Segítene valaki, aki jártas ebben? Az egyszeri anyasági támogatáshoz 4 pecsétet kell összegyűjteni a terhesgondozóból (védőnő), ugye? A védőnőm szerint ezen felül még a magándokimtól is kell 4 pecsét, tehát összesen 8. Ez igaz?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 30. 08:20
11/15 Vilcsianyuja válasza:
Nálam így volt: elmentem a védőnőhöz mondjuk hétfőn, megmérte a vérnyomásomat-súlyomat, megnézte a vizeletemet, beírogatott a kiskönyvbe megkezdve egy sort a táblázatban, majd azon a héten még elmentem a nőgyógyászhoz is, aki ugyanabban a sorban folytatta a maga kis bejegyzéseit, pl. a Cg-t nyílván ő írta be, nem a védőnő :). De szerintem az a lényeg, hogy min. 4 pecsét legyen a kiskönyvedben, mindegy, hogy védőnő vagy doki nyomta bele, mert úgy szól az anyasági támogatás feltétele, hogy min. négyszer meg kell jelenni terhesgondozáson. Szerintem a védőnőnél és a dokinál is "terhesgondozáson" jelensz meg. Egyébként én nem kértem igazolást, a támogatási kérelemhez egyszerűen lemásoltam a kiskönyvem első oldalát a személyes adataimmal, és a terhesgondozási részt, és simán elfogadták.
12/15 anonim válasza:
Most már kell a védőnőtől és a dokitól is pecsét! Eddig csak 4 kellett, legalábbis nálunk de most már úgy ahogy te írtad 8. Nekem is kell a dokimtól 4 és a védőnőtől is 4.
13/15 anonim válasza:
ezt kiegészíteném annyival,ha a 37. hét előtt születik meg a baba,akkor 1 pecsét is elég a nőgyógyásztól.
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Ez valami új törvény?
2010. máj. 9. 18:25
15/15 anonim válasza:
Mi az új törvény?-ha a 37. hét előtt születik a baba,1 pecsét is elég? Nem tudom,hogy ez mennyire új,de tavaj nyáron már tuti volt. A védőnőmtől tudom,aki tavaj tavasszal,vagy nyár elején mondta,amikor a 2.lányunkat vártuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!