Miért van az, hogy akárhány szüléstörténetet olvas az ember, mindig az derül ki, hogy a csecsemős nővérek hozzáállása hagy némi kifogásolni valót maga után?
Az én személyes tapasztalatom is ez. Egyetlen egy- viszont kiugróan- rendes csecsemős nővéren kívül az összes többi iszonyatosan bunkó volt. Sajnos szebb szót nem találok rá.
Tudom, hogy vannak rendesek is, ezért TISZTELET A KIVÉTELNEK, de tényleg érdekelne, mi lehet ennek az oka?
Én konkrétan nem értem itt,hogy miért írják dokan hogy nagya felelősségük,meg hogy le vannak terhelve....
Én amelyik kórházban eddig jártam,mindenhol az anyával volt a baba..Nem velük...Egy nap egyszer viszik el őket fürdeni ennyi!
Én most a második várandósságomalatt elég sok olytályon megfordultam sajnos elég komoly komplikációkkal,és mindenhol maximálisan kedvesek voltak!Pedig olyan fájdalmaim voltak,(amiktől hulla voltam,ésnem mellesleg nagyon féltettem a gyerekemet) hogy én nem voltam a legkedvesebb!Mégis mindig türelmesek volttak!
A kórház mellesleg bababarát,de ezt csak a csecsemősökön nem lehet észrevenni!Én sem láttama védőnőt az első szülésemet követő benttartózkodás alatt!Nálun anyakönyvezető jön intézni az anyakönyvezést!A csecsemősöktől meg kérdezni sem lehetett!Olyanbunkók voltak!Volt egy szobatársam aki második babáájátszülte, nekem Ő segített mindenben!Második nap már nem is mentem a csecsemősökhoz...Az osztályosnővérke próbált segíteni szoptatni,csecsemős egyszer sem!Pedig éjjeli sziránázós volt a lányom!
Most a másodiknál,már nem is fogok próbálkozni!Azt sajnálom,hogy fürdetni csak Ők fürdethetnek,mert még szívem szerint akkor sem adnám oda!A gyerekorvos meg ágyhoz jön!
De első gyereknél többet vártam volna!
2 éves kislány és 23 hetes pocakcsajszianyuja
Zalaegerszegen szültem másfél éve, és nekem pl szinte csak pozitív élményeim voltak a csecsemős nővérekkel. Nem azt mondom, hogy mindig mindegyik mosolygott, de segítőkészek voltak, ha kérted, megmutatták századjára is amit éppen kellett. Volt egy-kettő, aki pofákat vágott meg morcos volt, de a segítőkészségben nem volt hiba.
Biztosan belefásulnak ők is, hiszen ezt csinálják éveken át nap mint nap, nekik a kisbaba már nem olyan egyszeri csoda, mint a kismamának. Tudom, morbid hasonlat, de pl egy boncmester sem agyal minden nap a halottakon, hiszen abba belebolondulna, csak végzi a munkáját. Vagy nézzetek meg egy betegmozgatót (vagy mi a nevük azoknak a tologatóembereknek), ők is darab-darab alapon tolják ide-oda a betegeket.
Ez szerintem nagyban függ a környezettől is, gondolok arra, hogy egy olyan stáb, ami alapból "jófej" beállítottságú, az újonnan érkező fiatal kollégákat is jófejségre buzdítja, míg egy beporosodott 50-éves unott társaság képes megsavanyítani a friss munkaerőt is.
És a frissen szült anyuka amúgy is túlérzékeny, lehet, hogy kívülről nézve ő maga is csodálkozna utólag, hogy "most evvel mi volt a bajom?" Hiszen képesek vagyunk elsírni magunkat minden hülyeségen olyankor. :)
Nekem is rossz tapasztalataim vannak. Az nem lehet kifogás ,hogy kevés a fizu sok a meló. Erre csak annyit írok, hogy pénztárosként dolgoztam mielőtt szültem. És most sokan le fognak döbbenni: HAVI 76000FT + 5000 Ft értékű étkezési utalvány. Két műszak Dé: 07 ó -től 13 ó 30-ig.
Du: 14 ó- 20 Ó -ig, hétköznap. Szombati műszak páros héten 07 ó -tól 18 ó-ig. Vasárnap szabad. Páratlan hét Vasárnap 08 ó -tól 17 ó -ig. Ilyenkor a szombat szabad és egy hétköznap. Szabadságot hiába kérsz akkor kapod amikor a munkáltató adja. Ennek ellenére mindig kedvesnek kell lenni a vevőkkel akár kevés a fizu akár nem, akár fáradt vagy akár nem. Mert ha valaki netán panaszt tesz, hogy nem nyaltad ki a seggét amíg blokkoltad a cuccait és fizetett ,hát mész a levesbe. MEGKÖSZÖNIK AZ EDDIGI MUNKÁDAT. Ugyanis ez Buda. Ezek után én is panaszkodhatnék, de nem teszem, mert kereskedelmit végeztem amit szeretek csinálni, ezt a hivatást választottam pedig tudtam, hogy sok munka és kevés pénz jellemző erre a szakmára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!