A burokrepesztésnek, oxitocinnak van a folyamat gyorsításán kívül értelme?
Mondjuk talán jobb egy kicsit rágyorsítani bizonyos esetekben a szülésre ilyen módszerekkel, mert egy nehéz elhúzódó szülés szerintem sem az anyának sem pedig főleg a babának nem jó.
De ha nincs semmi probléma megy a tágulás rendesen, akkor nem tudom miért kell oxit kötni.
A burokrepsztést én sem bántam a szülésnél- onnan már tudtuk, hogy mindjárt vége, mert csak a végefele repesztette meg a doki.
A barátnőmnél annyi idő volt, hogy felfektessék a szülőágyra. Egy másik nőnek a szobában még ennyi sem. A Fehérvár táblánál már kint volt a baba.
illetve ott toltak be egy anyukát a mentősők, apuka lihegett, futott a csecsemős, apuka, szaladjon, kint a baba.
Gyorsan ment a dolog, nem volt se burokrepesztés, e oxitocin, se beöntés, se borotválás, e gátmetszés-semmi, ami borzongat bizonyos ősembereket. Így kell szülni. És akkor nem lesz semmi.
nyilván a helyzet hozza magával a dolgot.
A második gyermekemnél csak akkor repesztettek burkot és kötöttek be oxitocint, amikor már teljesen nyitva voltam. Utána egyből a tolófájások következtek. Megvárták vele a végét.
Az elsőnél is csak akkor kaptam az oxitocint, amikor már teljesen nyitva voltam és azután is egyből tolófájások jöttek. A magzatvíz itt korábban elfolyt.
Köszönöm a sok-sok reagálást!
Zalaegerszegen szültem, ott az oxitocin és a burokrepesztés ugyan olyan "kötelező" beavatkozás, mint a beöntés, a borotválás és a gátmetszés (ez utóbbit megúsztam, de külön kellett kérnem).
Igazából csak annyi a bajom, főleg az oxitocinnal, hogy oké, gyorsul a folyamat, de vajon a gyereknek jó-e, ha az ő tempóját figyelmen kívül hagyva, szinte átmenet nélkül kezdjük el összenyomni a méhet körülötte, így sürgetve kifelé. És vajon nem emiatt a gyorsítás miatt van-e szükség (?) a rengeteg gátmetszésre, hiszen a kijáratnak nincs normálisan ideje tágulni. A spontán turbógyors szülések esetében érdekes módon nem szoktak repedni az anyukák - ezért gondolom, hogy nem kellene siettetni a folyamatokat, minden szervezet a saját tempójában készül fel.
Nyilván, aki nem tágul, meg 2 napja vajúdik, az más tészta, én most csak a normális lefolyású szülésekre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!