Minimum hány ujjnyira nyitott méhszáj esetén indítják meg azonnal a szülést?
sziasztok
én cáfolnám, hogy fájás kell hozzá. A szülésem napján (40+4 naposan) szimpla terheléses nst-re mentem be, ami ugyancsak nem generált fájásokat (pedig az lett volna a dolga :) aztán mondta a dokim, hogy gyorsan csinál egy magzatvízvizsgálatot, és akkor kérdezte meglepődve, hogy nekem voltak fájásaim éjjel? mondom nem. -Csakmert 2 ujjnyira ki van tágulva! Úgyhogy azonmód telefonálhattam is a kórházi csomagért és kezdődött is a burokrepesztéses, oxitocin injekciós szülésindítás...
Nem volt nehéz elolvasni a kérdést, de amit kérdeztél, az nem azt jelenti, amit utána a kommentben kifejtettél.
Nem, nem indítanak meg csak azért mert nyitva vagy - kivéve, ha a baba állapota ezt igényli.
Csak azért, mert nyílik a méhszáj, még nem bombáznak hormonokkal.
Indítani olyan esetben szokták, ha 1. nem nyílik magától, 2. ha nyílik, de utána fájásgyengeség lép fel, 3. ha mekóniumos a magzatvíz, vagy a gyerek állapota más okból szükségessé teszi, 4. túlhordtad, és nincs semmi jele a szülésnek.
A méhszáj nyílása a szülés része, ha már nyílik, akkor csak indokolt esetben nyúlnak bele.
A magzatburkot meg akkor repesztik meg, ha pl. már nyitva vagy teljesen, de nem folyt el a vized, vagy pl. ha kicsit nyílsz, és már fel akarják gyorsítani.
Olyan nincs, hogy bemégy egy szimpla méhszájvizsgálatra, és azt mondja, hogy kismama, maga 3 ujjnyira nyitva van, indítsuk meg a szülést - hiszen már megindult:)
40. hét végén voltam a doki megvizsgált,1/4 részt voltam nyitva,bezavart a kórházba,mondván,hogy "maga bármikor szülhet!" Másnap volt egy amnioszkópia,akkor is megvizsgáltak,már félig voltam nyitva- semmi görcs,néha keménykedtem aznap. 41+0 hetesen (2 napra rá,hogy bezavart a doki) reggel megindult a szülés.
Mivel itthon várt a 2 évesem,így kértem,hogy valaki indítsa meg a szülést,de a doki azt mondta,hogy nem fogják megindítani,majd a 42. héten. Erre nem szokás szülést indítani,ha minden rendben van!
Üdv:2gyerkőcös,37hkm
37+3 rutinvizsgálat. 3 ujjnyira volt nyitva a méhszájam.
Még hazamehettünk a csomagért, sokat sétáltam, este 8-ra közel 4 ujjnyi volt már saját magától.
Ekkor repesztett burkot a doki, fél óra és kint volt a baba.
Szóval közel 4 ujjnyi tágulásnál
ha az a para,hogy nem akarod tulhordani akkor ha fogadottva dokid es epp raer es van 1-2 ujjnyid akkor jofejsegbol megrepeszti neked :)
gondolom ez a lényeg,mi is igy vagyuk,van 3 napom terminusig,es mivel a fogadott dokim eltorte a kezet nem szamithatok ra hogy meginditjak,pedig o anno 40+1 nel 1 ujjnyinal burkotrepesztett :) mondom dokifuggo...az hogy a tobbi mit ir,mond az a hivatalos verzio :)
Ez nem azon múlik, hogy fogadott-e az orvos, vagy sem, hanem hogy milyen a hozzáállása.
Nekem fogadott dokim van, ő 36 héttől már meg sem vizsgál kézzel, ha nincs valami panasz, és minden rendben, pont azért, hogy nehogy megbolygasson. Úgy a legkisebb bármilyen kockázatra, ha magától mennek a dolgok. De ő mindenben ilyen természetesség párti. (Mondjuk én pont ezért is járok hozzá :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!