Ezt nem értem. Hogyan működik ez?

Bemész, megvizsgál a doki, hogy mi a helyzet, mennyire vagy nyitva, puhult fel a méhszáj, feltesznek egy ctgre. Azok alapján eldönti az orvos, hogy szülőszobára tesz, vagy közli, ott az ajtó menjen nyugodtan, még nem szül, kitesznek az osztályra.
Ha szülsz, és nagyon az elején vagy kapsz beöntést/kúpot, elintézed a nagydolgod, zuhanyzol, felveszed a szülőszobai ruhát(saját hálóing esetleg kórházi), aztán megmutatják a szülőágyat, de nem kell feküdni, legalábbis egyre kevesebb helyen kell fekve vajúdni. Ami a kismamának jól esik, labdán csücsül bordásfalon lóg, sétál...
Ha szülsz, de nincs idő pepecselni, mert már tolók jönnek, akkor csak felfektetnek a szülőágyra.

Én Gyöngyösön szültem (lehet, hogy máshol másként csinálják), ott ahogy beértem, 6-7 perces fájásoknál) csináltak egy NST-t, majd át kellett öltözni a kórházi ruciba), utána a dokim megvizsgált és megállapította, hogy szülünk. :)
A vizsgálószékről már le sem szálltam, egyből megkaptam a beöntést, utána wc, zuhanyzás, majd megint wc, megint zuhanyzás (nem vártam eleget a wc-n ülve, így duplán csináltam mindent). Aztán valami papírokat kellett aláírnom és utána mehettünk a szülőszobába. Addigra apa is beöltözött, onnantól ketten voltunk.
Ezzel a beöntős, zuhanyzós történettel eltelt kb egy óra, jött az újabb vizsgálat, burokrepesztés, oxitocin infúzió bekötése. Addig nekem nem nagyon fájtak az összehúzódások, de onnantól komolyra fordult a dolog.
Már csak vártuk a teljes tágulást, és a tényleges szülést.
Remélem tudtam segíteni.

3-4 perces fájásokkal besétáltam a kórházba, leültünk dumcsizni a szülésznőmmel :D gondolhatod mennyire örültem neki ;) elmondott mindent, kitöltöttük a papírokat, elkérte a házassági bizonyítványt, kiskönyvet, leleteket, stb, aztán jött a dokim, megvizsgált és elkezdtük totózni az időt, hogy mikor lesz meg (enyém jött be :D). próbált burkot repeszteni de nem sikerült mert túl lent volt már babám.
szülőszobára mentem, nstre tettem egy 20 percre, majd a vajúdóba átöltöztem és kaptam a beöntést, mondták ha végeztem mehetek a férjemért. akkor bevonultam a mosdóba, majd jó sokáig zuhanyoztam mert jól esett, majd mentem a férjemére, együtt besétáltunk a szülőszobára és kaptam az oxitocint, nem sokra rá jött az orvosom és a szülésznőm, átvariálták az ágyat, hogy ülve szüljek és nyomhattam is :)
ne úgy képzeld el a vajúdást, hogy folyamatos fájásaid lesznek és feküdnöd kell, az csak a legvégén van, azért sok idő addig eljutni és simán tudsz sétálni, vigyorogni 2 fájás között mondjuk az 5 perceseknél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!