Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor mi az igazság?...

Most akkor mi az igazság? Tényleg megfulladhat a baba?

Figyelt kérdés
Pont ma voltam szülésfelkészítő tanfolyamon ahol egy kedves szülésznő beszélt a szülésről. És egy valamit mondott amin mai napig gondolkodok. Hogy ha elfolyik a magzatvíz akkor azonnal feküdjünk le és hívjuk a mentőt és ne járkáljunk mert ha felállunk akkor a köldökzsinór előre csúszhat,a nyakára tekereik és a baba megfullad. Én meg itt olvasom halom számra hogy mindenki még magzatvíz elfolyása után lezuhanyzott nyugodtan és elkészült. Most akkor hogy is van ez?
2011. szept. 16. 21:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom, h igaz-e, én még nem hallottam. Amikor én a kórházban feküdtem, szinte minden hajnalban elfolyt vkinek a magzatvize, de úgy, h ömlött, fel kellet mosni. Utána kimentek lezuhanyoztak, összepakolták a szülőszobás cuccukat, kimentek a vizsgálóba, aztán lent is még sétálgathattak, zuhanyozhattak, és kb. 10-12 óra múlva volt baba, mert a fájások csak jóval később indultak.

Ne ez legyen a legnagyobb gondod, h le leszel-e zuhanyozva! A víz elfolyás után általában még órák vannak hátra, és a kórházban vajúdás közben sokan zuhanyoznak. A cuccod legyen a csomagtartóban, és kész. Én arra próbáltam figyelni az utolsó hetekben, h mindig le legyek borotválva, hajat mosva, és ne kelljen akkor, ha elindul vmi. Így nem ért meglepetés, és még éppen smink is volt rajtam, mikor hirtelen indulnunk kellett:)

2011. szept. 17. 08:44
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
És azt honnan lehet tudni, hogy be van-e illeszkedve a feje?
2011. szept. 17. 09:20
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
Sehonnan. :O Ha megvizsgálnak akkor meg tudják mondani.
2011. szept. 17. 10:53
 14/19 A kérdező kommentje:
Nekem már beilleszkedett a feje és én érzem hogy ott lent van a feje:)
2011. szept. 17. 11:11
 15/19 anonim ***** válasza:
85%
Igatat mondott,de ez nagyon ritka.Nekem mindkét terhességem 36. hete körül már beékelődött a baba feje(amit a szülésznőm vizsgálattal meg is állapított az első NST alkalmával,amikor meg is vizsgált),ami kizárja a köldökzsinór előre esését.Aztán mindkét vajúdás alatt sétáltam,illetve labdán ültem.
2011. szept. 17. 13:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Igatat=igazat.
2011. szept. 17. 14:16
 17/19 anonim ***** válasza:
68%

Ez akkor igaz, ha a baba feje még nincs beékelődve, még nem szállt le a helyére. Mert ilyenkor igen, előrecsúszhat a zsinór.

Ha már beékelődött a feje, akkor nem sodródhat a feje elé a kzs.

2szer szültem, a 2.szülés indítva volt a 42.héten és pont emiatt nem kelhettem fel burokrepesztés után, mert a baba még nagyon fent volt, nem szállt le, nem ékelődött be a feje.

2011. szept. 17. 15:19
 18/19 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Ahogy az első oldalon a Végzős védőnő is írta,úgy van!

Illetve,ahogy az első oldalon is írta valaki,hogy ha hirtelen zúdul a magzatvíz,nem szabad mozogni.

Ha jól bele gondol az ember,ha elfolyik a magzatvíz,utána a baba feje nagy valószínűséggel be van már ékelődve,így a köldök zsinór nem tud hogy rátekeredni a kicsi nyakára!

Amúgy az,hogy rá van tekeredve a nyakára,még nem okoz problémát,ha nincs csomó a zsinóron,hiszen csak az addig látja el a babát oxigénnel,amíg el nem vágják. A lényeg,hogy a zsinór ne legyen csomósodva,elnyomva valahol.

Mellesleg a köldök zsinór 50 cm hosszú,így ha 1x rá is tekeredik is gond nélkül megszülethet.

Az első lányunknak a bokájára és a nyakára volt rátekeredve a zsinór- még itthon folyt el a magzatvíz,előtte való napokon nem kíméltem magam,ugyan úgy "szaladtam" a boltba mint máskor. Természetes úton,és gond nélkül jött a világra,zsinór meg még volt bőven.

A második lányunkra is rá volt tekeredve a köldök zsinór,pedig a szülőszobán repesztették meg a burkot,ezt követően rögtön nyomhattam is.

Miután elfolyik a magzatvíz,sokszor akár fél napot,napot is képesek várni a kórházban,mire csinálnak valamit a kismamával. -szerencsés esetben (az esetek nagy százalékában!!) azonban a magzatvíz elfolyása után pár órával már kint is van a baba.

Könnyű szülést és egészséges kisbabát!!! :-D

Üdv:friss 3 gyerkőcös anyuka

2011. szept. 18. 15:53
 19/19 anonim ***** válasza:
Ezt nekem is a fejembe verték. Aztán egyszercsak elfolyt a magzatvíz. Lefekvés, mentő... Mentős jön, én LESÉTÁLOK a negyedikről, ÜLVE utazom a mentőben, miközben azt hallgatom a kedves mentős bácsitól, hogy jajj, csak össze nem kenjem magzatvízzel az ő mentőjét... Érkezés a kórházba, saját lábon fel a szülőszobára... Ha baj lett volna, biztos agyonverem szívlapáttal. De szerencsére semmi baj nem volt, már 6 éves, most várom a kistesót.
2013. szept. 25. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!