Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha elfolyik a magzatvíz...

Ha elfolyik a magzatvíz azonnal kórház a fertőzésveszélymiatt, de miért? Mennyire azonnal?

Figyelt kérdés

Úgy értem,ha a víz tiszta (nincs mekonium), akkor csak belefér még egy zuhany, meg egy kis idő még a gyermekkel akit otthon hagyok napokra....

Természetesen ha nincsen fájás.

Például,ha délben elfolyik és egykor indulok az még belefér (20 perc a kórház)?

2012. jan. 4. 08:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem anno azt mondta a szülésznő, hogy ha elfolyik a magzatvíz akkor egy zuhany még belefér és utána irány a kórház, mert ilyenkor előre eshet a köldökzsinór és az bonyodalmakat okozhat. Aztán nem folyt el :) csak fájások jöttek.
2012. jan. 4. 08:24
 2/11 anonim ***** válasza:
ha csak folyik,és nem hirtelen ömlik,akkor belefér egy zuhany.ha hirtelen nagy mennyiség távozik,akkor azonnal mentő,le kell feküdni,mert a hirtelen víz távozás a nyakára tekerheti a zsinórt és megfulladhat.ha csak szépen csordogál,akkor nem kell rohanni
2012. jan. 4. 08:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sem lehet gond max 1 óra, bár én az izgatottságtól tuti nem bírtam volna, és indulok rögtön. Nekem csak a kórházban folyt el.
2012. jan. 4. 08:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Amikor elfolyt a magzatvizem tiszta volt.Azonnal mentőt hívtam,fél óra alatt a kórházban voltunk.Megvizsgált a doki és addigra meconiumos volt a víz+szorosan a nyakára tekeredett a köldökzsinór.Én nem várnék.
2012. jan. 4. 09:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Elkezdett folyni a magzatvizem, kb 2 óra múlva voltunk a kórházban, onnantól 1 napon át folydogált és aztán indították be a szülést. Tudom, hogy nem szabad kockáztatni, de szinte rosszabb volt az az egy nap, mint maga a szülés. Nem tudtam aludni, a férjem nélkül (nem jöhetett be), egy csomó vajúdó nővel egy szobában...
2012. jan. 4. 09:18
 6/11 anonim ***** válasza:
46%
Szia, az első babámnál elfolyt hajnal 6-kor a víz, már előtte való napon voltam bent a mórházban, mert szerintem már szivárgott, de elküldtek, hogy nem jól érzem. Jól éreztem. Szóval hajnalban elfolyt, hívtam a szülésznőt, azt mondta ráérünk. Mi zuhanyoztunk, hajat mostunk, borotválkoztunk (mert azt fontos volt :)), megreggeliztünk és csak 11 körül értünk be. Semmi fájás nem volt.
2012. jan. 4. 10:07
 7/11 anonim ***** válasza:
A lényeg egyébként, hogy a magzatvíz első megjelenésétől számítva 6 óra múlva kell kapnod az első antibiotikumot. Ez azért kell, mert a burok repedése esetén a kórokozók bejuthatnak a magzathoz. (ha jól tudom) Nem kell sietni abban az esetben, ha nincs fájásod és csak szivárog a magzatvíz. Abban az esetben, ha hirtelen folyik el a magzatvíz (kb 1 liter fölötti mennyiség), akkor jobb igyekezni, de még akkor is belefér egy zuhany. Szerintem.
2012. jan. 4. 11:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Amikor kipukkad a magzatburok, akkor azt egy elég jelentős adag magzatvíz kíséri. Igen, ilyenkor előreeshet a köldökzsinór, ezért az a javasolt, hogyha ilyet érzel, azonnal feküdj le. Ha a nagy mennyiség már távozott, de felállsz, akkor ismét szivárogni fog. Ennek ellenére már felkelhetsz, zuhanyozz le, és irány a kórház. Nekem azt mondták, hogy a magzatvíz elfolyása után 24 órán belül kell a babának megszületnie.

Én még egy órát elegerésztem miután elfolyt a magzatvíz, mivel a férjemet is meg kellett várni. fél 4-kor folyt el, fél 5-kor voltunk bent a kórházban, de a szülés csak 9-kor indult el.

2012. jan. 4. 22:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekünk azt mondta a szülésznő, ha elfolyik akkor azonnal kórházba kell menni. Védőnő még hozzátette hivatalosan ilyen esetben mentővel kellene menni, mert fekve kell lenni. hogy miért azt nem tudom, talán így kisebb az esélye a köldökzsinór nyakratekeredésének?! Na nálam elfolyt, irány a kórház, ott egy másik szülésznő szinte megkérdezte ha nincs fájásom minek jöttem be, semmi tágulás nem látható. aztán két óra múlva már szülőszobán is voltam, egy óra múlva megszületett a kislányom. Nagyon könnyű szülés volt, szinte semmi fájdalmat nem éreztem, én kb. azokkal a fájásokkal indultam volna el, amire a doki azt mondta hogy feküdjek fel a szülőágyra, akkor már rendszeresek voltak, de minimális fájdalommal. na ha én nem megyek be elfolyt vízzel, akkor lehet útközben szülöm meg a babát. szerintem érdemes bemenni, mert olyan sok minden lehet.
2012. jan. 5. 09:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy miután elfolyt a magzatvíz, kb 2 óra múlva azért menjek be.Másfél óra múlva értem be, de a fájások csak rá 3-4 óra múlva kezdődtek.
2012. jan. 5. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!