Milyen szerepe van szülésnél a forró víznek?
Nerég olvastam egy cikket, egy rendőr a pusztán szülni készülő nőt talált, és az volt a legnagyobb gondja, hogy honnan vegyen forró vizet!
A filmekben is az az első, hogy forró vizet kérnek. Vajon minek? Fertőtleníteni, egy koszos lavórban? Mit? Kezet mosni? Ahoz meg nem kell forró víz, mert már a 60 fokos is égeti a bőrt.
Nem értem, pedig túl vagyok 3 gyerek születésén (persze nem otthon, hanem kórházban).
Tök mindegy, miben, de a forró víz fertőtlenít, ezt egyébként alkalmazod otthon is, gondolom ha 3 gyereked van, valamit csak kifőztél már.
A másik pedig kezet mosni, letörölni dolgokat-alap, hogy melegvízzel teszed és nem hideggel. Így hirtelen végiggondoltam, ha kezet mosok, felmosok, mosok, mosogatok-mind meleg vízben teszem. És a forró vízhez lehet hideg vizet adagolni.
"Fájdalomcsillapító hatása van, s a szülés megindítását is segíti (könnyebben tágul)."
Hogyan, lelocsolták vele a nót, vagy mi?
"Tök mindegy, miben, de a forró víz fertőtlenít..."
Na jó, de mit kell fertőtleníteni egy hüvelyi úton történő szülésnél?
És a rendőr a vasúti töltés mellett mit fertőtlenít, a gumibotját?
Teát főzni.
Kellemesen elteázgatnak amíg a nő vajúdik, így gyorsabban megy az idő.
Kedves Kérdező! Nem locsolták le vele a nőt. Te még soha nem vettél egy jó forró fürdőt? Nem 100 fokon bugyogó vízről van szó. Nem kell szoros fizikai értelemben venni a szót. A víz elég gyorsan ki tud hűlni. Ha csak épp hogy meleg vizet használnának, az elég gyorsan hideg lenne. No ezt megint nem szó szerint kell venni. A 20 fokos szobában nem lenne 4 fokos.
A hasát melegítik a vajúdó nőnek úgy, hogy pl. egy törölközőt mártanak bele, kicsi kinyomkodják, s a hasára teszik. Ellazítja az izmokat, ezáltal segíti a tágulást, s tényleg a fájdalom is mérséklődik valamelyest.
Az ember gyereke „vérben és mocsokban” születik. A babát is le kell mosdatni.
Például az ollót amivel elvágják a köldökzsinórt, mert az magától nem szakad el hüvelyi szülésnél sem.
Nem tudom egyébként milyen eszközöket használtak még, de az ollót biztos, hogy kifőzték mielőtt elvágták a köldökzsinórt, illetve a madzagot is, amivel elkötötték a köldökzsinórt.
És ha van forró víz, az ott állhat az ágy mellett, ahhoz töltenek egy kis hideg vizet és lehet kezet mosni, megtörölni a babát.
Nyilván, logikusan, olyan helyről beszélünk, ahol nincs folyó melegvíz.
Ha a te általad említett 40 fokos vizet tennék az ágy mellé, pikk-pakk elhűlne. És hideg vízben lefürdetni egy babát, aki alapból fázik, hiszen 36 fokról jön a világra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!