Tényleg akkora hatalmas nagy baj lenne, ha mostantól bármikor megszületne a babám (35. hetet már töltöttük)?
Mostanában nagyon felerősödtek a jelek, amikből nekem tapasztalatból az jön le, hogy nem fogom 40 hétig húzni.
Sőt, úgy tűnik, akár hamarosan meg is szülhetek.
Bárhol olvasom, azt írják, egy 34. hetet betöltött baba már 100% életképes, csak pici, és szinte minden egyes bent töltött nappal egyre jobban érett a külvilágra. Hízik, fejlődik a hőháztartása.
Ehez képest, akárkinek mesélem,hogy húúú, hát már nagyon úgy érzem,hogy nemsokára itt az idő, kétségbeesetten elkezd magyarázni, hogy te jó ég szegény gyerek nehogy kibújjon mondjuk 36 hetesen, mi lesz vele, atya ég.
Mi lenne?
Innentől már nem lehet nagy baja, ráadásul nagy baba.
Én látom rosszul? Vagy csak az emberek nem értenek hozzá és azért sopánkodnak?
Köszönöm szépen (az eddigi) válaszokat!
Természetesen, tisztában vagyok vele,hogy nem véletlen tart annyi ideig egy terhesség, amennyi.
Sőt, azt is tudom,hogy nem is biztos hogy a hetek számítanak ilyenko rmár, mert sokszor egy 38 hétre született baba rosszabb állapotban van, mint egy 35 hétre született.
És nyilván,én sem sürgetem a fiamat kibújni.
Én egész egyszerűen csak a sopánkodást nem értem, úgy érzem a reakciók érzelmi amplitúdója nincsen arányban azzal, amekkora a "baj" lenne....
Ráadásul, tényleg szinte minden oldal (interneten) és minden könyv azt írja, a baba a 34. hétre gyakorlatilag kifejlődik. Az,hogy ez melyik babánál mennyire igaz, az más kérdés, nyilván nem vonatkozik mindegyikre egyformán.
Valóban, lehetséges,hogy megszületne, és inkubátorba kerülne vagy nem alakulna jól a szopi, vagy a tej, esetleg lassabban indulna meg a fejlődése. IGEN, tudom,ez benne van a pakliban. DE nekem nem szabad így hozzáállnom!
Nekem pozitívnak kell lennem, és picit rossz érzés,hogy míg én így tekintek előre felé, mások teljesen le tudnak törni a vészmadárságukkal.
Az én babám a 35. héten született 2400 grammal. Sajnos 3 napig inkubátorban volt, mivel folt volt a tüdején. 11 napig voltunk kórházban. Ami nagyon rossz volt tényleg, hogy csak egy pillanatra megmutatták és rohantak is el vele, és legközelebb csak másnap láthattam, mivel császár után nem kellhettem fel ő meg a PIC-en volt.
De most 6 hónapos "nagyfiú", nincs lemaradva semmiben, sem a súlya, sem a hossza, sem a mozgása, sem értelmi fejlődése.
Kívánom nektek, hogy húzzátok ki minél tovább!
igaz, én már a 36. hetet betöltöttem, amikor szültem, de a 37.-et még nem, ezért a kórházi papíron az volt feltüntetve, hogy koraszülés. de a lányom 9/10-es apgarja 53 sentije és 3380 grammja egyáltalán nem utalt korababára, és nem is kezelték úgy. Jól szopizott, egészséges, és nyugis baba volt. a doki mondta is szülés előtt két héttel, hogy ez a gyerek három héten belül meg fog születni, de ne aggódjak, mert ez így van jól, már megérett rá.
és én is éreztem, hozzád hasonlóan, hogy hamarabb ki akar jönni, nem fogja kihúzni 40 hétig. és meg sem fordult sem az én, sem a környezetem fejében hogy ez baj lenne. szerintem a 40 hét nem kőbe vésett dolog. annyira változatos a természet! a sógornőm 42 hétre szült, bő 5 héttel tartott tovább a terhessége, mint az enyém, a gyermekeink mégis szinte pont ugyanakkorák és épp ugyanolyan egészségesek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!