Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kell ez a h ü l y e szöveg?

Miért kell ez a h ü l y e szöveg?

Figyelt kérdés
Mindenkitől azt kapom hogy nem fog fájni a szülés után mert a babád ott lesz veled és mindent feledtet, nem fogsz koncentrálni a fájdalomra...!!!
2011. szept. 30. 12:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%
mert így igaz - mikor túlvagy rajta és a kezedbe adják, akkor már leszarsz mindent :) még nem szültél, ugye?
2011. szept. 30. 12:16
 2/19 A kérdező kommentje:
De igen, ez lesz a 3 császárom!
2011. szept. 30. 12:17
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem hülye szövegnek tartom, hanem inkább egyrészt megnyugtatásnak, másrészt van valóság oldala: a baba sok mindent feledtet, egyrészt mert hatalmas élmény, hogy ott van, másrészt nincs is sok időd magaddal és a fájdalommal foglalkozni, mivel el kell látni a babát.

Ne akadj ki az ilyen szövegeken, mert akkor a végén még sokkot kapsz, annyi "okosat" fognak még neked mondani az emberek... :):):)

2011. szept. 30. 12:19
 4/19 anonim ***** válasza:
95%
Nekem császárom volt komplikáció miatt. Babás-mamás szobában voltam, úgyhogy a babám mindig mellettem volt, időm sem volt a fájdalomra koncentrálni. Úgyhogy ennyit a fájdalomról...tudom, hogy fájt, de ott és akkor pont nem az volt a fontos.
2011. szept. 30. 12:19
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Jobb lenne, ha azt mondanák, hogy úgy fog fájni, hogy beledöglesz? :)

Szerintem az euforikus állapotban sok mindent elfelejtesz. S nincs is sok értelme a fájdalomra koncentrálni, és szenvedni. Csinálni kell, ellátni a babát. A fájdalom az van. De most szép lenne, ha mindenki azt mondaná, hogy olyan szar volt...utáltam...jaj csak ne szülj, mert irtóra fáj...és sajnáltatnánk magunkat.

A fájdalom akkor adott, és elmúlik. A baba meg mindig ott lesz már neked, egy életen át. Inkább rá koncentráltam, mint hogy vergődjek az ágyban és a fájdalomra gondoljak.

2011. szept. 30. 12:24
 6/19 anonim ***** válasza:
48%

baromság, hogy nem fáj

1 hónapja szültem, a fájdalom annyira elhatalmaskodott felettem, hogy nem is emlékszem a szülés végére, csak a képeken láttam, hogy oda adták olyan kis nyálkásan a kezembe, mivel gátmetszés is volt ezért ülni se bírtam napokig. nem is fogok még egyszer szülni

2011. szept. 30. 12:24
 7/19 anonim ***** válasza:
67%
Volt egy hasi mióma műtétem----rá pár évre 2 császárom.Az első esetben CSAK a nyűg,fájdalom,bénázás volt az "ajándékom",a két másodiknál pedig egy várva várt BABA!Ez érzelmileg is óriási különbség,és én valóban "elfelejtettem"a sebemmel és a császár utáni kényelmetlenségekkel törődni,(ami tényleg fáj)de eltörpülnek mikor ott voltak a világ leggyönyörűbb teremtményei!Nem találom hülye szövegnek,legalábbis esetemben,két pozitív,normális lefolyású,extrém problémáktól mentes császáromnál.Kívánom hogy nálad is így legyen! :)egy 3 éves és egy 10 hónapos fiúk anyukája
2011. szept. 30. 12:33
 8/19 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem ezzel csak etetnek, biztató szöveg... Aki szült normál úton, sokan nem mondják el, milyen szörnyű, mert nem akarnak megijeszteni.

Ha már a 3. babád lesz, akkor mondhatod, hogy tudod, mert van már kettő, nem kell kioktatni.

2011. szept. 30. 12:37
 9/19 anonim ***** válasza:
75%

Mert ez olyan "amerikai". Az összes filmben ez megy: "nem lesz semmi baj!", pedig senki nem tudja garantálni, hogy lesz-e baj és ha igen, mennyire...

Két hüvelyi szülésem volt, most várom a harmadik babát, és NAGYON megszenvedtem, főleg az elsővel, és én a szülés utáni egy hónapot pont azért "nem kedvelem", mert nagyon rossz állapotban szoktam lenni fizikailag. A baba valóban annyit "segít a dolgon", hogy miatta éri meg bevállalni az egész procedúrát...

Egyébként nekem a terhességeim sem "leányálmok". Ma éppen kis híján lehánytam a nyers csirkemellet, amit próbáltam megsütni a kétévesemnek. Az első 4 hónapban folyamatos hányingerem van, az utolsó két hónapban meg a pocaktól nem bírok létezni. (Inkontinencia, összerogynak a lábaim, amikor épp nem bírják a terhelést és még sorolhatnám...) De az egész nincs egy év küzdelem, úgyhogy megéri a gyümölcse miatt!

2011. szept. 30. 12:39
 10/19 anonim ***** válasza:
75%

Hát igen, kicsit félrevezető mert oké hogy ott a baba ami csodálatos és fantasztikus de azért pár dolog rohadt mód tud fájni..nekem pl. 3.babánál megkísérelték a gátvédelmet, ami nem sikerült és repedtem vágás helyett...hát 4 hétig tartott mire begyógyult, volt hogy sírtam a fájdalomtól annyira fájt, menni nem bírtam, állva ülve, fekve sehogy se múlt a fájdalom.

Szüléssel kapcsolatban is én inkább nem nyilatkozok szülés előtt álló barátnőimnek mert nem akarom elriasztani őket, mert ha az ember ráparázik attól biztos hogy JOBB nem lesz a szülés, sőt...épphogy felerősödik az egész.

Ugyanakkor meg elborzasztani se kell senkit hogy fúú de mennyire fáj meg azt hittem ott halok meg a szülőágyon (pedig én ezt éreztem holott azt hittem nagy a fájdalomtűrő küszöböm) mert van aki meg nem így éli meg és aztán csak csodálkozik hogy ettől féltem ennyire??

Szóval annak a számára meg hiteltelen lesz ez a beszámoló.

2011. szept. 30. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!