Ki az aki vízben hozta világra gyermekét és megosztaná velem tapasztalatait?
Szia, nekem is minden álmom volt, hogy vízben szüljek! Tavaly mikor a fiam született vízben vajúdtam, de meg kell mondjam az őszintét, hogy mikor már 4,5 ujjnyi volt a méhszáj bizony nem bírtam tovább megülni a vízben, és kijöttem, hogy járkálhassak, rugózhassak, ringassam a csipőm, mert nem bírtam ülve elviselni a fájdalmat. Akkor jöttem rá, hogy én nem vagyok alkalmas a vízben szülésre. És mivel 4 kg feletti lett a fiam, vágni is kellett, ami megint kizárta a vízben szülést, hisz ott nem tudnak gátmetszést csinálni. Egy egész életen keresztül pedig nem akartam volna vizelet és széklet tartási problémákkal szenvedni, hisz valószínű végigrepedtem volna végbélig,ha nem irányított a vágás, így is körbe repedt a nunim környéke combtőig. Szóval van ám ennek hátránya is sajnos. A babának biztos nagyon megnyugtató, hogy nem rögtön a száját, orrát szívják, hanem valami ismerős közegben felejti el, mennyire össz volt nyomva a feje (2 centire a koponya is összenyomódik, és ez nagyon fáj nekik is, ezért kell jól és gyorsan nyomni, erőseket).
Hátha te jól tűröd majd a vízben a végét is a vajúdásnak, és tudsz kellő erővel tolni is. A mai kórházi sarokkádak nem szülésre vannak tervezve, azaz nincs benne foggantyú, amibe a hatékony tolásnál szükség lenne, ezért elhúzódhat a tolás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!