Volt olyan, akinek elcserélték a babáját a csecsemőosztályon?
Tudom, hogy hülye kérdés, de napok óta azzal álmodom, hogy nem az én babámat hozzuk haza a kórházból, vagy valaki más kicsijét adják oda nekem szoptatni, meg ilyenek. Csak az álom vége egyezik mindig: a rémület és a felismerés, hogy ez nem az én gyerekem!
Járt valaki így a valóságban?
(Ui.: Anyukám igen, amikor megszülettem, egy kisfiút vittek be hozzá szoptatásra, de az 87'-ben volt...)
Császárral szűltem 2 hónapja és egy kb. velem egy idős hölgy is.
Két babánk között (lányok) 30 perc különbség volt.
Utolsó napon, mikor kaptuk mind a ketten a zárójelentést, akkor bakiztak egy nagyot.
Nekem adták ki az ő gyerekét, neki pedig az enyémet. Az összes papirmunkát kezdhették előről, ugyanis nem rögzítették a gépben az adatokat a kezdetektől.
Mókás volt kb. 2 és fél órát még erre is várni ...
De akkor nem cserélték el, hanem a csecsemős figyelmetlen volt.
Elcserélés azért komolyabb dolog.....
Komolyabb dolog igen, de a csecsemősök oly annyira résen voltak a papirmunkában és a gyerekekben, hogy simán hazasétálhattunk volna mind a ketten. Ha nem szólunk egyből, akkor észre se veszik.
Amúgy meg teljesen mindegy, hogy előfordul-e vgay nem az ilyen. Azért vannak ott, hogy figyeljenek és precízen vezessék az iratokat. Nem pedig beszélgetni és kávézgatni.
Most várom a 3. babámat.
Amikor az elsőt vártam teljesen be voltam rezelve, hogy mi lesz ha elcserélik és én nem is merem fel? (olyan fáradt leszek szülés után)
Anno még ugye úgy volt, hogy a babát elviszik és kiglancolva viszik vissza.
Akkor mondtam a férjemnek, hogy valahogy meg kellene jelölni a babánkat :)
pl. rögtön rákötni egy "szerencsehozó szalagot" ahogy kibújik. Nem baj ha tök hülyének néznek, de ne cseréljék össze.
Végül a szobából sem vitték ki, a férjem fürdette.
Utólag jót nevetünk rajta mindig, de akkor tényleg én is nagyon féltem.
Remélem a 3. babát sem fogják kivinni a szobából,mert akkor beparázok megint...
Hát én restellem bevallani, de én olyan extázisba voltam szülés után, hogy hiába meredten bámultam a kislányom, egyszerűen nem memorizálódott a kis arca. Alig vártam már a gyermekágyas részlegen, hogy hozzák hozzám, amikor már végre képben voltam. Elcserélni tutti nem lett, mert a Férjem végig mellette volt, na meg a kibújás utáni pillanatról illetve még köldökzsinórostól a hasamon fekvésről nem egy kép készült, és hát a vak is látja, hogy ő az.
Azonban ami miatt a kérdésedre válaszoltam, az az, hogy pont kb. egy hete említettem meg a férjemnek, hogy ha mondjuk most kiderülne, hogy Ő nem a miénk és elcserélték mit tennénk?
Egyértelmű volt mindkettőnk válasza: 18 hónapja nevelem, Ő az életem, egy ilyen sajnálatos esetben is Őt tekinteném a gyermekemnek, semmi nem választhat el tőle. A vérszerintiről csak annyit szeretnék tudni, hogy jó helyen van.
Na de hálás vagyok, hogy a szituációba csak belegondolnom kellett, és nem átélnem.
Nem hinném, hogy manapság gyakori a babák elcserélése.
A tvben volt egyszer (talán a fókuszban), hogy valahol külföldön megszületett egy kisfiú (meg több is) és ahogy cseperedett, a haverok folyton ugratták apukát, hogy te ez a gyerek abszolut nem hasonlít rád. Annyira mondták, hogy apuka is kezdte elhinni, de anya állította, hogy ő bizony nem csalta meg apát. DNS vizsgálattal kiderült, hogy a baba bizony nem apáé... de még csak nem is anyáé.. Ekkor a gyerek már pár éves volt, ha jól emlékszem.
A sztori vége az lett, hogy a két család találkozott, de nem cserélték vissza a gyerekeket, hiszen évekig nevelték a másét, de sajátjukként szerették.
Nem élném át! 2 éves múlt a fiam, sokszor mondják, hogy biztos a miénk-e, mert nem igen hasonlít ránk. Hmmm... akárkié is (azért biztos, hogy a miénk) imádom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!