33 km szeretnék szülni az otthonomtól. Itt is van kórház, de ott ahová megyek sokkal felszereltebbek és rendesebbek. Mit tehetek ha esetleg elfolyik a magzatvíz?
Itt szülhetek ami helyben van kórház vagy kocsival, mentővel bevihetnek a másik kórházba?
Sajnos nincsenek hozzátartozók abban a városban na meg a férjemet sem szeretném itt hagyni mondjuk a szülés előtti pár hétben.Aki így volt mint én, hogy lehet ezt a helyzetet megoldani.Programozott szülést nem szeretnék!
Egyébként általában az jellemző úgy indul a szülés hogy elfolyik a magzatvíz, vagy ez nagyon változó?Első baba lesz.
Köszi a válaszokat.
Én sem ott szültem, ahová tartozom, (ahová a mentő vinne, ha kellett volna). Ezért a védőmőm beleiratta a nőgyógyászommal a kiskönyvembe a befogadó nyilatkozatot. Ami valami ilyesmi volt:
T OMSZ ! (máRmint Országos Mentő Szolg.)
Szülés esetén a ... Kórház szülészeti osztályán helyet biztosítunk. Bár ez csak akkor igaz, ha van fogadott dokit, és a másik kórház nincs sokkal messzebb, akkor nem hinném, hogy a mentők elvinnének.
Arra is van példa, hogy olyan gyors a szülés, mint a filmeken...
Az enyém: első baba, elment a magzatvíz, és fél(!) óra múlva megszületett a babám. 7 perc alatt értünk a kórházba, felvettem a hálóinget, 2 tolófájás, és kint volt a kislányom. Szóval igenis lehet nagy táv az a 33 km is...
Tudom ez nem konkrét válasz a kérdésedre, de leírtam, hogy tudd, ilyen is előfordulhat, hiába mondják, hogy az első szülés így meg úgy...
Szívből kívánok Neked és persze minden kismamának ilyen könnyű szülést, mint amilyen nekem volt, és abban a kórházban, ahol szeretnéd!
Nem mondod, hogy 33 km-en aggódsz? Ez egy mindennapi távolság... magzatvíz elfolyáskor halál nyugodtan ülj kocsiba és vigyen be valaki, vagy hívj mentőt. Bár a mentő elvileg csak a területileg illetékes kórházba vihet, máshova nem, szóval jobb az ismerős és kocsi, ha nincs gond.
Amúgy most kérdeztem a szülészt, az a normális, ha a burok nem reped, mert minden repedés valamilyen mértékű fertőzésre utal. Nekem mindkét szülésemnél repesztettek, szóval fájásokkal indult.
Én 70 km-re szültem (és a sógornőm is) onnan, ahol lakom.A dokim azt mondta, hogy annyi idő alatt, ameddig az út tart, nem fogok megszülni.Nagyon izgultam miatta, de nem kellett volna.Én is simán odaértem, és a sógornőm is.
Mindenesetre a holmidat időben pakold össze!Ha elfolyt a magzatvíz, indulhattok.Az még nem jelenti azt minden esetben, hogy rögtön szülni fogsz.33 km nem nagy távolság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!