Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A férjemet nem tudom meggyőzni...

A férjemet nem tudom meggyőzni, hogy fizetség nélkül is lehet szülni! Vannak itt, akik hálapénz nélkül szültek?

Figyelt kérdés
A férjemet az is érdekelné, milyen módon tehetnek keresztbe, ha nem fizetünk.

2011. okt. 31. 20:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősöm pár hónappal járt előrébb, mint én, neki végig volt fizetett orvosa, és mindig mondta, hogy ő mennyivel biztonságosabban fog szülni, neki mennyivel jobb lesz majd.

Császára volt, (doki tartotta a markát) hazaengedték a kisfiával, rá 2 napra úgy belázasodott, ahogy illik. Kiderült, hogy benne felejtettek egy darabot a méhlepényből, meg kellett műteni, és elapadt a teje.

És akkor ezek után fizessek bárkinek is? Nem!

A terhesgondozásról meg annyit, én is bármikor betelefonálhatok az orvosnak, és időpontra megyek, nem kell órákat várnom.

2011. nov. 1. 00:21
 12/23 anonim ***** válasza:

2 szülésemnél nem volt fogadott dokim, most várom a harmadikat. Most sincs fogadott dokim.

Nincs felesleges 60-100.000-ft-om arra, hogy a kitolási szakban megjelenjem, majd összestoppoljon. Eddig semmi problémám nem volt az ügyeletes orvosokkal, akiknél szültem, nem éreztem úgy, hogy elhanyagolnának, amiért nem fizettem nekik. Ha megszületik a pici, mondjuk egy üveg bort a dokinak, meg szülésznőnek egy kisebb ajándék csomagot adok.

Ahogy előttem is írták, nem 100% a garancia, ha megfogatsz egy orvost, az normálisan foglalkozik veled a szülésnél. Nem egyszer halottam olyan történetet, hogy vagy be sem ért a szülésre, vagy mikor már megszült a kismama akkor ért be és tartotta a markát a doki.

2011. nov. 1. 07:00
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem magán dokim van igaz el is kéri az árát.10 ezer havonta,de szülésért nem mond összeget.

Mindent ő csinál Uh integrált teszt stb.

Rendelőbe csak a kötelező vérvételekre kelet menni terhelés pl.

Na én éppen ezért mivel 70-80 ezrtet adok amik terhes vagyok szülésnél 30-nál nem hiszem,hogy többet adok neki.Programozott császár lesz.De tényleg jobban foglalkoznak velünk magánba mint a rendelőbe.33 hetes vagyok most!

2011. nov. 1. 08:04
 14/23 anonim ***** válasza:

Terhesgondozáskor volt orvosom, neki akkor fizettem. Szülésnél ügyeletesnél szültem. Nem fizettem.

Teljes mértékben úgy kezelt az ügyeletes, mint azt az anyukát akinek fogadottja volt sőt :)

A fogadott orvos beüzent a hajnalban szülő anyukának, hogy majd 8 körül beér :) Naná, hogy addigra megszült az illető szintén az ügyeletesnél. Aztán persze a fogadott orvos már másnap megjelent a kórteremben gratulálni és a borítékért.

Hozzám pedig bejött az ügyeletes akinél szültem és bejött a terhességem alatt gondozó orvosom is. Mindketten megnéztek és megnézték a babát is.

Tehát amit én tapasztaltam még jobb ellátásban volt részem, mint annak az asszonynak akitől 180ezret kért a fogadott orvosa :)

2011. nov. 1. 08:18
 15/23 anonim ***** válasza:
volt fogadott dokim, nem bántam meg. mondjuk,ha nem lettem volna vele elégedett v agy nem ért volna oda szülésre (végig! bent volt, éjjel, egyszerre értünk be a kórházba) nem adtam volna neki pénzt a szülésért. Ez csak hálapénz.
2011. nov. 1. 08:46
 16/23 A kérdező kommentje:

Igazság szerint lombikunk volt, ami elég sokba került (teljesen magán volt, de ezt nem bántam meg, mert elsőre sikerült, nem volt futószalag, nagyon alaposak voltak). A férjem egyáltalán nem bízik az állami rendszerben, ő inkább azt szeretné, ha maradnánk ebben a magánban egy olyan orvosnál, aki ott csak terhesgondozást csinál, de a Péterfyben vezet szülést.

Én úgy vagyok ezzel, hogy rengeteg baba megszületik ügyeletesnél és semmi bajuk, míg a fogadott orvos nem mindig a legtutibb, főleg ha sokan vannak nála. No meg miért fizetnék ki mondjuk vérvételért egy adag pénzt, ha államnál ingyenes? A Péterfy amúgy sincs olyan közel, én az ÁEK-ba tartozom, a munkahelyemtől is csak 5 percre van.

Csak az a gond, hogy nem ismerek ott nagyon orvost, és olyat szeretnék, aki alapos.

Aki esetleg ismer ilyet, ajánlana valakit?

2011. nov. 1. 11:49
 17/23 anonim ***** válasza:

én állami kh-ban szültem (István), nagyon elégedett vagyok. fogadott dokim van, neki fizettem a terhesgondozásért,de a vérvételekért, laborokért nem kellett fizetni.

babaneten nézz körül,ott több ÁEK-s topic is van, biztosan tudnak neked segíteni. [link]

2011. nov. 1. 13:17
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fogadott orvosom volt, terhesgondozás havonta 12.000 (utolsó hetekben gyakrabban), szülés 60.000 (előre fixálva)

Fizetős doki hátrányai:

1) Egy rakat pénzbe kerül, amit inkább költsetek a babára.

2) A pénztől nem lesz jobb orvos senki, max szélesebben vigyorog, de többnyire látszik, hogy meg sem ismer (hogyan is ismerne annyi páciens közül).

3) Jó sokszor behív gondozásra, még a receptet is külön tarifáért írja, neki ez a biznisz. Legyen nagy forgalom.

4) Ha épp magánrendel, amikor szülsz, akkor manipulálják a szülésedet a kórházban, hogy akkor szülj, amikor ő végez (az asszisztense mesélte, hogy a szülésznőknek megvannak erre a trükkjeik).

5) Ha épp 24 órás ügyelete végét járja, amikor te beesel szülni, akkor akkora adag oxitocint ad indokolatlanul, hogy bele fogsz gebedni a fájdalmakba, és megszülsz egy óra alatt, hogy mehessen haza.

4) A 6 hetes kontrollon megint lehúzott 12.000-rel, és nem csinált rákszűrést, mondván, hogy jöjjek vissza egy hónap múlva újabb 12.000-ért. Persze. Azóta sem mentem.

Én személy szerint megbántam, hogy fizettünk. Csak parából tettem, mert nem mertem vállalni, hogy én nem fogok. Mert az ciki. Mert mindenki fizet.

Mindez egy ingyen orvosnál nem fordulhat elő.

Ők is megkapták a diplomájukat, a kórházi protokoll előírja mindnek, hogy mit hogy kell csinálni, óriási a felelősségük, nem hinném, hogy a karrierjükkel játszanának, mindent meg fognak tenni azért, hogy a baba egészségesen jöjjön világra, és te is a legjobban el legyél látva.

Igaz, nem fogja kinyalni a segged, de szerintem úgyis veled lesz a párod vagy valaki, aki a simogat, biztat, vigasztal, vizes ruház, iíy-úgy segítség, együtt érez. Jobb, mintha egy vadidegen szülésznő ugrálna körülötted. Ismerjük be, hogy ez nem az orvos dolga.

Nekem pl a takarítónő jött állandóan, hogy hogy vagyok, cseréljen-e lepedőt, ő is kapta meg a szülésznőnek szánt pénzt. De neki sem kell adni amúgy.

A többi a szerencsén múlik, sajnos balesetek, hibázások mindkét orvosfajtánál előfordulhatnak.

2011. nov. 1. 14:06
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

18. válaszoló vagyok.

+

1) Várni fizetős dokinál is kell. Ő is szokott csúszni. A magánrendelés általában nem ott van, ahol a szakrendelős, tehát szakrendelőben nem fogad magán betegeket általában.

2) Bunkó stílusú doki lehet a fizetős is. Főleg, ha csak ajánlották, mert valakinek bejött, de neked lehet, nem is a világod a poénkodása, stílusa. Különben meg ereszd el a füled mellett, szegénynek biztos van valami baja.

3) Én a magán dokim sem hívogattam éjjel-nappal, mert csip-csup dolgaim voltak, nem akartam zavarni. Bíztam magamban, és hogy ki tudom hordani a gyermekem. Csak akkor telefonáltam, mikor már szivárgott a magzatvíz. De akkor már a szülészetet is lehet hívni, és segítenek, elmondják, mit csinálj.

4) Utált adminisztrálni, nem kaptam leleteket, papírokat, mert az csak az sztk-ban kötelező. Köszi. És ha én kíváncsi vagyok rá, vagy gyűjteni akarom?

5) Számlát sem kaptam soha. Tulajdonképpen undorító, hogy én adózok egy csomót, az ő adóhiánya helyett...

2011. nov. 1. 14:14
 20/23 anonim ***** válasza:

12. válaszoló vagyok.

Még annyit, hogy én menet közben váltottam dokit kényszerűségből. Akkor mind a kettőt meg kellett volna fogadnom? Igaza van az előttem írónak. Nem azért fizetem a TB.-t, hogy rajtam gazdagodjon meg. Etikátlannak tartom. De az is szomorú, hogy azt sulykolják a kismamákba, hogy minél jobb dokit kell megfogadni, hogy minden rendben legyen a terhesség alatt, meg a szülésnél. A fizetés után azt sem fogja tudni, ki fia-borja vagy.

2011. nov. 1. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!