban függ a környezettől is, gondolok arra, hogy egy olyan stáb, ami alapból "jófej" beállítottságú, az újonnan érkező fiatal kollégákat is jófejségre buzdítja, míg egy beporosodott 50-éves unott társaság képes megsavanyítani a friss munkaerőt is.

És a frissen szült anyuka amúgy is túlérzékeny, lehet, hogy kívülről nézve ő maga is csodálkozna utólag, hogy "most evvel mi volt a bajom?" Hiszen képesek vagyunk elsírni magunkat minden hülyeségen olyankor. :)

2012. jan. 11. 15:13
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt fogadott csecsemős nővérem. Nem vagyok kiváncsi a kritikákra. Már egyszer volt nagyon rossz tapasztalatom és ezért áldoztam erre is pénzt. Illetve nemrég derült ki, hogy egy barátnőm szomszédja csecesmős nővér ott, ahol szülni fogok. Ő hozott össze minket. Iszonyat sokat segített, mert a nagyobb gyerekem már 15 éves, így kijöttem a gyakorlatból. A pelenkázásra se emlékeztem és a szoptatás akkor nagyon rosszul ment és csak rövid ideig. A probléma csak az volt, hogy a fogadott csecsemős éppen bent volt mikor szültem, bejött minden este és együtt fürdettünk, de ugye néha neki is haza kellett mennie. Ekkor találkoztam egy bunkó csecsemőssel, akit csak azért nem ütöttem meg, mert nem voltam elég gyors a gátsebem miatt. Elszánt voltam, hogy egyetlen percre sem adom ki a babámat a kezemből, de egyszer el kellett, hogy vigyék orvosi vizitre. Erra azt monja nekem a nő, hogy most nem mehetek velük, mert nem tudja garantálni, hogy nem okoznak fájdalmat a babának. Beígértem neki, hogy nem éli meg a következő napot, ha fájdalmat okoz a gyereknek és mentem velük. Úgy beszart, hogy élmény volt nézni. Senki ne hagyja magát megfélemlíteni! Csak avval bunkóznak, aki nem szól vissza nekik. Engem nem érdekel, hogy Ő mennyit keres. Ez a munkája és kész. Álljon már meg a menet!
2012. jan. 16. 15:36
 27/31 anonim ***** válasza:
Én nem is tudtam, hogy lehet csecsemős nővért fogadni. Ez hogy volt, akkor úgy volt a műszakja, hogy minden nap ott volt Veled és csak este ment haza. Mert nem hiszem, hogy nálunk ilyet lehet.
2012. jan. 16. 15:42
 28/31 anonim ***** válasza:
December 24-én délben szültem. Szerencsém volt, mert akkor Ő is dogozott, így a szülőszobában már Ő fürdette, mérte, öltöztette a picikém. 25-én és 26.-án este ,megbeszélt időpontban bejött, csak miattunk fürdetni és segíteni mindenben, amiben kértem. 27.-én délelőtt engedtek haza, akkor már megint bent volt a normális műszakjában, így tudott segíteni a zárójelentések megszerzésében és a hazaadásban. Ez sem ment volna normálisan nélküle.
2012. jan. 17. 11:22
 29/31 anonim ***** válasza:

Nekem is rossz tapasztalataim vannak. Az nem lehet kifogás ,hogy kevés a fizu sok a meló. Erre csak annyit írok, hogy pénztárosként dolgoztam mielőtt szültem. És most sokan le fognak döbbenni: HAVI 76000FT + 5000 Ft értékű étkezési utalvány. Két műszak Dé: 07 ó -től 13 ó 30-ig.

Du: 14 ó- 20 Ó -ig, hétköznap. Szombati műszak páros héten 07 ó -tól 18 ó-ig. Vasárnap szabad. Páratlan hét Vasárnap 08 ó -tól 17 ó -ig. Ilyenkor a szombat szabad és egy hétköznap. Szabadságot hiába kérsz akkor kapod amikor a munkáltató adja. Ennek ellenére mindig kedvesnek kell lenni a vevőkkel akár kevés a fizu akár nem, akár fáradt vagy akár nem. Mert ha valaki netán panaszt tesz, hogy nem nyaltad ki a seggét amíg blokkoltad a cuccait és fizetett ,hát mész a levesbe. MEGKÖSZÖNIK AZ EDDIGI MUNKÁDAT. Ugyanis ez Buda. Ezek után én is panaszkodhatnék, de nem teszem, mert kereskedelmit végeztem amit szeretek csinálni, ezt a hivatást választottam pedig tudtam, hogy sok munka és kevés pénz jellemző erre a szakmára.

2012. jan. 31. 12:48
 30/31 krisztivan ***** válasza:
Az már baj ha a babával is gorombák.Nekem szerencsére nem ez volt a tapasztalatom:-))Szerintem sem foghatunk mindent a kevés fizetésre:-((
2012. jan. 31. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!