Minimum hány ujjnyira nyitott méhszáj esetén indítják meg azonnal a szülést?
Nekem az első magától indult be, a 2., 3.és 4. gyereknél indították, mindháromnál 4-5 centire nyitva voltam már. DE nem azért indították, mert ennyire nyitva voltam, hanem mert én kértem (ugyanis otthontól 160 km-re szültem, és nem akartam kockáztatni). Szóval, még 5 centivel is simán hagytak volna tovább mászkálni, ha én nem kérem, hogy indítsák. A minimum az szerintem 1-2 cm. De ez a dolog sokban múlik azon, hány hetes valaki.
32 hetes kismama
nekem 38hetesen mondták, hogy bő két ujjnyi a méhszáj, akarok-e szülni, mert akkor burkot repesztenek, és mehetek!
:)
Persze nem kértem, mondtam, hogy majd indul magától- hozzáteszem a dokim azért ajánlotta fel, mert kkfházáról jártam fel hozzá Pestre.
Szóval még elmetnünk haza, de délután már mentünk is vissza, már bő három ujjnyi volt a méhszáj- és lényegében fájás nélkül- egy kicsit szurkált a hasam- inkább a biztonság kedvéért mentünk vissza, hogy biztos felérjünk pestre.
Visszértünk, jött a dokim, akkor már repesztett, fél óra mulva eltűnt a méhszáj, és 2nyomásra megvotl a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!