A glicerines kúp is van olyan jó mint a beöntés?
Figyelt kérdés
A sote II-n fogok szülni és a szülőszoba látogatáson azt mondták h nem adnak beöntést csak glicerines kúpot.Nekem vannak kétségeim h ugyanolyan jó e mint a beöntés.Nem tudom elképzelni h ugyanolyan jól kitisztít.
Kicsit felek h nehogy odacsináljak szülés közben.:S
2009. ápr. 13. 14:31
1/3 anonim válasza:
Hát szerintem köze nincs a kettőnek egymáshoz.A glicerines kúp csak sikamlóssá teszi az utat és nem tisztítja ki az alsó bélszakaszt.
2/3 anonim válasza:
Szia! Szülés előtt én is azon izgultam, nehogy kaki legyen közben, mert az olyan ciki.... DE hidd el, mikor ott leszel, jön a fájás, nyomnod kell erősen, ez eszedbe nem fog jutni! Babára fogsz koncentrálni, hogy minél előbb kibújhasson! A szülésznő ott lesz végig, ő amúgy is többször fogja alattad cserélni a lepedőt (ha nincs kaki, akkor is)! Ha mégis ilyen "baleset" történne, ezt soha senki nem fogja a szemedre vetni, de még megemlíteni sem! Szülésnél Te és a baba vagytok fontosak, Rátok fognak koncentrálni és nem ilyen dolgokra! Hidd el és nyugi! :)
3/3 anonim válasza:
A székelési reflexet több módszerrel lehet kiváltani, pl. hashajtással, ennek több alapvetése közismert: Vízfelvétel gátlás a bélhámon, hogy a vastagbél ne tudjon sűríteni, vagy a tranzit gyorsítása, pl. cukrok lekvárok ezek a laxatívumok, és a másik csoport az irritáló szerek, pl. az erőspaprikában, borsban levő kapszaicin, de ide tartozik a glycerin is. Ez a háromértékű alkohol a végbélben ingerli az idegcsapokat, és ellenállhatatlan székelési ingert okoz.
(Rata B. Daniel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!