Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor kinél szüljek?

Most akkor kinél szüljek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 4 éve élünk boldog házasságban a párommal, aki nem mellesleg nőgyógyász/szülész. Eddig, ha bármi gondom volt, akkor ahhoz mentem, aki gyerekkorom óta foglalkozik velem. Igaz mostanra már csak magánrendelőben dolgozik, mert nyugdíjba ment és szülést már nem vállal.

17 hetes terhes vagyok és minap megkérdezte az én csodálatos férjem, hogy akkor nála szülök -e vagy nem? Kigondoltam -e, hogy hogyan legyen?!

Én bevallom őszintén: kicsit sokkot kaptam!

Az oké, hogy ő nőgyógyász. Ismer kívülről - belülről.., de nem tudom.. ez nem bizarr egy picit?! Vagy csak én ragozom túl?! Látott ő már sok mindent, de mégis.. velem bújik ágyba szinte mindennap (szeretkezés), akik hozzá járnak terhesgondozásra/szülésre, azokkal a kapcsolata teljesen más jellegű. Félek attól, hogy megundorodik a szülés után tőlem. Jó, jelenleg még nem döntő, hogy hogyan szülök: természetes úton vagy császárral, de ... hát nem tudom!

Mindenesetre javasolta nekem két másik precíz kollégáját is, akik szívesen elvállalnak.. na de az meg.. nem tudom! Én nem tudnék azzal a gondolattal együtt élni, hogy a kollégám feleségét nézem minden vizsgálat alatt és szülésnél is. Még ha ez is a dolguk, amiért a fizetést/hála pénzt kapják.

Tehát ebből is kiindulva, nem lenne jobb egy teljesen vadidegen szülészt felkérni?!

2011. dec. 1. 12:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egyik korábbi vagyok

Szerintem sem engedi az etikai kódexük összeférhetetlenség miatt hozzátartozó ilyen fokú kezelését/műtését.

Én pszichológus vagyok, a mi etikai kódexünk 100%, hogy nem engedi hozzátartozó kezelését, szerintem pont a nőgyógyászat hasonlóan rázós téma. Egy fogorvosnál, háziorvosnál szerintem simán belefér, de itt nem hiszem.

2011. dec. 1. 15:37
 12/12 anonim ***** válasza:
Szia szerintem nem igazán jó döntés hogy a férjed vezesse le a szülést. Tegyük fel mi van akkor ha valamilyen komplikáció fellép? Szerinted tiszta fejjel fog tudni reagálni? Ha én lennék a férjed helyében inkább csak apaként szeretnék részt venni a szülésen.
2011. dec. 4. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!