Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet a vajúdás idejét...

Hogy lehet a vajúdás idejét rövidíteni? A fájdalmat csökkenteni?

Figyelt kérdés

Nagyon félek,hogy sokáig fog tartani,illetve hogy nem tudom majd végig csinálni:(

tudom nem lesz fájdalom mentes nem is azt szeretném csak esetleg valakinek valami tipp ami használt?

37hkm

2011. aug. 17. 07:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Állva könnyebb, a labda, kád, stb is jó módszerek, és állítólag az eda is jó. És a gáz is segíthet. Lerövidítés: ha mozoghatsz, a sétálgatás, lépcsőzés segíthet (gravitáció és gyorsabb tágulás) de nem minden esetben szabad. Beszélned kellene a dokival, vagy még inkább szülésznővel, hogy ott mik a lehetőségek.

És nyugi, bírni fogod :) Könnyű és gyors szülést kívánok!

Egy 3 gyerekes anyuka természetes szülésekkel a háta mögött :)

2011. aug. 17. 13:22
 12/23 anonim ***** válasza:
engem nem engedett a doki felállni, végig feküdnöm kellett, rajtam volt az nst - cefetül szenvedtem - remélem a másodiknál állhatok..
2011. aug. 17. 13:24
 13/23 anonim ***** válasza:

Az én tapasztalatom 2 szülés után:

1. feküdtem mikor jöttek a fájások, oldalt, háton - elhúzódó másfél napos vajúdás

2. sétáltam fel-alá, mikor jött a fájás, megkapaszkodtam és mélyen, széttárt térdekkel leguggoltam, nem is fájt annyira és tágultam is rendesen. Mindez otthon történt, 10kor vettek fel a kórházba este, 10:35kor feküdtem fel az ágyra, 0:35 bébi :)

Nyilván másodszor jobban tágulsz egyébként is, de amíg lehet maradj talpon!

Lerövidíteni az tudja, ha a dokid segít tágítania méhszájat. Eléggé fáj, de fél-1 cm-t tud tágítani, ami fél-1 óra vajudás lenne. Én nagyon hálás voltam érte...

Nekem nagyon bejött a málnalevél tea. És tutira az használt, hogy már a szülés előtt 3 cm volt a méhszáj, mindkét esetben, mert a 2.nál csak később kezdtem el inni óvatosságból(mert a külső méhszájam kicsit kinyílt korábban a kelleténél, ami mondjuk többedik szülésnél jellemző) és miután nagyobb dózisban ittam, akkor kezdett el tágulni a méhszáj még szülés előtt, szinte fájdalom nélkül!

2011. aug. 17. 14:45
 14/23 A kérdező kommentje:

A málan levél teáról hallottam csak nem tudom h használna-e?

remélem hogy engedik h álljak vagy legalább sétáljak és remélem a tágulással se lesznek gondjaim

2011. aug. 17. 17:40
 15/23 A kérdező kommentje:
bár ha szerintetek volt egy visszatartásom és akkor elkezdtem kinyílni 2100 most elméletileg.akkor szerintetek lehet gond a tágulással?mert végülis itt elkezdtem tágulni vagy ez nem számít?
2011. aug. 17. 17:41
 16/23 anonim ***** válasza:

7:46-os vagyok. Nem számít, hogy most 2100-as a méhszájad. Nekem a 29. héttől volt annyi, akkor pár napra bent is fogtak.

Ennek ellenére baromi lassan tágultam :(

2011. aug. 17. 20:05
 17/23 A kérdező kommentje:
pedig azért titkon reménykedtem benne hogy ez azért jót jelent :(
2011. aug. 17. 22:06
 18/23 anonim ***** válasza:

Én mindkétszer végig a labdán vajúdtam.A szülésznő szerint azért jó a labda mert akkor nem tudsz ellendolgozni(állítólag állva sokan összeszorítják a lábukat). A gravitáció is tud dolgozni.Nekem speciel csak az ülés volt jó,állva majd összeestem fekve meg nem bírtam.

Az első babám a magzatvíz elfolyásától számítva kerekítve 10 óra alatt lett meg,a második babám pedig szintén kerekítve 7 óra 30 perc alatt.Úgyhogy én ezt tudom neked tanácsolni hogy ha bírod akkor labdán ülj mert az nagyon sokat segít.

Könnyű szülést!

2011. aug. 18. 23:05
 19/23 A kérdező kommentje:
És azt kérni kell vagy ők ajánlják fel?első baba lesz és semmit nem tudok:(
2011. aug. 19. 10:40
 20/23 anonim ***** válasza:

Hát elvileg van bent a szobában,de ha nincs akkor szólj hogy labdán szeretnél vajúdni.

Tényleg ez a legjobb módszer,ne hagyd magad lebeszélni róla mert engem a második szülésnél a szülésznő minden áron fektetni akart hogy nem fogom végig bírni címszóval.Tudom csak jót akart de mivel már egyen túl voltam és volt tapasztalatom így tudtam mit csinálok.És nyomáskor mondta a dokim neki hogy van bennem erő.

Szóval sok sikert!!

Majd írd meg milyen volt!!!

Utolsó voltam.

2011. aug. 20. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!