Mindenki félt a szüléstől, aki már túl van rajta? Rosszabb volt, mint amire számítottatok?
Nem tudom elképzelni, hogy milyen lesz, de ahogy olvasom, hogy a legtöbben, hogy megszenvedtek vele, nem tudom, hogy én hogyan fogom bírni. Egyáltalán milyen jellegű fájdalomra számítsak. Azt hallottam, hogy hasonlóak a görcsök, mint a vesekő esetében. Hát ahhoz már volt szerencsém, de az a megérzésem, hogy a szülés ennél biztosan jobban fájhat.
Üdv 37 heteske
Én is féltem,főleg miután elkezdődtek rendszereződni a fájásaim.Szerintem tudat alatt emiatt se tágultam rendesen.
Nekem is volt már vesegörcsöm,de szerintem abszolút nem hasonlít a 2.Nekem nem is maga a szülés része volt a rossz,mert az pikk pakk megvan,amikor már mondják,hogy nyomhatsz,onnantól már csak negyed óra és megvan.Hanem a burokrepesztés utáni tolófájások voltak nagyon rosszak,hiszen akkor már nyomási ingerem volt és nem nyomhattam-ráadásul akkor felém se nézett senki,így telet egy egy bő 2,5-3 óra.Gondolom emiatt is kellett a vacuum a végére...de mindegy.Összességében én ROSSZABBRA számítottam,és igen fájt,és kellemetlen volt,de nem tántorított el attól,hogy még 1x szüljek.
Szia!
Nekem szerencsém volt.A vajúdásnál bent volt a férjem és egy tündéri fogadott szülésznő akik elterelték a figyelmem.Így a fájások szünetében nem arra gondoltam,h. ú de rossz lesz a következő.
Labdán vajúdtam ami ,szerintem, megint csak enyhített valamit a kínokon.Nem mondom, h. nem fájt de inkább csak az utolsó 20-30 perc volt igazán-igazán nehéz.
Összeségében rosszabbra számítottam.Bár bennem eleve nem volt nagy félelem.Ez is biztos segített.
Előtte ittam a málnalevél teát és szedtem homeos bogyókat is.5 és fél óra alatt szültem.
Szia!
Én rettenetesen féltem a szüléstől. Szedtem is a homeos bogyókat, és ittam a málnalevél teát is rendületlenül hátha segít.
42 hetesen császároztak meg vajúdás nélkül, a pici rossz szívhangja miatt.
Szia!
Hogy szinte mindenkinek vannak félelmei a szüléssel kapcsolatban, az abból is látszik, hogy milyen sokan válaszoltak neked. Most tudod, hogy nem vagy egyedül, én pedig javaslom, hogy lépj tovább és keress válaszokat és megnyugtatást a félelmeidre, így magabiztosan fogsz szülni és pozítív szülésélménnyel fogsz gazdagodni akármekkora fájdalommal is szembesülnél. A www.maternet.ro online szülésfelkészítő oldalán minden kérdésedre választ kapsz, és ha nem, akkor kérdezhetsz kismamáktól és a szülésfelkészítőtől. (még van egy kis időd élőben is részt venni egy tanfolyamon)
Csodálatos szülésélményt kívánok neked!
Az én történetem biztos nem egyedi,de nem szeretném még egyszer átélni.
35.héten éjjel folyt el a magzatvizem,és mire megijedtem volna,addigra beértünk a kórházba.
Azt mondták próbáljak meg aludni!
Azt gondoltuk a férjemmel,hogy ha a személyzet ilyen nyugodt,akkor mi mit idegeskedjünk??
Aztán telt az idő,és délelőtt lett,és jött a szülésznő,hogy most már ad oxitocint,mert ez "nem állapot".
Kb 9körül adták be,és 15:15kor megszületett Martin.
Könyörögtem a császárért,állítólag elkaptam a szülésznő grabancát,hogy adjon fájdalom csillapítót,de azt kérdezte:"minek,már látom a fejét!"
Első szülésnek mindenki azt mondta,hogy örüljek,hogy megúsztam 12 órával.Gátvarratom 3 volt,és ülni is tudtam,úgyhogy utólag nem panaszkodom.
Martin koraszülött-osztályra került,de minden rendben,már 3 éves!
Összességében nagyon fájt,de mégis rosszabbra számítottam!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!