Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti magatok hogy születtetek...

Ti magatok hogy születtetek (szüleitek elmondása alapján)?

Figyelt kérdés
Van köztetek olyan, akinek bármilyen komplikáció adódott a születésénél? Koraszülött volt, vákumos, oxigénhiányos stb... Arra lennék kíváncsi, hogy lett-e belőle bajotok, hátrányotok életetek során?
2011. dec. 22. 13:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A páromat és az öccsét farral szülte meg anyosom.Rendesen nem császárral.Semmi bajuk nem lett.Az öccsének kicsit meghuzák a nyakát kicsit kidudorodott egy ér de elmult.Egyiknek sincs baja.
2011. dec. 25. 14:02
 12/22 anonim ***** válasza:

Anyukámnak valószínű meszes volta placentája, és kis súllyal születtem túlhordással, farfevés miatt császármetszéssel. 2250 gramm és 50 cm voltam.

Hát most se vagyok valami nagy, 154 cm és 45 kg. A császárra lehet fogni, hogy gyűlölöm az alagutakat, és szűk nyakú felsőket :) Az én két gyerekem is császáros lett egyébként, bár jóval nagyobbak, mint én voltam. A lányom még faros is volt. Nekem is meszes volt a lepény, de nem volt olyan vészes, mindkettő 3 kg fölött volt bőven. A születési papíromon fenyegető asphyxia szerepel. Rövidlátó vagyok, de szerintem az nem emiatt van, hanem genetikus. Soha nem volt gondom a tanulással sem.

2011. dec. 29. 17:43
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Az öcsémet szülte anyu faros babaként,születésekor beakadt a válla(beis volt kötve egy ideig) és azóta is vannak problémái belőle sajnos.
2011. dec. 29. 18:02
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem lassan, nehezen szült meg anyu, de nem volt semmi gond.

Bátyámmal viszont dupla annyit szenvedett mint velem, és tesóm nem is sírt fel egyből, oxigénhiányos lett, viszont szerencsére ebből a későbbiekben nem lett gondja.

2011. dec. 29. 19:34
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Időben születtem, de a köldökzsinór a nyakamra volt csavarodva, így születésem után Anyukám egy ideig tornáztatott. Sírva, de becsületesen végigcsinálta mindig. Később nem lett belőle semmi bajom szerencsére.

23N

2011. dec. 29. 20:08
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Anyu már bent volt velem a kórházban félidőtől, mert elájult, vérnyomása is alacsony volt, féltek korababa leszek. Apu volt ott látogatni nála, fél5 után ment el délután anyutól, még nem volt semmi gondja, 7kor telefonáltak nekik haza, hogy megszülettem. Tehát gyorsan jöttem nagyon, nem volt baj, pedig egy hónappal előbb jöttem, vissza is akartak tartani de már nem sikerült. Mikor megszülettem mondta a doki, hogy nem is vagyok kicsi (2800 gr), nem vagyok korababa.

Hugommal a szülés napján még kivitte reggel anyósékat az erdőre fát szedni anyu kocsival, megfőzte az ebédet (azt már fájásokkal, nokedlit szaggatott, azt mondta akkor már topogott fájásokat alatt rendesen, de befejezte- hát igen, ilyen anyu, meg én is)akkor elment a szomszédba telefonálni apuért, mert ő dolgozott hogy jöjjön (akié a telefon volt, majdnem sokkot kapott, hogy anyu ott szül meg náluk, amúgy férfi volt), apu megjött hamar, épp beértek a kórházba.

Szerencsére én is gyorsan szültem, lányomat 4 óra alatt, ő simán jött és fejjel.

Az ikreket 2 óra vajúdás után, 3 perc különbséggel, első baba fejjel, második farral jött. Egyiknek sincs baja, kis oxigént kaptak, de azt mondták azért, mert (2 nap miatt, 35+5 hétre jöttek) korababák, és szinte ez előírás.

2011. dec. 29. 21:08
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A nyakam köré volt már tekeredve a köldökzsinór, túlhordott édesanyám, egyébként nem lett bajom, viszonylag normális is vagyok :-D

A terhességeink hasonlók voltak, és a babák nagy mérete, de a szüléseink nem.

2011. dec. 29. 21:11
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

34. héten születtem meg, mert anyum veszélyezetett terhes volt, egész végig kórházban feküdt szinte(4 vetélés volt a tesóm és én köztem, meg 7 év), úgy volt, hogy nyitott hátgerinces leszek, de szerencsére kiderült, hogy egészséges vagyok:-). A doki egy reggel mondta anyumnak, hogy kifejlett a gyermek, ha gondolja és meg akar szülni, akkor menjen fel anyu, és elindítja. Éjszaka anyu fel is sétált, és meg is születtem, normál uton, komplikáció mentesen 3 kg, és 51 cm-el. (szerintem tuti el volt számolva), viszont az egész testemet pihe borította, állítólag ez a koraszülöttek "jegye", nem tudom. Azért így , visszagondolva furcsa egy doki , viszont egy elég neves orvos volt. Egészséges vagyok.CSecsemőkoromban 3* voltam lázgörcsös(lehet mégsem voltam fejlett,de lehet nem ettől volt), és mivel akkor fulladoztam, azóta sem bírom a levegőnélküliséget, ezért uszni sem bírok, csak a víz alatt, mert ha a nyakamhoz ér a víz, akkor ugy érzem megfulladok, és bepánikolok, szerintem ez erre vezethető vissza. Fiamat természetes úton , időben szültem meg 4 kg-al, és 58 cmrel.

ANyum tesómat időben, de vákummal szülte meg, és tesóm nem sírt fel egyből, ezért a doki jól hátbavágta többször, majd minden ok volt. Visont a mai napig utálja, ha valaki a hátához ér, és ha hátba vágják akkor reflexből képes ütni. Érdekesek ezek a dolgok.

2011. dec. 29. 21:14
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Már ez előtt írtam, de valamit elfelejtettem még. Anyukám háromszor szült. Mind a hármunknak a nyaka körül volt a köldökzsinór. És érdekes módon az én három gyerekem nyaka körül is ott volt.
2011. dec. 30. 12:59
 20/22 anonim ***** válasza:
Én 10 hónapra születtem, anyukám szerint tutira nem volt elszámolva. Akkoriban túlhordásnál nem indították meg a szülést, a doki úgy volt vele, "gyerek benn még sosem maradt..." , szóval kivárták. Viszont anyu nagyon megszenvedett velem, mert 26 órás vajúdás után születtem meg. Normál méretű voltam, viszont a hajam, körmöm nagyon hosszú volt, és a bőröm szét volt ázva, szinte hámlott, mert a magzatvízben a túlhordás miatt szétázott.
2011. dec. 30. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!