Most akkor mi az igazság? Tényleg megfulladhat a baba?
Előre is sodródhat a köldökzsinór, és beszorulhat a baba feje meg a medence közé. Olyankor is nagy a baj.
Igaza van szerintem a szülésznőnek, de gyakorlatban nem tudok hozzászólni, mert nekem repesztették a burkot már a szülőszobán.
A kedves szülésznő nem tudom, hol tanult, de ha Ádám doki hallaná ezt, kapásból meghúzná első vizsgán.
A köldökzsinór valóban előreeshet, de csak akkor, ha a magzatvíz "kizúdul" a hüvelyből, így magával "húzva" a zsinórt.
Ha elfolyik, attól még nem fogja elvinni a k.zsinórt.
Ez olyan, mintha beleteszel egy hajszálat a mosdóba. Ha lassan folyatod rá a vizet, akkor semmi baja nem lesz (nekem mindig helyén marad), de ha ezerrel locsolod rá, akkor elsodorja. V slag-fadarab pl-val lehet, jobb.
Szal ne aggódj, max. 1-2% az esélye, h a magzat a víz elfolyás szövődményei miatt kerül veszélybe.
Végzős védőnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!