A glicerines kúp vagy a beöntés hatékonyabb szorulásos kisgyereknél?
Hát szerintem az étrendkiegészítés.
Szilva, meggy. Próbáltad?
Beöntést én semmiképpen nem csinálnám.
Kúp ha már semmi nem használ.
A beöntés abból a szempontból jobb hogy a kiáramló víz okozta nyomásinger hatására gyorsan és sikamlósabban ürül ki a széklet. A glicerines kúppal az a gond ha nagyon be van " sülve" a kaki akkor nagy erőlködések árán jön ki és sokszor berepedezhet a végbél, ami egyrészt fáj, másrészt tovább rontja a székrekedéses csöppség kakiláshoz való viszonyát.
A beöntéshez kellemesen meleg vizet kell használni, mert a hűvös víz nagyon kellemetlen.
Azóta kezdődött a probléma a kislányomnál, mióta bekerült az oviba. Sok folyadékot iszik, gyümölcsöt is sokat adok neki, de nem hozza meg a kívánt eredményt. Párszor adtam neki hashajtót, de attól tartok, hogy megszokáshoz vezet, ezért akarok kúpra vagy beöntésre váltani.
Beöntést vagy kúpot hogy kell adni hogy kevésbé kellemetlen legyen számára
22:19-es válaszoló vagyok. Én ma reggel adtam neki egy fél gliccerines kúpot...eredmény semmi. Laevolac szirupot én is adtam már neki, nem mindig jön be. Ma kapott ebéd után 10 ml-t, estére kakilt is egy keveset. Szerintem van a pocakjában még, de örüljünk ennek is. Vegyél Laevolac szirupot, én ma ma vettem kb. 1300 ft volt egy nagy üveg. Majd beszélek a doktornővel, hogy lehet e neki folyamatosan adni, mert van rajta ilyen, hogy a fenntartó adag. Szerintem te is kérdezd meg az orvost, hátha okosabbak leszünk.
Köszönöm a jótanácsot. Tegnap megpróbálkoztam a glicerines kúppal, sajna nállam aem lett eredménye a dolognak. A laevolac szirupot még nem hallottam senkitől, de utánnanézek, mit mondanak rólla és veszek egy üveggel! Szegénykém 6 napja nem volt széklete, már alig eszik valamit. Ma adok neki déltán beöntést de a jövőben megpróbálom a szirupot hátha bevállik.
Sziasztok!
1,5 éves kisfiamnak volt a múlt héten szorulása,jó cukros kamilla teát javasoltak,nem használt!nem fájt a hasa,semmi baja nem volt azon kivül,hogy 4 napig semmi kakija nem volt,de már idegesitett!rostos leveket,szilvalekvárt,mindent végigjátszottunk,de semmi!utolsó nap már nem evett,nem ivott,adtam neki glicerines kúpott,amitöl olyan hasfájása lett,hogy azt elmondani nem lehet,üvöltött,irány az ügyelet.Nem hallottal bélmozgást,igy a tűzoltó utcai gyermekklinikán kötöttünk ki,ott egyből beöntést adtak szegénykémnek!másnap reggel labor,meg hasi UH,de semmit nem találta,a doki szerint egy enyhe vírus volt az okozója!de már szerencsére jól van,1 nap kórház után haza is engedtek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!