Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megosztaná velem valaki a...

Megosztaná velem valaki a listáját?

Figyelt kérdés

A kórházi csomagomat szeretném összeirni, de eddig nem nagyon láttam olyan listát ahol külön lenne a szülőszobai csomag és a másik.

Miket tegyek a szülőszobai csomagba és a gyermekágyi csomagba? Nem szeretnék nagy pakkal menni, csak 2kicsivel, ezért csak a legfontosabbakat leirnátok nekem? Meg azt is leirnátok, hogy mi az ami nem volt nálatok, de jó lett volna? (régebben volt ilyen kérdés de nem találtam meg)

Az is jó, ha linkeltek egy szerintetek jó listát :)

2011. dec. 2. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Én a szülésfelkészítőn megkérdeztem a szülésznőt,hogy mit vigyek a szülőszobára.

Nekem azt mondta, hogy sok minden nem kell. Raktam el törölközőt, tusolós papucsot, zsepit, ásványvizet, csokis kekszet (főleg apának), apa ruháját, fényképezőt, meg nedves törlőkendőt. Ez belefért egy hátitáskába!

A nagyobb táska meg megy a szobába!

2011. dec. 2. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez volt az én listám:

Mi kell a mamának a szüléshez, a kórházba és esetleg utána?

• Terheskönyv + Orvosi papírok, leletek

• Személyes iratok, igazolványok, házassági anyakönyvi kivonat (apasági nyilatkozat, ha nem vagytok házasok)

• 3 db hálóing elől gombos vagy amiben te szeretnél lenni a kórházban (pizsama, melegítő stb.)

• papucs (kórházba esetleg kettő is – egy a zuhanyzáshoz, egy a sétáláshoz)

• 1 db köntös

• TENA vastag betét (nekem kellett az extra)

• 3 db szoptatós melltartó

• melltartóbetét

• szüléshez ásványvíz és szőlőcukor (ezt nem minden kórházban engedik bevinni szüléshez)

• fényképezőgép

• 2 csomag eldobható bugyi

• 2 db törölköző

• a kórházban sok-sok ásványvíz legyen nálad, sokat kell inni, és sok lesz a tejcsi

• rágcsálnivaló, keksz (kórházi koszt …pffff…)

• fürdőszivacs (könnyebb ezzel fürdeni, mert így nem érsz hozzá a fájó, kritikus részekhez….)

• fogkefe, fogkrém, tusfürdő (illatmentes, hogy ne zavarja a babát – esetleg intim mosakodó gél)

• hajgumi, fésű

• esetleg mellbimbóápoló krém (ha érzékennyé válik a bimbó)

• bimbóvédő (csak ha baj van a szopizással)

• intim törlőkendő

• papír zsebkendő, WC papír, Domestos törlőkendő

• evőeszköz, szalvéta, pohár vagy bögre, esetleg műanyag tányér

• esetleg toll, papír – ha kihagy az agyad, inkább jegyzetelj :)

• babának eldobható pelus, popsitörlő, popsikrém, esetleg textilpelus is (de kórház válogatja mi kell a babának)

• hazajövetelkor ruha a babának és a mamának (ezeket érdemes előre elkészíteni egy csomagban, hogy apa tudja, mit kell behoznia majd a kórházba)

• takaró a babának (szintén hazajövetelkor)

• hajgumi, aprópénz, mobil+töltő

2011. dec. 2. 19:39
 3/6 anonim válasza:
Egy link: [link]
2011. dec. 2. 19:41
 4/6 anonim ***** válasza:

2. vagyok: a listából a szülőszobába én nem vihettem be semmit, nálunk nem engedték. (Mondjuk a papírjaimat elkérték.)

Párom behozta a fotógépet és mikor megszületett a baba, akkor kértek egy törölközőt. Minden mást bevittünk a szobába később.

2011. dec. 2. 19:41
 5/6 anonim ***** válasza:

A szülőszobába: egy törcsi, egy hálóing, egy papucs, wc-papír, zsepi, váltás bugyi betét(ez az utcai táskámban volt az utolsó héten, ha esetleg), egy csomag szőlőcukor, 0,5lvíz.

Gyerekágyra: ahány napot bent kell tölteni annyi hálóing(vagy napi 2, vagy nappalra normál ruha)(nekem 3hálóing és 3rend ruha macinaci+póló volt), köntös,

törcsi alvégnek(3db rongy törcsi) és felülre(frottír), fehérnemű(6db "mamabugyi"),

3pár zokni,

betét(2csom always),

bébinek kh függő, hogy mi kell(én vittem 3rugi+body+hálózsák, kellett: popsitörlő+pelus), mellszívó-cumisüveg(akár otthon is maradhat, ha kell apa beviszi),

tisztálkodószerek(gabi fürdető+arctisztító+fogkefe+fogkrém+fésű+wcpapír+zsepi),

hasszorító,

mamusz.

könyv, telefontöltő.

Nekem a kispárnám hiányzott

2011. dec. 2. 20:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát...elolvasgattam a listákat...én egy nagyobb hátizsákkal mentem szülni. Volt nálam pizsamanaci 2 db, egy pizsifelső, egy póló, köntöst nem vittem, mert iszonyú meleg volt a kórházban télen, sétálni meg az utcai ruhámban mentem. Ebből az volt nálam, amit tisztán felvettem szülés előtt arra a 20 percre míg odaértem. Alap tisztálkodószereket vittem, egy tusfürdő, fogkefe, fogkrém, fésű, törölköző, egy cs. tena normál betét, egy cs. always. Egy pár papucs, mellbimbóra krém, babának pelus, minden mást biztosítottak odabent. Evőeszköz, pohár. Papírok. Anyakönyvi kivonat nem kell, mert tavaly óta az a szabály, hogy az anyakönyvi ügyintézőnek hivatalból kötelező kikérnie, csak szeretik elsumákolni. Én nem vittem, és két nap alatt megvolt a kivonat.

Kaja, ital, pénz telefontöltő stb. Könyv, hogy ne unatkozz.

2011. dec. 4. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!