Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Segítene valaki, aki jártas...

Segítene valaki, aki jártas ebben? Az egyszeri anyasági támogatáshoz 4 pecsétet kell összegyűjteni a terhesgondozóból (védőnő), ugye? A védőnőm szerint ezen felül még a magándokimtól is kell 4 pecsét, tehát összesen 8. Ez igaz?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 30. 08:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Nem. 4 pecsét kell hozzá.
2010. ápr. 30. 08:23
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
egy vagy több n.gyógyász összesen 4 pecsétje kell hozzá!
2010. ápr. 30. 08:25
 3/15 anonim ***** válasza:
46%
1.vagyok. Nekem mikor már volt 4 pecsét, bementem a háziorvoshoz, és adott róla igazolást, ami az igényléshez kell. Te is tedd ezt. Ha megvan a 4 pecséted nyugodtan menj be, és adni fognak igazolást.
2010. ápr. 30. 08:27
 4/15 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a 4. pecsétet be se ütötték, a lényeg a kiskönyvben úgyis benne van, vagyis, hogy legalább négyszer voltam terhesgondozáson. A terhesgondozóban ennek alapján állítanak ki egy igazolást, ezt kell elküldened az anyaságihoz.
2010. ápr. 30. 08:32
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
Nem a védőnőtől kell a 4 pecsét, hanem az orvostól. Csak az számít, hogy az orvosnál járjál legalább 4-szer. Ő fog igazolást adni, hogy megjelentél nála, nem a védőnő.
2010. ápr. 30. 08:33
 6/15 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Nekem a kórházba adtak egy igazolást az orvos aláírásával.S azt kérték a támogatáshoz és a baba születési kivonatát!

2010. ápr. 30. 09:40
 7/15 anonim ***** válasza:
64%
A kórházi zárójelentéssel együtt adták oda nekem az orvos által aláírt papírt. A kiskönyvemből nézte ki, hogy hányszor voltam. NST is számít, úgyhogy én összesen 12-szer voltam!
2010. ápr. 30. 14:03
 8/15 anonim ***** válasza:
52%

A dokitól kell 4 pecsét, nem a védőnőtől. De általában nem érdekli ez a kórházat, hanem simán kiadják a zárójelentéssel az igazolást.

A védőnőm azt mondta, hogy a 4 pecsétbe beleszámít a 4 UH is, ami ugye kötelező UH, tehát ez mindenkinek megvan,

2010. ápr. 30. 16:24
 9/15 anonim ***** válasza:
61%

Elég a védőnői is. Engem egyetlen egyszer vizsgált orvos, mikor megállapították a terhességet 6 hetesen. Utána csak a védőnővel találkoztam, ő csinálja nálunk a terhesgondozást.

Kiírt napon szültem, császárral, doki aznap vizsgált csak, mikor már a szülőszobán feküdtem. Nem volt fogadott dokim.

Mikor hazajöttünk a kórházból, kijött aznap a védőnő és hozta az igazolást, összesen 12szer voltam terhesgondozáson, nála. A háziorvos írta alá, ő "hitelesítette".

2010. ápr. 30. 18:20
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2010. máj. 1. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!