Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet a vajúdás idejét...

Hogy lehet a vajúdás idejét rövidíteni? A fájdalmat csökkenteni?

Figyelt kérdés

Nagyon félek,hogy sokáig fog tartani,illetve hogy nem tudom majd végig csinálni:(

tudom nem lesz fájdalom mentes nem is azt szeretném csak esetleg valakinek valami tipp ami használt?

37hkm

2011. aug. 17. 07:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom,hogy nem lehet semmivel könnyíteni. Ez a természet rendje. Én az első babámmal 24 órát a másodikkal 18 órát vajúdtam. Azt hittem,hogy nem fogom tudni már kinyomni se de a végén csak sikerült. Fel a fejjel! Az lesz életed legszebb napja. Mikor szülsz?
2011. aug. 17. 07:08
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag a helyes légzéstechnika sokat segít. Nekem semmi nem segített, hosszúra nyúlt a vajúdás. Viszont, ha még egyszer szülök, tuti nem engedem, hogy lefektessenek, még NST-hez sem. Onnantól pokoli erős fájásaim lettek és többet már fel sem bírtam kelni. Ha állok, akkor lehet hogy kevésbé fájt volna és talán jobban is tágulok.
2011. aug. 17. 07:16
 3/23 A kérdező kommentje:

szóval akkor inkább sétálgassak majd ha lehet?

hivatalosan szeptember 9 de a doki szerint addig nem húzzuk(én azért bízom benne h igen) :D

2011. aug. 17. 07:26
 4/23 anonim ***** válasza:
Csak akkor sétálgass ha az orvos engedélyt ad rá! Én végig fel se kelhettem és ami a legrosszabb hanyatt kellett feküdnöm mert még akkor is mozgolódott és félt a doki,hogy átfordul. 2 héttel túlhordtam és az utolsó héten 3-szor megfordult. Első voltam.
2011. aug. 17. 07:43
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Fekve tényleg rosszabbak a fájások, ha teheted, akkor ülj, vagy alternatív módszereket használj! Állítólag segítenek a homeós bogyók, meg gyógyteák. Hát nekem nem segítettek...

De ne aggódj, lesz erőd kinyomni! Én nem aludtam semmit, mert éjszaka indult be a szülés, és ráadásul 13 órát vajúdtam, de ki tudtam tolni. Ja és ha nem kérsz érzéstelenítőt, akkor lesz egy olyan pont amikor már annyira fáj, hogy nem is vagy teljesen magadnál, és így tulajdonképpen könnyebb is. De akkor már nagyon közel lesz a vége! Az elején meg úgyis lesz hosszabb szünet 2 fájás között, akkor tudsz pihenni. Könnyű és gyors szülést!

2011. aug. 17. 07:43
 6/23 anonim ***** válasza:

Én végig álltam, picit sétáltam is (csak az NST folyamatosan rajtam volt), mégsem tágultam. Pedig csak a vizsgálatok idejére fektettek le, amúgy nem is engedték.

Nekem 11 és fél óra volt összesen a vajúdás, ebből az első 4-5 óra fájások nélkül telt, max. egy-egy összehúzódás. Aztán bekötötték az oxitocint, ami ugye erős fájásokat csinál, és attól könnyebben tágulsz. hát én attól is csak iszonyat lassan tágultam.

Aztán a dokim segített, mert kétszer tágított kézzel, az a világ legerősebb fájdalma volt számomra, de közelebb vitt a célhoz. Utána meg egyszer adott méhszáj lazító injekciót. Az is iszonyatosan fájt, de legalább 20 percre lecsökkentette a fájások erősségét. Akkor pihentem kicsit, de olyan nehéz volt utána felkelni.

Szóval nálunk a dokim volt, aki segített, pedig egyszer mondta, hogy hááát... ebből lehet, hogy császár lesz, készüljek fel. De végül csak sikerült. :)

2011. aug. 17. 07:46
 7/23 anonim ***** válasza:
7:46-os vagyok. Az lemaradt, hogy amikor már nagyon elfáradtam az állásban, akkor labdán ültem. Na, az egy nagyon okos találmány!!!
2011. aug. 17. 07:48
 8/23 anonim ***** válasza:

Engem nem engedtek mászkálni, mert folyton rajtam volt az NST és azzal feküdni kellett. Igazán fájdalmas rész nekem csak 2 óra volt, burokrepesztés után kezdődött. Nagyon hamar megszületett a fiam, pedig első gyerek volt és nem szedtem semmi "szüléskönnyítő" szert.

Sok szerencsét és kitartást kívánok! (:

2011. aug. 17. 08:03
 9/23 anonim ***** válasza:
Nekem akkor fájt legkevésbé, ha álltam. Ilyenkor valamiért lábujjhegyre álltam, ha jött egy fájás :)
2011. aug. 17. 10:51
 10/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Első babámmal sokat kellett feküdnöm a ctg miatt 12 órát vajúdtam

A másodikkal végig álltam, max. az ágy végébe könyököltem, ha már a végét jártam. Másfél óra volt az első fájástól számítva.

A harmadik babánál tuti nem fekszem le, igaz nekem sétálni nem volt erőm, csak állni.

Könnyű és szép szülést!

2011. aug. 17. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!