Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy akárhány...

Miért van az, hogy akárhány szüléstörténetet olvas az ember, mindig az derül ki, hogy a csecsemős nővérek hozzáállása hagy némi kifogásolni valót maga után?

Figyelt kérdés

Az én személyes tapasztalatom is ez. Egyetlen egy- viszont kiugróan- rendes csecsemős nővéren kívül az összes többi iszonyatosan bunkó volt. Sajnos szebb szót nem találok rá.

Tudom, hogy vannak rendesek is, ezért TISZTELET A KIVÉTELNEK, de tényleg érdekelne, mi lehet ennek az oka?

2012. jan. 10. 13:19
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Két gyerekem van, két különböző kórházban szültem, ott sem voltak valami kedvesek a csecsemős nővérek.

Elsővel valahogy elvegetáltam, gondoltam, majd itthon megtanulok mindent. Szerencsére ment a szoptatás is.

Másodiknál volt gyakorlatom, rendben volt minden.

Ezáltal rólam lepergett a bunkóságuk.

Viszont nagyon sajnáltam a többi érzékenyebb fajta anyukát :( :( Több szobatársam is "bénázott" a szoptatással (vagy a baba miatt vagy nem volt tej vagy fájt a mellbimbó), a kutya nem segített nekik :( amikor meg becsámpázott a nővér, csak odabökte, hogy hát dugja a szájába a cicit anyuka.

Nem tudom miért lehet ez: kevés a fizetésük, viszont sokat dolgoznak.

Pedig a kórházi nővérek közül szerintem a legszebb terület a szülészet. Még mindig jobb egy új anyukának, egy új babának segíteni, mint mondjuk nézni a haldokló rákos embereket a másik osztályon. Ezért nem értem, hogy miért nem tudnak kedvesek lenni.

2012. jan. 10. 13:24
 2/31 anonim ***** válasza:
70%
Kevés fizetés, rengeteg munka, így elég nehéz kedvesnek lenni, mert egy idő után belefásulnak. Valamilyen szinten megértem őket, viszont mikor az ember a saját bőrén tapasztalja a negatív hozzáállást, akkor ezt másképp látja.
2012. jan. 10. 13:25
 3/31 anonim ***** válasza:
54%

Csak tipp:

- sok újszülött

- nagy felelősség

- kevés fizetés

- nem tisztázott munkaköri leírás. Nem tudom jobban megfogalmazni, egyáltalán mi a feladata a csecsemős nővérnek? Neki kell mindent megmutatni? Akkor minek van a kórház védőnője?

Hirtelen ennyi.

4/31 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a tapasztalatom, és sok jót sem halottam. Lehet, hogy azt gondolják, hogy a kismamák úgyis mindennek utánanéznek a neten, akkor őket minek zargatják. Pedig hülyeség. Én is mindennek utánanéztem, de persze ez nem helyettesíti a tapasztalatot. Még jó, hogy szuper szobatársam volt:-)
 5/31 anonim ***** válasza:

szerintem ez az összes kórházi osztályon így van (van egy két normális nővérke meg sok bunkó). Sok tényezős a dolog egyrészt az is benne van hogy szülés után elborítják az embert a hormonok és mindent extrémebben él meg amire máskor vállat rándítana azt is ezerszeresére nagyítva látja.

(persze ez nem menti fel őket attól hogy hogyan viselkednek vagy hogyan szólnak az emberhez csak azt mondom hogy sokkal negatívabban éli meg a kismama).

Másrészt kevés pénzért kell sokat melózniuk, éjszakázni kibekkelni azokat a dolgokat hogy nincs semmiből elég az osztályon stb.

6/31 anonim ***** válasza:
Kedves harmadik. Szerintem marha sok felelősségük nincs, vagy lesz@rják. Nálunk nem csináltak semmit, amikor bőgött a 2 napos babám és segítséget kértem azt mondták, ők most mit csináljanak, majd abba hagyja. Nem azt kértem, hogy ők csináljanak valamit, hanem, hogy mondják meg, hogy mit csináljak, vagy próbáljak én. Kórházi védőnőt meg nem is láttam 5 nap alatt.
2012. jan. 10. 13:29
 7/31 anonim ***** válasza:

Hú, velem tök rendesek voltak. Szerintem az is számít, hogy a kismama mit vár el.

Biztos, hogy amúgy le vannak terhelve a csecsemős nővérek, és baromi kevés fizut kapnak, és gondolom a több műszak sem egy kellemes helyzet. Tudom ők vállalták, így jártak. De azért feléjük is mehet némi megértés.

Én bírtam őket, a 6-7-ből akivel találkoztam, talán egy volt furcsább, de bunkónak őt sem mondanám.

Szóval igen, van szerintem pozitív példa. Én így éltem meg. Lehet ugyanezek a nővérek meg más anyukának nem feleltek volna meg, nem tudom.

2012. jan. 10. 13:31
 8/31 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Az érdekes, mert a kórházi védőnő intézi az anyakönyvvezetést...

2012. jan. 10. 13:32
 9/31 anonim ***** válasza:
79%

Már nem szeretik a munkájukat, kiborítja őket, hogy nap mint nap ezt kell végezniük, ráadásul kevés pénzért.

Szerintem az is keserűvé teszi őket, mikor látják, tudják, hogy az anyukák a nagy pénzeket az orvosoknak adják, aki levezeti a szülést, plusz a szülésznőnek, ők azonban, egy fillért nem látnak.

Talán ha kevesebb pénzt adnánk az orvosoknak, hogy jusson annak a pár nővérnek is, akkor ők is másképp állnának hozzánk.

De itt is, amikor erről volt szó párszor, és aki meg merte említeni, pl. én, hogy talán nekik is kéne adni, akkor jött a nagy felháborodás, hogy ugyan már, minek nekik pénz, ez a dolguk, jó hogy nem már még a takarítónak is adjak, na, ilyen válaszok után nem is csoda.

Érzik a nővérek is az ilyen nőkről, hogy ez a vélemény a munkájukról, hogy ez a dolgod, csináld, lejön az anyuka hozzáállásából, viselkedéséből, hogy nem becsülik őket túl sokra az anyukák.

2012. jan. 10. 13:32
 10/31 anonim ***** válasza:
en ketszer szultem ugyanott, ugyanazok a noverek akik az elso fiamnal hihetetlenul kedvesen, turelmesen megtanitottak szoptatni, furdetni, megmutattak mindent, masodjara lekezeloek es szo szerint bunkok voltak, nekem sok segitseg nem kellett a masodiknal, de a szobatarsaimnak akiknel elso baba volt, mindent en mutattam meg mert hiaba kertek a csecsemost, soha nem ert ra. sztem a letszamhiany keves penz es a tul sok munka az oka, annak hogy igy megkeseredtek harom ev alatt
2012. jan. 10. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!