Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik olyan hog valakinek a...

Létezik olyan hog valakinek a jóslóktól, keményedésektől szinte teljesen kinyílik a méhszája, anélkül hogy különösebben fájna?

Figyelt kérdés
És mire beér a kórházba,hogy na talán valami van, addigra teljesen kitágul?
2011. dec. 15. 15:30
 1/9 anonim ***** válasza:
igen,én hallodtam már iylet,nagyon-nagyon szerencsés egy Nő lehet az :-)
2011. dec. 15. 15:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne?

Nekem is így volt az első! Az utolsó 2 hét 2hétfőjén volt 1 -1 jóslóm (a fájás szót nem használnám,mert nem fájt igazán,csak kellemetlen volt.) ,majd 40+3 hetesen jöttek az érzések- itt sem használnám a fájás szót,mert akkor is csak kellemetlen,gyenge menstruációs görcshöz hasonlítható érzéseim voltak... Én csak azért értem be időben a kórházba,mert a 2. érzésnél folyt el a magzatvíz,majd egyre sűrűsödtek az érzések,mire 3 percenként jöttek,kihívtuk a mentőt. A mentőben semmit nem éreztem,kb fél óra volt az út,amint felértünk a vajúdóba,ahol felvették az adatokat,a kórházi köntöst vettem fel,akkor jöttek a tolók. Így született meg az első lányunk 1:57 perc alatt.

A második lányunkat már pár napja túlhordtam,mikor a doki bezavart a kórházba,mert már azt hiszem 2 ujjnyira nyitva voltam... Akkor csak a 38. héten volt jóslóm,az már fájt,és 20,majd 10 percenként,majd elmúlt. jó 2 órán át tartott.

Keddi napon bezavart a kórházba a doki,nehogy otthon szüljek,majd szerdán már félig voltam nyitva- az nap reggel pár keménykedést éreztem az nst alatt,majd csütörtökön reggel az nst-n már rendszeres érzéseim voltak,de azt mondták,hogy nem mutat semmit a gép,ezek csak keménykedések.. aha,ehhez képest,az nst után nem egészen 2 órával már tudtam hogy a második is lány lett :-)...

Üdv:3gyermekes

2011. dec. 15. 15:46
 3/9 anonim ***** válasza:

A méhszáj kinyílhat fájdalom nélkül. Észre sem veszed és már nyitva vagy, na de aztán kitágulni...hát ha az valakinek fájdalommentes, akkor nagyon irigykedem rá. :)

De persze bármire van példa. Egyesek gyorsan tágulnak és viszonylag fájdalommentesen, de azért kerülnek be a gyorsan, taxiban, liftben stb. helyen szülő anyukák az újságokba, mert azért ez nem olyan általános dolog. :)

2011. dec. 15. 15:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen.Nekem 4 újjnyira volt nyitva a méhszájam mire a kórházba értünk de fájásom nem volt.
2011. dec. 15. 15:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát azt nem mondanám, hogy nem fájt :) mint a mensis görcsök kb. De jóslóim voltak 28-29. héten és 32. hétben mikor vizsgált a dokim derült ki, hogy 5 ujjnyira nyitva vagyok végig. Benn is fogtak.

A szülés meg sem kottyant a "hivatalos vajúdást" ugyanis végigaludtam :) Szó szerint becsináltam (hányás stb), és már úgy totyogtam át a szülőszobára, hogy a kicsi feje búbja kilátszott.

Mondhatni csalódtam, mert nagyon rákészültem a szülésre, s ahhoz képest 20 perc alatt megvolt az egész fájdalomcsillapítás stb nélkül abszolút természetes úton. Se eufória, se semmi, csak ürességet éreztem. Rossz volt így, igaz a fájdalom se hiányzott.

Ja és első szép nagy baba volt :)

2011. dec. 15. 20:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Én valami a fentiekhez hasonlót szeretnék. De jó is lenne!!! :)))
2011. dec. 16. 13:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát,én nem örülök,hogy ennyire fájdalom mentesen szültem az elsőt,mert így nem igazán éreztem az "enyémnek" a kicsit. Persze megvoltak az ösztönök,tudtam mikor melyik sírás mit jelez,biztos voltam abban,hogy mindent jól csinálok ahogy csinálom,viszont csak fél éves kora körül éreztem azt,hogy "igen,Ő az én babám".

Igen is kell hogy a vajúdás vajúdás legyen,ha nem is veszettül,de kibírhatóan fájjon.

Üdv:a 3gyerkőcös

2011. dec. 16. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is 2 gyerekemmel 4-5 centire (2,5 ujjnyi)nyitva voltam, jóslóval és nélküle. Utána az mindkettőnél elvették a vizem igy beindultak a fájások. Talán ha nem inditják akkor tovább is tágultam volna fájások nélkül. A 3.-nál is 1,5-re voltam nyitva itt még csak a 38. hétben voltam , de aztán ezt is meginditották. Viszonylag könnyű szülések voltak, 2 óra alatt meglettek a fájásoktól számitva. Könnyen tágultam.
2011. dec. 16. 20:31
 9/9 anonim válasza:

nekem nem voltak egyáltalán jóslófájásaim...

Az első rendes fájásokat átaludtam, akkor ébredtem, amikor 10 percesek lettek, ebből volt kettő, aztán nyolcpercesből is kettő, mikor az ébredés után egy órával később a kórházban megvizsgáltak már 4 percesek voltak a fájások és a méhszáj 8 cm-re volt nyitva (előtte délután - a kiírt napon 2 cm volt) - ez olyan hihetetlen volt, teljesen eufórikus állapotba kerültem, h ilyen jól állok a tágulással :)

a fiam az első érzett fájástól kezdve 5 órán belül a kezemben volt, a szülész szerint lehetett volna gyorsabb is, ha kicsit kisebb a baba vagy optimálisabban fekszik az anyaméhben

2011. dec. 18. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!