34. hetes kismama vagyok és most kezdtem el parázni a szüléstől (1. baba). Igazság szerint nem is konkrétan a szüléstől hanem a gátmetszéstől, összevarrástól és varratszedéstől félek...:/ Várom a bíztató szavakat :)
Engem nem vágtak, hanem repedtem kívúl-belúl. Eléggé fájt a kitolás, de nem foglalkoztam vele. A varrás viszont nekem nagyon fájt, pedig 2 érzéstalenítőt is adtak :(
2011. nov. 11. 15:45
12/20 anonim válasza:
Vágásnál helyileg érzéstelenítettek, nem fájt, de azért éreztem, varrás fájt, varratszedés nem fájt.
2011. nov. 11. 17:49
13/20 anonim válasza:
Én olyan szintem nem vettem észre, hogy amikor a doki mondta, hogy akkor varrjunk, akkor megkérdeztem, hogy miért vágtunk???? Csak mosolygott... igaz csak 2 öltésem volt, és az is kívül. :-)
2011. nov. 11. 21:17
14/20 anonim válasza:
Hát akkor én kivétel vagyok, mert bizony éreztem a vágást. Kiabáltam is egy nagyot. A varrás is vagy 3/4 óra volt, amiből több mint 5 perc érzéstelenítés nélkül, mert kiment a lidokain hatása és a doki azt mondta, hogy nem ad újat, mert úgyis mindjárt végez. :(
De túléltem, itt vagyok és jól vagyok. :)
Majdnem 8 hónapos baba anyukája
2011. nov. 11. 21:46
15/20 anonim válasza:
Én is attól féltem a legjobban, de úgy volt, ahogy mondták. Észre sem vettem, hogy mikor csinálták. Sőt, elvileg kaptam érzéstelenítőt is, de nekem annyira fájt ott minden, hogy se a szúrást, se a vágást nem vettem észre.
A varrás viszont pokoli volt.
2011. nov. 11. 22:45
16/20 anonim válasza:
Nekem is ez volt a legnagyobb félelmem! :)
A vágást egyáltalán nem éreztem, a varrásból csak 1 öltést, pedig volt kívül 5, belül 3. És hamar is összevarrt a doki.
A szülési fájdalmakhoz képest nekem a varrás már semmi nem volt! A varratszedés pedig nem fáj, inkább kellemetlen, mintha csipkednének, de gyorsan végeznek azzal is.
2011. nov. 12. 09:15
17/20 anonim válasza:
Én szülés után kérdeztem a szülésznőt, hogy végeztünk? Mehetek? És mondja, hogy még nem, mert a doktor úr még összevarr. Én azt hittem, hogy repedtem, de mondták, hogy gátmetszés volt. Nem fájt, se a varratszedés, inkább most fáj, 1 hónap múlva, csomók vannak a vágás mellett és nyomásra fájnak, ill. ha megemelem a babát. Nektek volt ilyen? Ma megyek vissza a dokihoz...
2011. nov. 13. 10:48
18/20 anonim válasza:
Én is félek ezektől(vágás, varrás)!Egyik barátnőm azt mondta,hogy a vágást észre sem vette, de a varrásnál megfogta a doki kezét, hogy hagyja abba, mert ez neki fáááj:SA doki csak mosolygott rá...
2011. nov. 13. 16:04
19/20 anonim válasza:
Nem fájt agátmetszés, sem a varrás, után fájt 1hétig
2011. nov. 13. 20:29
20/20 anonim válasza:
Én úgy gondolnám, dokifüggő és anyuka fájdalomküszöb függő. :-) Nekem egyálalán nem fájt sem a metszés, nem is tudtam, mikor vágott, sem a varrás. Akkor már inkább ami kellemetlen volt varrás előtt amikor "kitakarított", na az nem volt kellemes, ahogy éreztem, hogy matatnak bennem. Egyébként elég alacsony a fájdalomküszöböm, tehát a doki ügyességének tudom be, hogy nem fájt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!