A férjemet nem tudom meggyőzni, hogy fizetség nélkül is lehet szülni! Vannak itt, akik hálapénz nélkül szültek?
Ismerőseim akik pár éve szültek vagy mostanában ők mesélték, h ők inkább adtak pénzt, különben nem úgy kezelték volna őket. Szóval nyilván az alapvető dolgokat megtették volna, de különösebb figyelmet nem kaptak volna hálapénz nélkül.
Nekem magándokim van, akinél fogok szülni, ő fix tarifával "dolgozik", amit meg is beszéltünk már. Éppen erről beszéltünk egy ismerősömmel, h mennyivel másabb egy magánorvos és csak úgy sorban állni valakihez. Mert ő nem tudott a dokival személyesebb kapcsot kialakítani, nem kérdezősködött, hanem csakis az alapokat beszélték meg. Viszont én a dokimat bármikor felhívhatom és nem néz hülyének, ha olyan kérdést teszek fel neki, amire más fogná a fejét. Mindig azt mondja, h inkább mindent tőle kérdezzek, mintsem a netről szedett infóval pánikoltatom magam.
Szerintem a férjednek valamennyire igaza van.
Eddig kettőt szülte, és nem fizettem, ráadásul fogadott doki.
Mondjuk ő egyike azon "ritkaságoknak", aki nem (csak) a pénzért csinálja. A terhesgondozáson elkéri az árat, a szülésért nem kér, de elfogad, ha valaki adni szeretne. Nincsenek "tarifái". Ugyanolyan kedves és figyelmes mindenkivel, pénztől függetlenül.
Nekünk nem nagyon van erre, így nem adtunk, Semmilyen "ferde tekintetet" nem zsebeltem be, és ő az orvosom már lassan 5 éve.
nekem volt fogadott dokim,de van olyan ismerősöm,akinek nem volt:
órákig állt terhesgondozáson
nem volt kit felhívnia, ha vmi kérdése volt (én éjjel-nappal hívhattam a dokit)
szülésnél "félre tették2, ezren vizsgálták, egyedül volt - csak a minimális dolgokat kapta meg (hozzám bejött a doki, nyugtatott, mondta,hogy mi történik, viccelődött stb.)
A fizetett doki kicsit olyan,mint az őrangyal. Ne legyen semmi baj, meg nem is lesz,de ha mégse megy simán valami,akkor ott van és közbe lép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!