Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mik azok az ételek, gyümölcs,...

Mik azok az ételek, gyümölcs, amit kerülni kell szülés, illetve szoptatás alatt?

Figyelt kérdés
Úgy tudom,sok mindent kerülni kell, csak nem tudom mi az! 38+5kismama
2009. ápr. 30. 08:45
 1/6 anonim ***** válasza:

a k betűseket mindenképpen. karalábé, karfiol, káposzták. ezen kívül a bab, borsó amiket nem ajánlott nagy mennyiségben fogyasztani. málna, eper a gyümik közül. tulajdonképpen az anyatejen keresztül minden átjut valamekkora mértékben a kicsi szervezetébe. az eper, málna és hasonló apró magvasok allergizálhatják a babát, és kiütheti, azért nem ajánlott. A zöldségek, amiket írtam, puffasztanak, nagyon nehéz ételek, így a babád pocakját is megnehezíti, hasfájást okozhat neki is!

azt nem is érdemes írni, hogy alkohol dolgokat ne, gondoom nem a bulzással leszel elfoglalva te sem, szülés után:-) Boldog Babavárást, kitartás!

2009. ápr. 30. 08:48
 2/6 anonim ***** válasza:
ez egyszerű!minden ami felfúj,mert a szoptatás alatt a babucid is kap belőlük,és fájni fog a hasa!ilyen pl.:a baba,zöldbab,lencse,zöld és sárgaborsó és minden ami hüvelyes!mármint a zöldség:D!úgy tudom h az összes gyümölcs fogyasztható!!!de ez nem biztos!ha akarod utána nézek neked!!!
2009. ápr. 30. 08:49
 3/6 anonim ***** válasza:
A szülést nem befolyásolja, hogy mit eszel. A szoptatás alatt nagy általánosságban a puffaszó ételeket szokták mondani, de igazán neked kell majd kitapasztalnod, hogy mire érzékeny a babád. Lehet, hogy éppen semmire, de az is meglehet, hogy olyan dologra, ami nincs az általános "tiltólistán". Én az első babámnál nagyon odafigyeltem, hogy mit eszem, mégis nagyon hasfájós volt, a másik 3 babánál meg mindent ehettem, semmire sem voltak érzékenyek..
2009. ápr. 30. 08:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szoptatás alatt kerülendő minden olyan étel ami puffaszt. (pl. káposzta, karfiol, hüvelyesek) Illetve a túl fűszeres ételek. Nekem a védőnő azt mondta, hogy epret sem lehet enni, de én azóta vettem és semmi baja nem lett a babámnak.

2009. ápr. 30. 08:51
 5/6 anonim ***** válasza:

szoptatás alatt,ha nem fogékony a babád allergiára,nem hasfájós,akkor ehetsz mindent.

szokták mondani,hogy k betűs zöldségeket ne egyen szoptatós kismama,mert puffaszt és fáj tőle a baba hasa. nálunk nem volt gond ebből,én ettem őket végig.

kisfiamnál egyszer előjött az ekcéma,5-6 hetesen,úgyhogy emiatt semmilyen tejterméket nem ehetek szoptatás alatt,tojást sem, nem lehet még ennem emiatt: citrusféléket, paradicsomot,marhahúst

földimogyoró erősen allergén,szintén ajánlatos kerülni

de én azt javaslom,hogy tapasztald ki lassan,hogy bírja e a babád pocija a különféle kajákat,lehet,hogy semmivel semmi gondod nem lehet

én javaslok otthonra egy doboz infacolt vagy espumisant,ha esetleg fáj a hasa,ne éjjel keljen futnotok a gyógyszertárba.

2009. ápr. 30. 08:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát, igazán hasznosak számomra! Minden jót! Anita
2009. ápr. 30. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!