Az anyuka aki megölte a babáját, kiderült hogy szülés utáni depresszióba szenvedett. Ezt miért nem vette észre valaki? Védőnő, férje, anyja, barátja?
Szerintem szülés után 1-2 hétte eléggé nehéz észrevenni, szokásos, fáradtság, nemalvás mellett.
Aki meg deprsssziós, az nem fogja megmondani, inkább magába zárja és emészti magát.
Mert ez szégyen és titkolnivaló dolog. Én egyetlen esetről hallottam, ahol pszichiátriára utalták az illetőt, de a család nem engedte és ott a nő ugrott ki a negyedikről, nem a babát ölte meg. De a családnak megmondta előre a pszichiáter, ez lesz, mert súlyos a probléma, de ők nem hittek neki.
Lehet itt is hiába szólt orvos, védőnő, csak a páciens beleegyezésével lehet elrendelni a kezelést, és ha ő vagy hozzátartozó nem egyezik bele, ez lesz a vége. Ebből jobb volt a múlt rendszer, mert ott kötelezően elrendelhették a pszihiátriai kezelést.
De nem tudni mi történt pontosan
13:30-nak
Ez egy pszichiátriaia betegség, valószínüleg a nő nem (volt) beszámítható.
nem hiszem, hogy erre készült a 9 hónap alatt.
Senki nem tudhatja hogy szülés után a hormonális változások miatt, nem lesz-e depressziója, vagy gyremekágyi pszichózisa.
Nehez eszrevenni.
az anyuka ott hibazott hogy nem szolt hogy valami gaz van,mert egy anya tudja azt hogyha valami nincs rendben,erzi.
(szintes szules utanni depreszios)
13:39es 13:37 es.
Azt nem tudom,en olyan melysegbe nem kerultem,igy azt sem tudhatom ilyenkor mi van,van e valami jele a kulvilag fele.
En szoltam hogy gaz van,de kesobb anyu is mondta hogy latta hogy valami nem okes,nem ugy viszonyultam a babahoz ahogy kellene.
Hát számomra az érthető hogy depressziós, de el sem tudom képzelni hogy tud egy ártatlan kis babát bántani.
Nekem is volt depresszióm szülés után, de ha már kezdtem besokallni mikor pl sírt a babám, akkor beletettem a kiságyba, ki mentem a fürdőbe, hideg vízzel megmostam az arcom, és fél perc múlva mosolyogva jöttem vissza, hogy ebből a babám semmit ne éérezzen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!