Málnalevél tea és szülés?
Itt láttam kiirva a kérdést és engem is elkezdett izgatni,majd gondolkodtam és sok ismerősöm vagy túlhordta a babát vagy nem volt fájása szülés közben...
Majdnem mindenki azt irta és azt olvastam,hogy a tea miatt??, nem voltak fájások segiteni kellett oxytocinnal...
én elkedzetm inni,de ha ilyen hatása van inkább csak homeot szedek....
Vélemények?
én ittam és iszonyat fájásaim voltak
Nekem ez a tea nem befolyásolt semmit
Szerintem az én válaszomat olvastad. Engem letolt a doki, hogy miért nem kértem ki a véleményét. Ugyanaz, mint a magne B/, azt sem javasolják már a 36. héttől, mert izomlazító hatású.
Túlhordtam, már belekakilt a vízbe szegénykém, ezért indítani kellett. Elég fájdalmas szülés volt, tudom, mert a második magától indult, és nem lehetett összehasonlítani a kettőt.
Nem hiszem, hogy a málnalevél teára lehet fogni ilyesmit. Azért az nem gyógyszer, nem egy olyan erős hatású valami. A terhesség végén annyi a "haszna", hogy fellazítja a méhszájat, ami ettől könnyebben tágul. DE szerintem ez ugyan olyan dolog, mint a homeós bogyók, hogy van aki esküszik rá, van akinek nem használ - meggyőződésem, hogy ez mind akkor működik, ha a szervezet amúgy fogékony rá. Aki amúgy sem tágulna, csak 2 ujjnyira, és császározzák a végén, az ettől sem fog egy óra alatt kinyílni.
Én a 36. héttől ittam, a végén már napi egy litert. Valóban 5 napot ráhúztam, de a 36. héttől homeóztam is, amire szintén mondják, hogy pár nappal kitolhatja a szülés kezdetét (cserébe ha már megindult, akkor gyorsítja a folyamatot). Na de azt ki mondja meg, hogy amúgy mikor született volna meg a gyerek? Lehet, hogy mindenféle tea és bogyó nélkül is ugyan így ment volna minden.
Fájásaim jók voltak, gyorsan megszültem, de hogy kellett-e az oxi, vagy sem, azt utólag nem tudom megmondani, mert sajna ott ahol szültem, mindenkinek bekötik, kérdezés és indok nélkül.
Én is ittam, 36. héttől. Aztán egy helyen olvastam róla, hogy bár elvileg nem lesznek akkora fájásaim tőle, a szülés időpontját eltolhatja. Na ott abba is hagytam a homeos bogyókkal együtt. (azt azért, mert nekem szimplán eddig soha nem vált be semmire egyik sem.) :) Gondoltam a franc se fog még ráhúzni. (nagyon nagy "terhem" volt)
Egyébként kb. 2 hétig ittam.
Így a kiírt dátum előtt egy nappal szültem, viszonylag gyorsan meglett a picikém. De burokrepesztésem is volt, oxitocint is kaptam utána.. És hát nem volt egy leányálom. :)
szia! en a 36.hèttol kezdtem inni 38 heten szultem. 3 oraig vajudtam. A Tea a tagulasban segit,nagyon hamar kitagultam,csodalkoztak is a szülèsznök :)
1 honapos kislany anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!