Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Félek! Hogyan kerekedjek felül?

Félek! Hogyan kerekedjek felül?

Figyelt kérdés

Oké, fiatal vagyok még hozzá. 19 éves vagyok, egyetemre járok, de mégis ha kikerülök onnan, 25-26 évesen, nemártana családtervezésbe belefogni(30 előtt jó lenne szülni). DE! Már évek óta vallom, hogy nekem nem kell gyerek. Jó lenne, meg valahol mélyen szeretném is, de a tudatos énem tagadja ezt. Nagyon félek magától a szülés folyamatától, a fizikai fájdalomtól, és persze, hogy jó anya leszek/lennék-e. Tényleg korai még ezen gondolkodnom, de a szexuális életemet is eléggé beárnyékolja ez a félelem. Folyton stresszelek havi előtt(mikorra kiszámolom), hogy biztos megjön-e, nem lettem-e terhes-pedig semmi okom rá, mert folyton védekezünk és nagyon odafigyelünk a dolgokra.

Mit tudnátok ajánlani ennek leküzdésére? Esetleg majd az idő megoldja? "Ösztönök" életbe lépnek? :D

Igazából az is riaszt, hogy nem igazán ismerem a szülés menetét. Vajúdás alatt mi történik, szülés alatt mit érez az alany, (olyan-e ez az egész folyamat mint a folmekben-ordítás, izzadás, stb) mennyire foglalkoznak az orvosok az intim részeiddel(kórosan szégyenlős vagyok, még nőgyógyásznál sem voltam, pedig már RÉG el kellett volna mennem), "mit" szülsz meg a baba mellet, mi lesz a köldökzsinórral, miután elvágják, stb.

Ha valaki ezt is leírná, nagyon megköszönném.

19Lány

2011. okt. 1. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez tök természetes, hogy ennyi idősen így gondolkodsz. Majd ha eljön az ideje, másképp fogod látni a dolgokat.

Nos vajúdás alatt kisebb nagyobb menstruációs fájdalomhoz hasonló fájásaid vannak.

A szülés nem olyan, mint a filmekben. Nem kell ordítani, az csak az erőt veszi el a kitolástól, így sokkal nehezebb. Csendben, nyöszörögve is lehet, sőt a legjobb úgy szülni. Fájdalmasnak nagyon az, ezt nem vitatja senki sem. Viszont amit megmutatják neked a babádat, minden gondolatod elszáll az elmúlt fájdalomról és nem is lesz lényeges, mert azt mondod majd: Megérte!

Miután a baba kijött, elvágják a köldökzsinórt, majd kijön a méhlepény. A babát ott és akkor rád teszik, úgy véresen, mázosan, majd utána viszik rendbetenni, aztán kapod vissza.

Hidd el, akkor abban a pillanatban nem azzal fogsz foglalkozni, hogy az alsó részed hányan látják.

Én is nagyon szégyenlős voltam mint te, akkor mentem először dokihoz, amikor teherbe estem. Ez a szükséges rossz, ami tulajdonképpen csak nagyon kellemetlen, mivel a dokinak ez olyan, mintha a kezedet nézné.

Valóban ideje lenne már elmenned, ha annyira tartasz tőlük is, keress fel egy női nőgyógyászt, abban hátha jobban sikerül megbíznod.

2011. okt. 1. 18:16
 2/6 anonim ***** válasza:

A dokikat nem az intim részek kinézete,hanem egészsége érdekli! :-D

A filmeket felejtsd el! Akkora ostobaság amit ott mutatnak,hogy arra szó nincs!

Magyarországon nem nézik jó szemmel,ha valaki ész nélkül ordít,noha azt a fájdalomtól teszi! ezért is vannak nagyon jó fájdalom csillapító szerek!

Sokan félnek a szüléstől,ami természetes dolog!

A vajúdás átélése sok mindentől függ,első soron a fájdalom erősségétől! Ma már nagyon kevés olyan kórház van,ahol nincs valamilyen fájdalom csillapítás: epidurális érzéstelenítés,kéjgáz... Sokszor az ember párja,hogy jelen van a legnagyobb segítség,hogy a fájdalmat elviseljük. Mellesleg a vajúdás max 1 percig tartó "menstruációs görcs",ami 15,10,8,5,3,2,1 percenként jelentkezik. Van akinek nagyon erős,és van aki szinte nem is érzi. Ilyenkor tágul a méhszáj.

Azután rendszerint pár perc szünet jön,majd a tolófájások- székelési inger.

Előfordul,hogy a leendő édesanya remegni kezd,vagy esetleg hányni,de ez is egyénfüggő. Általában vajúdás alatt hasmenés jelentkezik,de ez sem törvényszerű.

Sok kórházban van a vajúdás alatt beöntés,hogy kitisztuljon a végbél,és sok helyen borotválják a gátat.

A tolófájásnál szoktak első szülő nőknél gátmetszést végezni- a hüvely és a végbélnyílás közti kis rész- hogy ne repedjen szét a szülés alatt,mert az nehezebben gyógyul,mint a vágás. A gátmetszés egyáltalán nem fáj,a varrásnál pedig adnak be lidokaint,amit szintén nem érzel.

Miután elvágták a köldökzsinórt,rendszerint meg lehet nézni egy pillanatra a kicsit,de azonnal viszik is el,megnézik rendben van e- közben az újdonsült anyukát is ellátják- megszületik a méhlepény,majd ha gátmetszés volt,azt összevarrják. Két órás megfigyelés után irány a kórterem,ahol amint elég erősnek érzi magát az anyuka,lezuhanyozhat. Nagyjából ennyi a "történet"

A köldökzsinór ami a méhlepényen marad,azt egy speckó hulladék gyűjtőbe teszik. A baba köldökén ami marad csonk,az szépen leszárad,kezelni kell gyógyszertári alkohollal és hintőporral.

Remélem mindent leírtam.

A szüléstől abszolút nem kell félni!

Hogy kiből lesz jó anya,azt nem lehet előre tudni.

Üdv: 3gyerkőcös

2011. okt. 1. 18:23
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi kommenteket! Nagyon hasznosak voltak, megy a zöld kéz! ;)

/De még ezek ellenére sem akarok szülni :) Talán majd egyszer megjön az "érzés"./

2011. okt. 1. 21:56
 4/6 anonim ***** válasza:
ennyi idősen én is ezt mondtam.buliztam,élveztem az életet.megtaláltam életem párját,elkezdtük közös életünket.majd olyan 28 éves lehettem,mikor elkezdett motoszkálni,hogy gyerkőc kellene.30 elmúltam,mikor teherbe estem,akkor már mindennél jobban akartam babát.szóval lehet,hogy neked is jön majd a mindent elsöprő érzés.ha meg nem,nincs baj,másban biztos megtalálod a boldogságodat.
2011. okt. 2. 06:40
 5/6 A kérdező kommentje:

30 éven felül úgy tudom kockázatosabb a szülés, nem? Vagy rosszul tudom?

Nagyon tolódnak a generációk, engem anyum 24 évesen szült, én 24 évesen még nagyban egyetemre fogok járni(anyum már tanárként dolgozott). Időm sem nagyon lesz huszonévesen a karrierépítés mellett gyereken gondolkodni, és ez egy írtó nagy hátránya ennek a társadalomnak.

2011. okt. 2. 10:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát,ez ilyen formában nem feltétlen igaz!

Minél idősebb az ember lánya,annál nagyobb a kockázata annak,hogy valamilyen rendellenessége lesz a babának- pl Down szindrómás lesz.

Minél korosabb a nő,annál nehezebben esik teherbe.

A szülés ugyan olyan "kockázattal" jár akár 20 éves,akár 35 valaki.

2011. okt. 2. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!