Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után ha nem volt...

Szülés után ha nem volt gátmetszés mennyi idöre rá lehet szexelni? A méhszájnak mennyi idö kell a gyógyuláshoz?

Figyelt kérdés
28-án szültem,tudom korai még a dolog.még vérzek is igaz kicsit már csak.a dokit elfelejtettem megkérdezni.
2011. dec. 1. 19:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Pontosítanám a 6 hetet! Amikor a 6 hetes vizsgálaton zöld utat ad a doki, akkor szabad! A saját érdeked.
2011. dec. 2. 17:55
 12/22 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom, hogy anyáink, nagyanyáink is kivárták a 6 hetet. Az orvosom javasolta,hogy várjuk ki a hat hetes kontrollt, hát kivártuk. Igaz, én hiszek az orvosomnak. Amikor várandósság alatt fekvést írt elő feküdtem, amikor diétát, diétáztam. Azt a hat hetet meg mind a négy gyermekünk születése után kibírtuk.

Mindenki döntse el maga, hogy kockáztat vagy sem.

2011. dec. 2. 18:57
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Szépen lepontozták azt aki már 4 hét után szexelt...na akkor pontozók figyelem: én gátmetszés után 3 héttel szexeltem, egy ismerősömnek nem volt gátmetszése, és 8 nappal szülés után már tudott szeretkezni a férjével. Orvosnál rákérdeztem, kizárólag a fertőzésveszély miatt nem ajánlatos 6 hétig, de ezt szerintem sokan nem tartják be. Ja, és nem az orgazmus tilos, hanem a hüvelyi közösülés. Szerintem akkor csináld, amikor jól esik. Senki nem mondhatja meg helyetted. Azért az ember tök jól működik úgy, ahogy a természet megalkotta. Amikor van vágyad, és kívánod, akkor csinálhatod. Ha probléma lenne a szex, nem kívánnád. Ennyi.
2011. dec. 4. 13:41
 14/22 anonim ***** válasza:
30%

Sajnálom,hogy erre az oldalra primitív embereket is engedtek regisztrálni!

Akkor hat tegyek még habot arra a bizonyos tortára! 6 hetes kontrollon sem voltam a második és a harmadik szülés után!

Egyébként miért baj az,"kedves primitív pontozó" hogy egyesek tisztában vannak bizonyos dolgokkal??

Itt jobbára csak "okoskodókkal" találkoznak a Kérdezők,ezek az "okoskodók" pedig rettentően elbutítják azt,aki szeretne valamit tudni.

Kedves Kérdező!

Csak magadra hallgass,és az ösztöneidre!! - kárt így nem tehetsz!

Üdv: 2x lepontozott,józan paraszti ésszel gondolkodó 3 gyermekes anyuka!

2011. dec. 4. 16:40
 15/22 anonim ***** válasza:
Kedves 3 gyerekes,lepontozott Anyuka!Én ugyan-eddig-még csak 2x szültem(ám hamarosan harmadjára is fogok),ráadásul nem is pontozgatok,ám ettől függetlenül nem értek egyet Veled.Arra azért ne legyél büszke,hogy se a 2.,se a 3. szülésed után nem mentél vissza kontrollra.És azért legyünk őszinték:a józan paraszti ész,és az orvostudomány igen messze áll egymástól...remélem-ha jól emlékszem azt írtad 3 lányod van-Őket nem erre fogod majd "tanítani",biztatni.
2011. dec. 4. 18:15
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én sem pontoztam, de nem tudom megállni szó nélkül. Én felelőtlennek tartom azt az asszonyt, akinek a szexhez van esze, de a hat hetes kontrollra lusta elmenni. Én a hat hetes kontrollon beszéltem meg a fogamzásgátlás módját, ill. tetettem fel a spirált. Az orvos megnézte, hogy a méhszájam kellően összezáródott és a méhem rendben összehúzódott. Ez a negyedik gyermek után nagyon fontos volt. Az orvosom rákszűrést csinált, így ráérek egy év múlva menni hozzá. A hathetes kontrollon a nőgyógyász belső vizsgálatot is végez: megtekinti a méhszájat, látható-e rajta sérülés. Igaz, a szülés után közvetlenül is ellenőrzik ugyanezt, s ha repedést talál az orvos, el is látja. Nem biztos azonban, hogy minden jól látszik, hiszen a szövetek felpuhultak, lazák. Csak hetekkel később derül ki, hogy valóban jó munkát végzett-e. A repedések műtéttel hozhatók helyre, erre azonban jóval később is sor kerülhet. Ha a pár ismét gyereket szeretne, a nagyobb sérüléseket mindenképpen az újabb várandósság előtt kell rendbe hozni.
2011. dec. 4. 18:33
 17/22 anonim ***** válasza:

Miért nem lehet mindenki ilyen kulturált?!

Nálunk nem nézik meg,hogy szó szerint minden rendben van e, a második gyermek születése után derült ki,hogy az előző gátmetszés nem gyógyult rendesen-noha az első gyermek születése után voltam kontrollon.

Amúgy azon akadtam ki,hogy - oké,hogy valakinek nem tetszik,hogy mi nem tartottuk be a "szex tilalmat" bár ezt úgy gondolom,hogy mindenki a saját portáján sepregessen ... de hogy nem tud annyit sem,hogy miért nem ajánlott 6 hetes kontroll előtt szeretkezni... nincs tisztában valaki a dolgokkal... és ehhez nem kell 3 gyermek!

A lányaim felnőtt korukban azt csinálnak majd amit akarnak,én max tanácsot adhatok nekik,amit vagy megfogadnak,vagy nem. Nyílván a legjobbat szeretném Nekik!

Szép álmokat Nektek!! :-)

2011. dec. 4. 21:38
 18/22 anonim ***** válasza:
Jellemző, hogy minden olyan válasz, ami nem egyezik az RTL klub meg Kiskegyed által nevelt ősanyák elképzeléseivel, 0%-ban hasznos. Nem is értem, miért kell egymást lehúzni. Engem is lepontozott valami szerencsétlen, aki bizonyára irígy.. Én azért még hallgatok az ösztöneimre. Eddig sosem hagytak cserben. Még akkor sem, amikor az orvostudomány mást mondott. Bocs az offért, de nem lehet szó nélkül hagyni. Lehet, hogy kevesebbet kéne tévét nézni és meg kéne próbálni néh azonosulni a természettel, és megérteni, hogy mi is részei vagyunk, és akkor nem újságokból kéne megtanulni az okosságot, hanem az ember hallgathatna a belső hangra, ami sosem csalja meg.
2011. dec. 6. 12:04
 19/22 anonim ***** válasza:
59%
A belső hang néha megcsalhat. Ha elég lenne, akkor nem lenne szüksége a nőknek orvosokra. Nekem inkább a belső hangra hallgató mindig ösztönös ősanyákból van elegem. Soha nem olvastam a kiskegyedet és egyéb okosságokat, viszont tájékozódom, sokfelől. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mikor szexel szülés után, de akkor egy esetleges gennyes méhgyulladásért ne az orvost hibáztassa. Mert tetszik vagy sem benne van a pakliban. Nap mint nap látni kismamákat, anyukákat akik magasról tesznek az orvos utasítására, ha meg történik valami az orvosra fröcsögnek. Ösztönök? Ha nem lenne egészséges nem esne jól? Olyan ez a dolog, mint a kisgyermek aki hányásig eszi magát tele anyatejjel, tejbegrízzel, csokival. Ha nem lenne jó nem enné? A lázasnak jól esik a meleg takakaró és a forró víz. Mégis ártani sem tudunk jobban egy lázasodónak, mint ha a lázát tápláljuk meleg takarókkal, esetleg lázgörcsöt előidézve. Ennyit az ösztönökről.
2011. dec. 6. 16:19
 20/22 anonim ***** válasza:

Na,most mást pontoz az értelmileg alultáplált?? Csak tudnám mi értelme van??

Kedves 19. Válaszadó!

Márpedig ösztönök vannak! Az más tészta,hogy van akinek érdemes hallgatni rájuk,és vannak olyanok is,akiknek az ösztönei tévednek. Azt hiszem,ezen nincs is mit vitázni.

Szerintem nem kellene keverni a butákat,akiket említettél (hogy a dokit hibáztatják,holott a saját butaságuk miatt lett valami bajuk) és azokat,akik ösztönösen cselekednek,és képesek elismerni,ha valamit nem úgy kellett volna. Nagy különbség van a két típus közt!

Legyen nyugodt,békés estétek!

Üdv:3gyerkőcös

2011. dec. 6. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!