Miért kell ez a h ü l y e szöveg?
Nem hülye szövegnek tartom, hanem inkább egyrészt megnyugtatásnak, másrészt van valóság oldala: a baba sok mindent feledtet, egyrészt mert hatalmas élmény, hogy ott van, másrészt nincs is sok időd magaddal és a fájdalommal foglalkozni, mivel el kell látni a babát.
Ne akadj ki az ilyen szövegeken, mert akkor a végén még sokkot kapsz, annyi "okosat" fognak még neked mondani az emberek... :):):)
Jobb lenne, ha azt mondanák, hogy úgy fog fájni, hogy beledöglesz? :)
Szerintem az euforikus állapotban sok mindent elfelejtesz. S nincs is sok értelme a fájdalomra koncentrálni, és szenvedni. Csinálni kell, ellátni a babát. A fájdalom az van. De most szép lenne, ha mindenki azt mondaná, hogy olyan szar volt...utáltam...jaj csak ne szülj, mert irtóra fáj...és sajnáltatnánk magunkat.
A fájdalom akkor adott, és elmúlik. A baba meg mindig ott lesz már neked, egy életen át. Inkább rá koncentráltam, mint hogy vergődjek az ágyban és a fájdalomra gondoljak.
baromság, hogy nem fáj
1 hónapja szültem, a fájdalom annyira elhatalmaskodott felettem, hogy nem is emlékszem a szülés végére, csak a képeken láttam, hogy oda adták olyan kis nyálkásan a kezembe, mivel gátmetszés is volt ezért ülni se bírtam napokig. nem is fogok még egyszer szülni
Szerintem ezzel csak etetnek, biztató szöveg... Aki szült normál úton, sokan nem mondják el, milyen szörnyű, mert nem akarnak megijeszteni.
Ha már a 3. babád lesz, akkor mondhatod, hogy tudod, mert van már kettő, nem kell kioktatni.
Mert ez olyan "amerikai". Az összes filmben ez megy: "nem lesz semmi baj!", pedig senki nem tudja garantálni, hogy lesz-e baj és ha igen, mennyire...
Két hüvelyi szülésem volt, most várom a harmadik babát, és NAGYON megszenvedtem, főleg az elsővel, és én a szülés utáni egy hónapot pont azért "nem kedvelem", mert nagyon rossz állapotban szoktam lenni fizikailag. A baba valóban annyit "segít a dolgon", hogy miatta éri meg bevállalni az egész procedúrát...
Egyébként nekem a terhességeim sem "leányálmok". Ma éppen kis híján lehánytam a nyers csirkemellet, amit próbáltam megsütni a kétévesemnek. Az első 4 hónapban folyamatos hányingerem van, az utolsó két hónapban meg a pocaktól nem bírok létezni. (Inkontinencia, összerogynak a lábaim, amikor épp nem bírják a terhelést és még sorolhatnám...) De az egész nincs egy év küzdelem, úgyhogy megéri a gyümölcse miatt!
Hát igen, kicsit félrevezető mert oké hogy ott a baba ami csodálatos és fantasztikus de azért pár dolog rohadt mód tud fájni..nekem pl. 3.babánál megkísérelték a gátvédelmet, ami nem sikerült és repedtem vágás helyett...hát 4 hétig tartott mire begyógyult, volt hogy sírtam a fájdalomtól annyira fájt, menni nem bírtam, állva ülve, fekve sehogy se múlt a fájdalom.
Szüléssel kapcsolatban is én inkább nem nyilatkozok szülés előtt álló barátnőimnek mert nem akarom elriasztani őket, mert ha az ember ráparázik attól biztos hogy JOBB nem lesz a szülés, sőt...épphogy felerősödik az egész.
Ugyanakkor meg elborzasztani se kell senkit hogy fúú de mennyire fáj meg azt hittem ott halok meg a szülőágyon (pedig én ezt éreztem holott azt hittem nagy a fájdalomtűrő küszöböm) mert van aki meg nem így éli meg és aztán csak csodálkozik hogy ettől féltem ennyire??
Szóval annak a számára meg hiteltelen lesz ez a beszámoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!