Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fogtok adni/ adtatok hálapénzt...

Fogtok adni/ adtatok hálapénzt a szülésznőnek? És ha igen, mennyit?

Figyelt kérdés
2011. aug. 30. 11:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem,egyszer sem volt fogadott szülésznőm csak dokim,de ennek ellenére a 2 órás megfigyeléskor amikor bejöttek a szülésznők (nem ugyan annál szültem) a férjem 15.000 forintot nyomott a zsebükbe.

Az első terhességemnél akartunk szülésznőt fogadni,de nem lett belőle semmi mert 50-60 ezer forintos tarifát mondott,mi mondtuk neki hogy ez kicsit sok nekünk nem e lehetne kevesebb erre ő azt mondta hogy akkor biztosan elvállal másik kolléga.Úgyhogy ez a helyzet a mai világban.

2011. aug. 30. 22:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi szülés közben adtuk oda neki,nagyon rendes volt,kedves,türelmes,még viccelődött is,nem alázott meg mikor ahogy csúszott ki a baba más is jött:DMondtam h elnézést,nem tudtam tartani,azt mondta ezért nem kell elnézést kérni,ha a moziban történik ilyen,azért ott igen:DSzóval mi egy tizest adtunk neki,nem akarta elfogaDNI,de egész szülés alatt ott volt,nézte a hasam végig,ahogy tágulok.Le a kalappal.A doki csak a kitolásra esett be.
2011. aug. 31. 12:30
 13/18 anonim ***** válasza:
Legtöbben a szülésznőnőtől sajnálják a pénzt, pedig ő van veled végig, nem a doki. Mi 40e-et adtunk (Bp 2011). Ahogy kérdezgettem a többieket, 20-40e a szokás.
2011. szept. 1. 09:28
 14/18 anonim ***** válasza:
30 ezret adtunk a szülésznőnek, aki az orvosom kedvéért bejött hozzánk (előtte nem vállalt, mert év végére vártuk a babát, de aztán január lett belőle). Ott volt végig, gátvédelemben szültem, gátolajjal masszírozott a végén. Alternatív szülőszobában voltam, engedte a vizet a kádba, mindenben segített, biztatott, viccelődött, megnyugtatott; kedves, aranyos, segítőkész és nagyon PROFI volt. Nem szeretek sem orvosnak, sem nővérnek hálapénzt adni, de ezt a 30 ezer Ft-ot nagyon szívesen adtam. Legközelebb is megpróbálunk vele szülni, és akkor sem fogom sajnálni tőle.
2011. szept. 1. 12:09
 15/18 anonim válasza:
Az első babánál 60ezret adtunk a szülésznőnek(2009 Budapest).Fogadott volt,végig mellettem volt,mindenben segített.Most ikrekkel vagyok 32hetes,120ezret tervezünk adni neki.Hozzáteszem,mindenképpen megérdemli.Az ápolóknak is érdemes valami apróságot adni(kisebb ajándékcsomag).Remélem tudtam segíteni!
2011. szept. 1. 13:35
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :-)
2011. szept. 1. 13:56
 17/18 anonim ***** válasza:

13:35-ös hol szültél?

120 ezret?Akkor valószínű nincs dokid fogadva ugye?Mert ha még van/lenne pluszban az is úgy már húzós,de ha pl. nekem is csak szülésznőm lenne akkor valószínű hogy én sem "sajnálnám" tőle a pénzt.

2011. szept. 1. 14:08
 18/18 anonim válasza:
A Bajcsy-Zsilinszky Korházban szültem és most is ott fogok.Van fogadott orvosom is,neki a múltkor 100ezret adtunk.Megérdemelte,mert a terhesség során sorra merültek fel a problémák,de a 30éves szakmai tapasztalatának köszönhetően mindent kiválóan megoldott.Most 200ezret fogunk neki adni.Az oka pedig az,hogy 17hetesen (ikrekkel) 2oldali tüdőgyulladásom volt és a férjemmel együtt "őrzött" egy teljes éjszakán át.3Hétig voltam bent,és óránként jött látogatni.Habár akkor is megkapta a boritékot,ez a pénz jár neki.
2011. szept. 3. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!